Toppmuseer i New York

Toppmuseer i New York

Det finns många toppmuseer i New York, vilket ska man välja under ett besök i city? Med över 200 museer i New York för att inte nämna det enorma antalet New York konstgallerier så kan det bli svårt att välja. Jag är inte inte så förtjust i museer men ibland (när det regnar eller är värmebölja) hittar man mig som besökare vid romerska statyer eller läsandes vid fossil-samlingar. Det är förstås ett personligt val men jag har gjort en lista med de bästa museerna i New York. Jag ger dig även tips på hur man kan spara tid och pengar på vid ett besök till NYC museerna.

Toppmuseer New York

Min lista med toppmuseer i New York är lite av allt möjligt: Konstmuseer och (natur)historiska museer. Jag har också lagt till ett bonusmuseum som är helt unikt för just New York samt tips på vad man kan hitta på i New York när det regnar eller är för varmt för att vistas utomhus. Om du endast letar efter några roliga museer i NYC, scrolla då till längst ned på sidan.

9/11 Museum

9/11 Museum i New York (kallas officiellt National September 11 Memorial & Museum men är även känt som Ground Zero Museum) är mitt första val eftersom det är till ära för alla offer från attackerna den 11 september, 2001 och 1993. Jag tycker att det är ett museum som alla behöver besöka vid ett besök till 9/11 Memorial. 9/11 Museum berättar om attackerna men det finns även salar för besökare som inte vill bli konfronterade med bilder eller föremål.

 • 9/11 Museum biljettpris: 358 SEK för vuxna
 • Plats: Lower Manhattan

Köp 9/11 Museum biljetter här

Toppmuseer i New York - 9-11 Museum

Met Museum New York

The Met (även kallat Metropolitan Museum of Art) är ett stort museum och även om Nationalmuseet i Stockholm är stort så går det inte att jämföras. Jag går snabbt vilse bland de egyptiska konstföremålen och jag gillar även riddarrustningar och liknande i museet. Det jag tycker bäst om på Met Museum är den stora variationen i museets alla samlingar, du kommer inte få svårt att hitta något att se – eller kommer till och med bli överväldigad av det stora urvalet. Planera ditt besöka innan för att spara tid. En stor fördel med Met biljetterna är man även kan besöka det andra Met museet samma dag: The Met Cloisters. Cloisters ligger dock längre bord och jag rekommenderar att besöka det senare på våren/sommaren.

 • Met Museum biljettpriser: Från 681 kr och upp för vuxna
 • Plats: Upper East Side

Boka biljetter till Metropolitan Museum of Art med guidad rundtur här

Toppmuseer i New York - The MET - Metropolitan Museum

Natural History Museum New York

Natural History Museum New York (officiella namnet är American Museum of Natural History) är ett härligt museum att besöka tillsammans med barn. När du kommer in på museet, är det första du ser ett dinosaurieskelett och i Hall of Saurischian Dinosaurs (eller som jag kallar det, dino-rummet) kan du läsa mer om den imponerande Tyrannosaurus Rex. Jag rekommenderar även att se den stora blåvalen som är en berömd sevärdhet på Natural History Museum. I byggnaden hittar man även New York Space Museum: Rose Center for Earth and Space, med Hayden Planetarium.

 • Natural History Museum biljettpriser:  307 SEK för vuxna
 • Plats: Upper West Side

Köp Natural History Museum biljetter här 

Toppmuseer i New York - American Museum of Natural History

Guggenheim Museum New York

Guggenheim Museum New York (officiellt heter det Solomon R. Guggenheim Museum) är onekligen det mest uppseendeväckande museet i New York. Museet är framför allt känt för sin ovanliga vita byggnad som inte går att missa på 5th Avenue. Det liknar en snäcka och är kul att fotografera så om du inte känner för att gå in, kan du alltid ta några foton som minne och sedan ta en fika i närheten. Guggenheim Museum har många intressanta utställningar och är känd för cutting-edge konst och på grund av museets design är det lätt att hitta inne i byggnaden.

 • Guggenheim Museum biljettpriser:  321 kr för vuxna
 • Plats: Upper East Side

Köp dina biljetter till Guggenheim Museum här

Toppmuseer i New York - Guggenheim

MoMA – Museum of Modern Art New York

MoMA är det sista av konstmuserna i NYC på min lista. Officiellt heter det Museum of Modern Art. MoMA ska du gå till om du vill se konst av Andy Warhol, Jackson Pollock eller Frida Kahlo. Museet har en stor och berömd samling av modern konst. Det finns även en mindre version som heter MoMA PS1 i Long Island City som har mer provocerande och experimentell konst. MoMA är perfekt att kombinera med ett besök till Top of the Rock som ligger endast på 10 minuters promenad bort.

 • MoMA biljettpriser:  329 SEK för vuxna
 • Plats: Midtown West
Köp dina MoMA Museum of Modern Art biljetter här

 

Toppmuseer i New York - MoMA

Brooklyn Museum i New York

Brooklyn Museum i New York är ett av de största och äldsta museerna i USA. Museet är känt för sin stora samling av över 1,5 miljon olika konstverk. Här hittar du konst från alla olika epoker och platser på hela jorden. Man hittar bland annat konst av Picasso, Van Gogh, Judy Chicago och många, många andra i museet. Det varierade utbudet i Brooklyn Museum erbjuder något för allas smaker, vilket jag verkligen kan uppskatta. Det är lätt att ta sig till museet eftersom tunnelbanestationen är precis vid ingången.

 • Brooklyn Museum biljettpriser:  från 20 dollars för vuxna
 • Plats: Brooklyn

Toppmuseer i New York - Brooklyn Museum

Eric tipsar:Tenement Museum New York ligger på Lower East Side och är med på min lista som bonusmuseum. Enligt mig är det ett härligt museum att besöka om du vill veta mer om hur immigranterna levde på 1800-och tidigt 1900-talen i NYC city.”

New York Museum Pass

Om du planerar att besök många museer och letar efter något som ett museumkort för New York, rekommenderar jag att skaffa ett rabattkort. Det finns många alternativ som Go New York Explorer Pass eller New York Pass där det ingår entré till de bästa museerna i New York. Biljetter till museer brukar kosta ca 250 kr per styck så det lönar sig att leta efter vilket biljettalternativ som passar din planering bäst. Vissa museer erbjuder “pay what you wish” men detta är främst avsett för lokalbefolkningen. Det finns även gratisdagar till ett fåtal museer i city men jag undviker de här dagarna: Det blir alltid väldigt fullt.

Letar du endast efter roliga museer i NYC? Om du reser tillsammans med barn eller tonåringar rekommenderar jag verkligen Spyscape Museum. Om du vill testa hur det är att arbeta som agent 007 eller Jason Bourne under ett antal timmar ska du absolut gå hit. Regnar det i New York? Gå då till Madame Tussauds för att hälsa på kändisar i vax.

Lista med museer i New York

Det finns många fler museer i New York, här är några andra som är värda ett besök:

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat