NYC Ferry i New York

NYC Ferry i New York

Färjorna på Hudson River och East River i New York, även kända som NYC Ferry, är lätt och billig transport till och från Manhattan. Tänker du åka till Brooklyn eller Queens? Eller bor du på hotell i Long Island City? Ta då färjan över East River och njut av utsikten över city under båtfärden. Färjorna är ett trevligt alternativ till de, oftast överfulla, tunnelbanevagnarna. På NYC Ferry reser du prisvärt och kan du njuta av utsikten av Manhattans skyline samtidigt.

Sex rutter

NYC Ferry har sex fasta rutter under årets gång: East River Route, Astoria Route, South Brooklyn Route, Rockaway Route, St. George Route, och Soundview Route. Det finns kajplatser i Midtown och Downtown Manhattan, och även i Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island.

Biljetter till NYC Ferry

Biljetter till NYC Ferry kostar $4.00 och kan köpa från biljettautomaterna vid varje kajplats. Du kan också köpa biljetter via NYC Ferry appen, det går endast att ladda ned via NYC Ferry appen. MetroCard gäller inte för färjorna. Färjorna är en fint alternativ till tunnelbaneresandet. Tänk på att färjorna åker mindre sällan än tunnelbanan, och att du kan få vänta lite längre. Färjorna används framför allt av pendlare. Därför rekommenderar jag att du undviker morgon-och eftermiddagsrushen, andra tider på dagen är det mycket lugnare ombord.

NYC Ferry i New York - Rutter NYC Ferry i New York - Biljettautomater

Åka NYC Ferry

Du kan kombinera resande från A till B med sightseeing genom att åka de olika NYC Ferry rutterna. Det är trevligt att sitta på båten och njuta av utsikten, framför allt på sommaren. Det finns ett antal båtrutter som jag verkligen rekommenderar istället för att ta tunnelbanan, i alla fall en gång.

Brooklynbron

NYC Ferry gör att det är enkelt att kombinera ett besök till Lower Manhattan och Financial District med en promenad över Brooklyn Bridge. Ett val är att ta East River Ferry eller South Brooklyn Ferry från Wall Street till DUMBO. Därifrån kan du beundra utsikten från Brooklyn Bridge Park och gå tillbaka till Manhattan över bron. Eller, om du har svårt för att gå längre sträckor, kan du också ta tunnelbanan från Manhattan till Brooklyn och ta färjan tillbaka. På så sätt behöver du inte gå över Brooklynbron men kan du fortfarande njuta av utsikten över Manhattan.

Long Island City

Om du stannar i ett hotell nära till Long Island City kajen (vid Gantry Plaza State Park) kommer du snabbare till Manhattan med Astoria Ferry än om du reser med tunnelbana. Ligger ditt hotell intill en tunnelbanestation? Då går det förmodligen snabbare med tunnelbanan men jag rekommenderar att pröva på att ta färjan åtminstone en gång. Du kan också åka från Long Island City till Roosevelt Island via Astoria Ferry. Planerar du att besöka Roosevelt Island med avresa från Manhattan? Missa då inte att ta den berömda kabelbanan dit och åka färja tillbaka.

NYC Ferry i New York - Brooklyn Bridge NYC Ferry i New York - Queens

Governors Island

Om du vill undvika stadsdjungeln för ett tag, kan du ta NYC Ferry till Governors Island. Tack vare South Brooklyn Route, kan du besöka ön året om. Turen avgår från Corlears Hoop på Lower East Side. På Governors Island, kan du promenera eller cykla runt ön.

Cykla

Om du planerar att hyra en cykel i New York kan du göra det till en alldeles speciell upplevelse genom att ta en tur med en färja. Välj, till exempel, att hämta upp din cykel vid Brooklynbron. Cykla därefter omkring ett tag i området på Lower Manhattan innan du cykeln med ombord på färjan över till Brooklyn. Det kostar endast 1 dollar extra utöver det vanliga priset för en biljett som är $4.00. Cykla sedan genom Brooklyn Heights och DUMBO och cykla över Brooklynbron tillbakat till Manhattan. Du kan även göra det till en dagsutflykt och cykla hela vägen till Williamsburg. Och, sedan ta färjan därifrån tillbaka till Manhattan där du kan cykla genom Midtown mot Central Park och lämna tillbaka cykeln där.

Rockaway Beach

När du känner för en dag vid stranden kan du ta färjan från Wall Street till Rockaway Beach. Det tar ca en timme med Rockaway Ferry från Manhattan till Rockaway Beach i den södra delen av Queens. Det är lite färre turister här jämfört med Coney Island, och en trevlig plats att besöka under varma sommarmånader, framför allt i kombination med avkopplande båttur.

Eric tipsar: Beroende på avgångsplats och destination, kan färjan vara ett snabbare eller mer långsamt alternativ till tunnelbanan. Oavsett valet, det är en kul och speciell upplevelse att ta en NYC Ferry åtminstone en gång. Biljettpriserna är låga och du får oftast en spektakulär utsikt under båtfärden vilket inte går att jämföras med tunnelbanan! Det finns även toaletter ombord på färjorna samt en kiosk där du kan köpa lite fika. Blanda inte ihop NYC Ferry med gratisbåten Staten Island Ferry! Den tar dig endast till och från Staten Island.

NYC Ferry i New York - Empire State Building NYC Ferry i New York - Färjetur

Hur betalar man för NYC Ferry?

Du kan köpa biljetter till NYC Ferry i biljettautomaterna vid hamnen. Biljetter finns också tillgängliga via NYC Ferry-appen.

Vart åker NYC Ferry?

NYC Ferry trafikerar flera linjer längs East River. Läs mer och se en karta över färjerutterna här.

Vad kostar en tur med NYC Ferry?

En tur med NYC kostar $ 4.00.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat