Buss i New York

Buss i New York

Att åka buss i New York är säkert och enkelt. Bussarna är inte anpassade till de som har bråttom. Om du inte vill gå är buss ett smidigt alternativ för att se New York. Bussarna är blå och vita och har ett nummer med en skylt som visar destinationen digitalt.

Åka med MetroCard

En bussresa kostar $ 2.75 och kan betalas med samma MetroCard som du använder för tunnelbanan. Du kan också betala med mynt (endast exakta belopp och med silverfärgade mynt) eller med Apple Pay på mobilen (länkat till ett kreditkort). Med ett Unlimited MetroCard kan du betala avgiften på alla bussar i New York.

Med tunnelbanekort kan du automatiskt byta till en annan buss eller tunnelbana. Om du betalar kontant med pengar måste du använda biljetten du får av chauffören och visa upp till nästa resa.

Bussarna stannar vid speciella utsatta stopp och åker mellan kl. 05.00 och 22.00, du kan be chauffören att stanna vid något av de utsatta stoppen. Bussen är utrustad med liftar för rullstolar.

På natten är bussen ett säkert alternativ till tunnelbanan.

Ladda ner gratis busskartor av New York här

Select Bus Service

Vissa rutter erbjuder Select Bus Service som är till för att dra ned på restiden och ge mer komfort till passagerare. En av åtgärderna är att passagerarna måste betala i förväg istället ombord på bussen. Det finns biljettautomater vid hållplatserna där du kan betala för din resa. Det går att använda både MetroCard eller betala med kontanter. Du får ett kvitto som du måste kunna uppvisa under resans gång. När du har betalat, kan du kliva på bussen vid alla dörrar. På kartan ser du Select Bus Service linjerna markerade som ”SBS”.

Buss i New York - Buss på 9th Avenue

Hur betalar man på bussar i NYC?

Enkel resa med buss i New York kostar $ 2,75, och du kan betala med MetroCard, Apple Pay länkat till ett kreditkort, eller betala kontant om du har det exakta beloppet i mynt. Köp ditt New York MetroCard här.

Kan man betala kontant på bussar i NYC?

Ja, du kan betala kontant men du måste ha det exakta beloppet (endast mynt med silverfärg).

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat