Bästa takbarer i New York

Bästa takbarer i New York

Var finns de bästa takbarerna i New York? På den här listan hittar du mina favorit takbarer i city, där du kan ta en drink, äta lite mat och njuta av utsikten över Manhattan. Takbarerna i New York är perfekta för en kul utekväll och för att träffa folk.

Contents

New York Rooftop Bar Tour

Om du vill uppleva de bästa takbarerna i New York föreslår jag att gå på en Rooftop Bar Tour. På den här stress-fria rundturen går ni till två av New Yorks mest populära takbarer. Njut av en härlig utekväll i New York och av de två drinkar som ingår!

Obs! Den här rundturen organiseras på tisdagar och fredagar och startar kl. 18.45. Det betyder att mellan april och oktober får du se solnedgången över Manhattan. Den här rundturen är en perfekt introduktion till stadens uteliv och ett bra sätt att träffa andra som vill samma sak: Att ha bra utekväll.

Boka en guidad Rooftop Bar Tour här

Rooftop Bar i New York

 1. Panorama Room

  Panorama Room på Roosevelt Island är den enda takbaren på ön och erbjuder därför en unik utsikt över Manhattan och Queensboro Bridge. Ta en cocktail eller en öl och gå ut på terrassen. Baren, som känns som en lounge, erbjuder även smårätter, för det mesta med olika skaldjur. För att komplettera din upplevelse kan du med ditt MetroCard ta Roosevelt Island Tram till eller från denna rooftopbar. Kom ihåg att ta med dig legitimation och klä dig för en chique utekväll i New York.

  Bästa takbarer i New York - Panorama Room på insidan In New York - Panorama Room inne Bästa takbarer i New York - Panorama Room på insidan In New York - Panorama Room

 2. The Roof (i hotell PUBLIC)

  The Roof i hotell PUBLIC är en av New Yorks takbarer och har även en av de bästa utsikterna i city. Missa inte att uppleva deras unika läget på Lower East Side och utsikten över Downtown och Midtown. The Roof har en 360 graders utsikt över New York. Härifrån kan du se Manhattans byggnader, inklusive Empire State Building och One World Trade Center. Utsikten under solnedgång från The Roof är helt enkelt spektakulär. Mellan kl. 17.00-19.00 är det ganska lätt att komma in utan sträng klädkod. Senare på kvällen, framför allt på helgerna, är det en av de coolaste ställena i city och deras dörrpolicy är mycket hårdare, det kommer att finnas en kö på plats.

  När du kommer till hotell PUBLIC, ska du inte gå direkt till den vanliga hissen utan går till hissarna där bakom istället för att komma till The Roof.

  Bästa takbarer i New York - The Roof i PUBLIC Bästa takbarer i New York - The Roof solnedgång

 3. RT60

  RT60 är Hard Rock Hotels takbar, som ligger nära Times Square. Därför kan den vara mer välbesökt, så det är praktiskt att boka i förväg. Taket har utsikt och sittplatser på båda sidor. Från ena sidan kan du få en glimt av Times Square. Du kan också välja att sitta inne eller i baren, där det ofta finns en DJ. Takterrassen är inte särskilt stor och utsikten är inte spektakulär, men det är ett trevligt ställe att ta en drink på. Besök även Hard Rock Hotel för att se specialartiklar från stora stjärnor.

  Bästa takbarer i New York - RT60 utanför Bästa takbarer i New York - RT60

 4. RH Rooftop Restaurant

  RH Rooftop Restaurant ligger på ett ganska ovanligt ställe: På taket av en möbelaffär! Restoration Hardware är en lyxig heminredningsbutik i en vacker äldre byggnad i Meatpacking District. Du kan boka innan du går hit. För att komma upp till takbaren måste du först gå genom butiken där du även hittar flera barer. Om du går hit på eftermiddagen, kan du dricka och äta något litet i takbaren utan att behöva tänka på deras stränga “entrance policy”. Eller så kan du gå dit och äta middag. Personligen tycker jag att det är ett tillgängligt ställe där du kan beställa saker som en burgare, lobster roll eller friterad kyckling. En del av takbaren är övertäckt. Inne måste man beställa mat, och ute på terrassen kan du beställa en drink och få en fin utsikt över Meatpacking.

 5. Electric Lemon 

  Electric Lemon ligger på 24:e våningen i Equinox Hotel i Hudson Yards. Utomhusbaren erbjuder en unik utsikt över Hudson River och de omgivande byggnaderna. Den inre baren har utsikt över Vessel. Det är ett utmärkt ställe att kombinera med ett besök på Edge observation deck. Om du vill kan du också äta en bit mat här. Tänk på att det kan vara blåsigt ute.

  Bästa takbarer i New York - Electric Lemon Bästa takbarer i New York - Electric Lemon utsikt

 6. 230 Fifth

  När du kommer in på 230 Fifth, gå då hela vägen till baksidan där finns det en hiss upp till översta våningen. Hissen går rakt upp till Penthouse Lounge som ser väldigt trendigt ut. Loungen har stora fönster vilket ger en fantastisk utsikt över Manhattan.

  Loungen är öppen alla dagar året runt från kl. 14.00. Efter att ha spanat in loungen, gå där efter till Rooftop Garden, väl där kommer du inte veta var du ska titta. Man kan se bland annat Empire State Building och Chrysler Building. På andra sidan av baren har du utsikt över Downtown och Freedom Tower. Om det är en klar dag kan du även se Frihetsgudinnan. Takbarens trädgård är jättestor och känns tillgänglig för alla besökare, och är en trevlig plats att koppla av på. Under helgerna kan det bli mycket folk och det blir köer framför dörren, särskilt efter kl. 23.00. Klä upp dig för fest, alltid med skjorta och snygga skor för män bland annat.

  Basta takbarer i New York - 230 Fifth dagtidRooftop Bar i NYC - 230 Fifth och Empire State

 7. 5 o’Clock Somewhere Bar

  Om du befinner dig i Times Square-området och letar efter ett ställe att ta en drink på kan du gå till 5 o’Clock Somewhere Bar. Baren ligger i Margaritaville Resort. Det här hotellet har två barer; det finns en på sjätte våningen med en pool. Men jag gillar 5 o’Clock Somewhere Bar bättre, även om den har mindre fuzz är utsikten bättre än från den andra baren. Du kan se Downtown Manhattan och du kan till och med få en glimt av Times Square. Njut av din drink inomhus eller gå ut på terrassen.

  Bästa takbarer i New York - 5 o clock Bästa takbarer i New York - 5 o Clock Somewhere Bar

 8. Gansevoort Hotel

  Gansevoort Rooftop är platsen för många olika sorters tillfällen. Om det har varit en lång dag och det är dags att koppla av med några drinkar och något litet att äta, så är den här takbaren verkligen platsen att vara på. Det är också platsen för att festa på helgerna och träffa folk. Den här rooftopbaren är väldigt populär, reservera plats om du vill besöka den på en kväll eller helg. Annars får du förbereda dig till att du kanske måste stå i kö utanför. Under dagen kanske du kan komma in i loungeklubben utan reservation eller om du är minderårig, men efter klockan 19.00 går det inte längre. Tänk på att du måste klä dig snyggt.

  Rooftop Bars i New York - Gansevoort HotelRooftop Bars i New York - Utsikt från Gansevoort Hotel

 9. JIMMY at ModernHaus SoHo

  JIMMY ligger på hotellet ModernHaus SoHo. Du måste ta trapporna och en hiss för att komma dit. Takterrassen är liten men det är en trevlig plats att njuta av en drink vid poolen. Det finns även en bar inomhus. Från takterrassen har du utsikt över Downtown och Midtown Manhattan. Det är ett chic och hippt ställe så klä dig snyggt och ta alltid med dig ditt pass som ID. Inträde endast från och med 21 år och uppåt.

  Bästa takbarer i New York - Jimmy Bästa takbarer i New York - Poolen

 10. Bonus – takbar terrass för barn

  Om du har varit i Bryant Park eller shoppat på Fifth Avenue under dagen kan du gå till takterrassen på den här filialen av New York Library. Biblioteket är gratis att besöka och roligt att gå till med barnen. Från terrassen kan du titta upp mot byggnaderna runt omkring dig och se det berömda New York Public Library. När du kommer in i biblioteket kan du ta hissen upp. Om kaféet på samma våning är öppet, kan du dricka och äta något för att njuta av utsikten en stund på terrassen.

  Bästa takbarer i New York - För barn

 

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat