Bästa takbarer i New York

Bästa takbarer i New York

En rooftop bar eller takbar på svenska, är en bar högst upp på en byggnad, oftast i ett hotell. Se följande bild framför dig; du sitter på en solstol med en kall drink i handen och har en enastående utsikt över Manhattan. Eller en varm sommarkväll med en cocktail och ljuset av New York bakom dig. Låter inte det härligt? Nedan har jag sammanställt en lista över de bästa takbarerna i New York!

En chic barrunda: Rooftop Bar Tour

Om du vill uppleva de bästa takbarerna i New York till ett bra pris föreslår jag att gå på en Rooftop Bar Tour. På denna 3 timmars-tur får du besöka 3 av New Yorks bästa takbarer, kanske gå till några av mina favoriter: Skyroom och 230 Fifth! Du kommer att kunna njuta av kvällen på ett antal av New York hotspots samt få tre drinkar, allt för endast 660 kr!

Obs! Den här rundturen är tillgänglig på tisdagar, torsdagar, fredagar och lördagar, och startar kl. 19.00. Det betyder att mellan april och oktober får du se solnedgången över Manhattan.

Boka en guidad Rooftop Bar Tour här

Rooftop Bar i New York

 1. Gansevoort, Hotell (Rooftop Bar + Lounge)

  Gansevoort Hotel är ett hotell att besöka för olika tillfällen. Om du har haft en lång dag och vill varva ner med en drink och gott tilltugg är Gansevoort takterrass ett perfekt val. Eftersom det är ett mycket populärt ställe krävs det att du reserverar bord i förväg. Mån-fre är det Happy Hour mellan kl. 17.00 och 19.00 med en speciell meny med tilltugg och lägre priser på drinkar. Det här takbaren är väldigt populär, se till att du har bokat i förväg om du planerar att gå hit på kvällen eller under helgen.

  Det är också ett perfekt ställe för en utekväll på en lördag eller söndag. Om du vill dansa och träffa nytt folk, då är Gansevoort att rekommendera. Det första rummet är mestadels en lounge för att sitta ner, ta det lugnt och prata, perfekt om du vill träffa nya människor. I det andra rummet spelar en DJ under kvällen/natten, desto längre in på småtimmarna desto vildare blir stämningen och musiken höjs. Väl uppe i baren, kan du njuta av utsikten innan du beställer in en cocktail, för att sedan fortsätta till dansgolvet för att dansa loss. Som du förstår är hotellet mycket populärt. Tänk på att det oftast är kö för att komma in. Innan kl. 23.00 brukar det dock vara relativt lugnt, mellan kl. 23.00 och 01.00 kan du däremot förvänta dig lång kö.

  Tänk på att klä dig snyggt, om du inte vill vända i dörren. Skjorta och snygga skor för männen och för tjejerna gäller det proper klädstil. Under dagen har du möjlighet att komma in i loungen utan fotolegitimation men efter kl. 19.00 krävs det legitimation. För gästerna på hotellet finns det pool på taket som är öppen dagtid.

  Rooftop Bars i New York - Utsikt från Gansevoort Hotel Rooftop Bars i New York - Gansevoort Hotel

 2. The Roof (i hotell PUBLIC)

  The Roof i hotell PUBLIC är en av New Yorks senaste takbarer och har även en av de bästa utsikterna i city. Den ligger i Lower East Side, och är den enda takbaren just nu i området. Utsikterna över Downtown och Midtown är på grund av detta helt unika. The Roof har två terrasser och en bar under tak och har en 360 graders utsikt över New York. Härifrån kan du se Manhattans byggnader, inklusive Empire State Building och One World Trade Center. Utsikten under solnedgång från The Roof är helt enkelt spektakulär. Mellan kl. 17.00-19.00 är det ganska lätt att komma in utan sträng klädkod. Senare på kvällen, framför allt på helgerna, är det en av de coolaste ställena i city och gäller det att klä sig helt rätt. När du kommer till hotell PUBLIC ska du inte gå direkt till den vanliga hissen utan går till hissarna där bakom istället för att komma till The Roof.

  Bästa takbarer i New York - The Roof i PUBLIC Bästa takbarer i New York - The Roof solnedgång

 3. RH Rooftop Restaurant

  RH Rooftop Restaurant ligger på ett ganska ovanligt ställe: På taket av en möbelaffär! Restoration Hardware är en lyxig heminredningsbutik i en vacker äldre byggnad i Meatpacking District. För att komma upp till takbaren måste du först gå genom butiken där du även hittar flera barer. Om du går hit på eftermiddagen, kan du dricka och äta något litet i takbaren utan att behöva tänka på deras stränga ”entrance policy”. En del av takbaren är övertäckt. Inne måste man beställa mat, och ute på terrassen kan du beställa en drink och få en fin utsikt över Meatpacking.

 4. Jimmy (i The James Hotel) SoHo

  Det här är ett relativt nytt hotell. Hotellet har faktiskt två takbarer. Den första kallas för ʺgardenʺ och ligger på andra våningen. En hel trädgård har byggts upp vilket är mycket spektakulärt. Om vädret tillåter är det ett utmärkt ställe att njuta av en lunch, för att sedan runda av med en flaska vin.

  Den ”riktiga” takbaren hittar du högst upp på hotellet. För att komma dit måste du både ta hiss och gå i trappor. Själva terrassen är liten men mysig och vacker, det finns även en pool och en bar som ligger inne i byggnaden. Det är chic och väldigt inne utan att bli stelt.

  Perfekt ställe för att imponera på din dejt.

  Klä dig snyggt och ta med dig pass eller leg. Dörrarna öppnar kl. 21.00.

  Bästa takbarer i New York - Jimmy Bästa takbarer i New York - Poolen

 5. Top of the Standard

  Top of the Standard är en av de hippaste klubbarna i New York (enligt dem själva). De har den coolaste hissen som jag någonsin har stått i. Att försöka återberätta hur det ser ut är nästan omöjligt, du måste uppleva det för att förstå. När du anländer till klubben måste du först hänga av dig din jacka innan du blir eskorterad av en servitris (oftast modeller eller skådespelare) till ditt bord. Om personalen tycker du ser ”cool eller viktig” ut kommer du att få en bra plats. I början kommer du antagligen inte veta vart du ska titta på, den fantastiska inredningen eller utsikten? På sommaren finns det en utomhusbar. Känner du för att dansa? Gå då över till Le Bain på andra sidan av hissen.

  Tips: Glöm inte att besöka badrummet, vilket verkligen är stilfullt!

  Stället är idealiskt om du vill imponera på ditt sällskap. Det är också ett utmärkt stopp om du vill varva ner efter en hektisk shoppingdag.

  På fredagar och lördagar är det svårt att komma in, särskilt om du går dit ensam och är man. Fram till kl. 17.00 är det oftast ingen kö. Ålder är 21 år och uppåt och det är proper klädsel som gäller. Klubben är är känd och det är stor chans att du kommer att få se och träffa kändisar.

  Rooftop barer i New York -The Top of the Standard design Rooftop barer i New York -The Top of the Standard utsikt

 6. 230 Fifth

  När du kommer in i byggnaden, gå då hela vägen till baksidan där finns det en hiss upp till översta våningen. Hissen går rakt upp till Penthouse Lounge som rymmer ca 600 människor, det är en trendig miljö. Loungen har stora fönster vilket ger en fantastisk utsikt över Manhattan.

  Loungen är öppen alla dagar året runt från kl. 16.00-04.00. Efter att ha spanat in loungen, gå där efter till Rooftop Garden, väl där kommer du inte veta var du ska titta, man får en fantastisk utsikt över Manhattan, Empire State Building och Chrysler Building. På andra sidan av baren har du utsikt över Downtown och Freedom Tower. Om det är en klar dag kan du även se Frihetsgudinnan. Det är stort och stämningen är fantastisk.

  Tips: Om det är kallt och du fryser, be att få en morgonrock av din servitör eller servitris.

  Perfekt avkoppling efter en hektisk dag. Det finns även möjlighet till brunch, lunch och middag för helt OK priser. På helgerna brukar det vara mycket folk och köer för att komma in, speciellt efter kl. 23.00. Klä dig propert och ta på dig snygga skor. Personer under 21 år blir inte insläppta, det gäller även vid 16-tiden. Barn i alla åldrar är däremot välkomna på brunch på helgerna mellan kl. 10-16.

  Basta takbarer i New York - 230 Fifth dagtid Rooftop Bar i NYC - 230 Fifth och Empire State

 7. Sky Room

  I mitten på Manhattan, nära Times Square, hittar du Sky Room. Baren ligger på 33:e och 34:e våningen i Fairfield Inn and Suites Hotel. Utsikten över Manhattan är helt enkelt fantastisk och framför allt över Hudson River och Empire State Building. Trots detta är det mindre turister här jämfört med till exempel 230 Fifth.

  Det som också är bra med den här baren är att det faktiskt är flera barer som finns på olika nivåer. Det finns bord både inne och ute samt en ”glaskub” för rökare. Det är kul att gå mellan de olika nivåerna eftersom utsikten är annorlunda från varje plats.

  Interiören är modern och besökarna är hippa (snygga kläder och skor, perfekt hår osv). Är du en kvinna? Ta på dig högklackat. Annars känner du dig ”underdressed”. Trots den stränga klädkoden så är det en mysig stämning. Ett bra ställe att ta en öl på.

  Om du kan, gå till Sky Room på en vardag från kl. 17.00 till 19.00. Varför? Det är Happy Hour! Du betalar endast fem dollar för en öl, cocktails och ett glas vin är sju dollar. Det finns också smårätter som pizza eller calamari vilket är billigare mellan kl. 12.00-20.00.

  Rekommenderas för ett första intryck av staden medan du beställer in drinkar under en Happy Hour.

  Utan snygg klädsel och giltigt leg är det svårt att komma in.

  Rooftop Bar i NYC - Skyroom Rooftop Bar i NYC - Skyroom View

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat