The Met Cloisters i New York

The Met Cloisters i New York

The Met Cloisters i New York är ett museum i en europeisk medeltidsstil, omgivet av vackra trädgårdar. Museet är en del av det världsberömda Metropolitan Museum of Art vid Museum Mile på Manhattan. Cloisters byggnad är värd ett besök i sig. Har du redan sett de stora sevärdheterna i New York eller älskar du museer i allmänhet? Missa då inte att besöka det här museet som ligger längst upp på norra Manhattan.

Köp dina biljetter till The Met inklusive inträde samma dag till Met Cloisters här

Contents

Cloisters konstsamling

Museet har framför allt europeisk medeltida konst och arkitektur. Konstsamlingen har över 5000 föremål. Du kan se skulpturer, blyinfattat glas, vävnader och mycket mer, det mesta kommer från 1200-och 1500-talen. Samlingen tillhörde tidigare John D. Rockefeller Jr. som även köpte marken där museet senare byggdes. Museet är inte särskilt stort och det räcker med att planera in ca 1,5 timme för besöket.

Eric’s Tip: En av höjdpunkterna av museet är trädgårdarna med stora lövträd som omger museet. Passa på och hit när träden fortfarande har blad. Det finns även ett litet museumfik som har öppet under högsäsongen (april t.o.m. oktober). 

The Met Cloisters i New York - Medeltida konst The Met Cloisters i New York - Textilkonst

Medeltida kloster

Här hittar du en imponerande samling konst från The Met. Om man inte visste bättre är det lätt att tro att det sett ut på samma sätt de senaste århundraderna. Klostret byggdes år 1930 av delar från olika klosterbyggnader i Europa och börjades användas som museum på en gång. Klostret är omgivet av trädgårdar enligt medeltida design.

Eric tipsar: Man kan inte köpa separata entrébiljetter till det här museet eftersom entrén ingår i biljetterna till The Met. Eftersom det tar ett tag att resa till The Met Cloisters är det svårt att hinna med båda museerna samma dag.

The Met Cloisters i New York - Trädgård The Met Cloisters i New York - Arkitektur

Praktisk information

  • Öppettider:
    • Museet är öppet från torsdag till tisdag
    • Stängt på onsdagar
  • Plats: 99 Margaret Corbin Drive, Fort Tryon Park
  • Resebeskrivning: The Met Cloisters ligger i Fort Tryon Park, ca 30 minuter med tunnelbana från Midtown Manhattan. Med tunnelbanelinje A kan du åka direkt från Times Square till museet.

Köp dina biljetter till The Met inklusive inträde samma dag till Met Cloisters här

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat