Bästa observatoriedäck i New York

De bästa observatoriedäck i New York kan jämföras på den här sidan. New Yorks observatoriedäck erbjuder ett utmärkt sätt att se staden från ett annat perspektiv. Från New Yorks skyskrapor kan du njuta av häpnadsväckande vyer. NYC har fem observation däck, var och en med sina unika sidor. Jag får ofta frågan om vilken som är den bästa i New York, och därför hittar du min åsikt om det här.

Observation deck comparison - Empire State Building
Observation deck comparison - Top of the Rock
Observation deck comparison - Summit One Vanderbilt
Observation deck comparison - Edge
Observation deck comparison - One World Observatory

 

Empire State Building Top of the Rock Summit One Vanderbilt Edge One World Observatory
Observation deck comparison - Empire State Building Observation deck comparison - Top of the Rock Observation deck comparison - Summit One Vanderbilt Observation deck comparison - Edge Observation deck comparison - One World Observatory
Pris 537 SEK 488 SEK 512 SEK 432 SEK 488 SEK
Höjd 320 meter 260 meter 305 meter 335 meter 385 meter
Erics betyg
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 2 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 3 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 3 point(s)
Öppetider från kl. 10.00 till 23.30 från kl. 08.00 till 00.00 från kl. 09.00 till 00.00 från kl. 10.00 till 22.00 från kl. 09.00 till 21.00
Utomhus däck
Bästa tiden att besöka Kväll Dagtid Kväll Dagtid Dagtid
Solnedgång
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 3 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 2 point(s)
1 vote from Eric 1 point(s)
360 graders utsikt från utsidan
Hissupplevelse
1 vote from Eric 1 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 2 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 3 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 1 vote from Eric 4 point(s)
Unika egenskaper Ikonisk byggnad Ikonisk utsikt Upplevelse fylld med speglar och glas Plattform som delvis är gjord av glas Den högsta byggnaden i New York
Köpa biljetter till Empire State Building här Köpa biljetter till Top of the Rock här Köp SUMMIT One Vanderbilt biljetter här Köp dina biljetter till Edge här Köp dina biljetter till One World Observatory här
Rabattkort
Flex Pass
Day Pass
New York Pass
Explorer Pass
All-Inclusive Pass
New York CityPASS

Contents

5 observatoriedäck i New York

Det finns fem olika observatoriedäck i NYC. Fyra av dessa är belägna i Midtown Manhattan, där den mest kända är Empire State Building. Här hittar du även Top of the Rock, Edge och Summit One Vanderbilt. Downtown Manhattan är hem till One World Observatory.

Empire State Building (320 meter)

Om det är första gången du är i New York är ett besök hos Empire State Building ett måste på din lista. Den här kända byggnaden i New York är det enda stället där man har utsikt över Flatiron Building. Dessutom kan du njuta av ett 360-graders perspektiv utomhus på 86e våningen. Det går också att köpa en uppgradering som gör att du kan åka upp till 102a våningen.

Köp dina biljetter till Empire State Building här

Bästa observatoriedäck i New York - Empire State Building

Du kan kombinera ditt besök i Empire State Building med att utforska Midtown Manhattan. Den här klassiska skyskrapan ligger på 34th Street, där du bland annat hittar Macy’s, det största varuhuset i New York. Nära Empire State Building finns det även en hållplats för Hop on Hop off bussar. Det är ett idealt sätt att upptäcka många sevärdheter i New York på en relativt kort tid.

Top of the Rock (260 meter)

Utsikten man får från Top of the Rock är en av de mest kända i New York och den återfinns på många bilder. Observatoriedäcken erbjuder en strålande vy över Empire State Building och Chrysler Building. Man kan till och med se Central Park, även om det finns ett antal skyskrapor framför den. Taket på hissen som tar dig till observatoriedäcken är genomskinligt, så se till att titta upp när du åker hissen.

Från utsidan av plattformen har du en 360-graders utsikt. Du kan även ta trapporna upp till toppen av byggnaden. Här skyms inte din sikt av glaset, vilket gör att du kan ta fantastiska foton.

Köp dina biljetter till Top of the Rock här

Bästa observatoriedäck i New York - Top of the Rock

Du kan kombinera ett besök i Top of the Rock med att utforska Rockefeller Center. Här finns Radio City Music Hall, NBC:s huvudkontor, och den kända isrinken under vintermånaderna. De som gillar att shoppa kan bege sig till Fifth Avenue. Det är en av de mest exklusiva shoppinggatorna i världen med butiker som Louis Vuitton, Gucci och Rolex. Men här hittar man även mindre exklusiva märken som H&M, Zara och UNIQLO.

Summit One Vanderbilt (305 meter)

Med speglar runt om är Summit ett unik observatoriedäck. Från utsiktsplatsen i skyskrapan One Vanderbilt får du en unik vy över landmärken som Empire State Building och Chrysler Building. Dagtid ser du dessutom Central Park. Summit är inte bara ett observatoriedäck, det är även en upplevelse med bild och ljud. Du kliver in i ett stort rum med speglar, och när du fortsätter din promenad kommer du in i ett rum fullt av ballonger. Gå förbi två glasöverhängnader där du kan stå ovanför Madison Avenue, och ta glashissen som går upp till toppen av byggnaden som är en utomhusplats. Det finns även en utomhusterass med en bar.

Kanske ett ovanligt tips, men när du besöker Summit bör du passa på att använda badrummet. Där får du också en otrolig utsikt.

Köp dina biljetter till Summit One Vanderbilt här

Bästa observatoriedäck i New York - Summit

Eftersom Summit One Vanderbilt ligger bredvid Grand Central Terminal kan du kombinera ditt besök på observatoriedäcken med ett besök till världens största tågstation. Du kan också promenera mot Bryant Park, där du hittar New York Public Library. Under vintermånaderna kan du åka skridskor i parken. På sommaren är det en perfekt plats att njuta av solen och en kopp kaffe.

Edge (335 meter)

Edge är den högsta observatoriedäcken utomhus i New York. Denna utsiktsplats finns i Hudson Yards, ett av de nyare områdena i New York. Skyskrapan har en plattform med lutande glaspaneler och en del av golvet som består av glas. Igenom det får du en bra utsikt över Midtown Manhattan och bilarna nedanför dig. Edge är beläget på Manhattans västra sida, vilket gör att du kan se ut över Downtown Manhattan och få en fin vy av Empire State Building.

Köp dina biljetter till Edge här

Bästa observatoriedäck i New York - Edge

Är du en våghals? Då kan du besöka City Climb på Edge i New York, där kan du klättra till skyskrapans topp och luta dig över kanten! Om du vill kan du hålla dig lite närmare marken och även utforska Hudson Yards. Här hittar du bland annat Vessel och ett shoppingcenter.

One World Observatory (386 meter)

Besök 102a våningen i One World Observatory i New York och beundra den 360-gradiga vyn över staden från insidan. Den här observatoriedäcken i Downtown Manhattan är den enda observatoriedäcken i New York där man inte kan gå utomhus. Dessutom är det den högsta byggnaden – inte bara i New York, utan i hela den västra hemisfären! När det är bra väder kan du se Frihetsgudinnan, Brooklyn Bridge och beskåda skyskraporna i Midtown Manhattan. Med hissen Sky Pods åker man upp till utsiktsplatsen på en minut. På toppen ser du en kort video om New York, följt av skärmar som reser sig upp för att avslöja en speciell upplevelse: New York skyline!

Köp dina biljetter till One World Observatory här

Bästa observatoriedäck i New York - OWO

One World Observatory är den enda observatoriedäcken i Downtown Manhattan, vilket gör den ideal för att kombinera med ett besök hos det närliggande 9/11 Museum. Museet är helt tillägnat händelserna kring 9/11 och det är väldigt imponerande. Annars kan du besöka världskända Wall Street, finansområdets livliga kärna.

Vilka utsiktsplatser finns det i New York?

I New York finns det fem olika utsiktsplatser: Empire State Building, Edge, Top of the Rock, Summit One Vanderbilt och One World Observatory. Läs mer här.

Vilken utsiktsplats i New York är bäst att besöka på kvällen?

Empire State Building eller Summit One Vanderbilt är bäst att besöka på kvällen. Läs mer här.

Vilken utsiktsplats i New York är bäst att besöka på dagen?

På dagen är det bäst att besöka Edge, Top of the Rock eller One World Observatory. Läs mer här.
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat