Transfer från Manhattan till JFK flygplats

Transfer Manhattan till JFK Airport

Det finns fler alternativ för transfer från Manhattan till JFK flygplats och jag rekommenderar alltid att planera i förväg. Eftersom du vet att resan tillbaka till flygplatsen redan är ordnad, kommer att du kunna njuta av din sista dag i New York utan stress. Du kan resa med taxi, shuttlebuss, tunnelbana eller tåg till JFK flygplats.

Contents

Taxi från Manhattan till JFK

Det är lätt att ta en yellow cab från Manhattan till JFK flygplats. Det kostar ungefär $75 – $80 plus tullavgift och mellan $12 och $15 i dricks. Tänk på att det inte alltid är lätt att fånga in en taxi under rusningstrafik. I New York kan du inte ringa efter en taxi utan måste fånga in en på gatan. Om du ska resa mellan kl. 07.30 – 09.30 eller 16.00 – 19.00 rekommenderar jag att du väljer ett av alternativen här nedan.

Privat transfer

Vill du resa från ditt hotell till flygplatsen i en privat bil med chaufför? Och föredrar du att boka din transfer innan din avresa? Boka då en privat transfer i förväg. Det finns olika alternativ för privat transfer.

Privat transfer i ekonomiklass

Välj privat transfer i ekonomiklass och har allting bokat och klart innan din resa till New York. Efter bokning av transfer, får du en kupong med en länk där du ska lägga till dina flyguppgifter och upphämtningstid. Tull och dricks ingår ej i den här transfern.

Boka din transfer i ekonomiklass här

Privattransfer inklusive alla avgifter

Om du föredrar att betala hela beloppet av din transfer i förväg, är det här alternativet det bästa. Alla skatter, tull och dricks ingår i priset.

Boka din privattransfer inklusive alla avgifter här

Limousine

Boka en flygtransfer med limousine som lämnar New York city i stil. Max. 7 personer kan ta en limousintransfer från hotellet till flygplatsen.

Boka din transfer med limousine här

Delade små shuttlebussar

De här bussarna som man delar med andra passagerare, hämtar upp dig vid ditt hotell och kör dig till JFK flygplats. Observera att de flesta shuttlebussar inte hämtar upp dig norr om 125th Street på Manhattan. Om du bor i en lägenhet bör du välja ett närliggande hotell som upphämtningsplats. De här shuttlebussar är smidiga att använda om du vill undvika att ta tunnelbana. De tar längre tid än taxin eftersom fler personer måste hämtas upp på vägen till flygplatsen. Läs din bekräftelse noga efter bokning för instruktioner om hur du blir hämtad på den plats och tid som du väljer. För närvarande körs endast de små shuttlebussarna, de stora expressbussarna är inte i drift.

Boka delad shuttlebuss transfer här

Tunnelbana

Du kan ta tunnelbanelinje A eller E till JFK AirTrain. Tunnelbanan kostar $2.90 (plus $1 för ett nytt MetroCard) och du måste betala $8.50 extra för AirTrain. Den här resan tar ca 1,5 timme och om du reser med mycket bagage inför en lång flygtur, kan det här alternativet inte rekommenderas.

Long Island Railroad Train (LIRR)

Du kan ta Long Island Rail Road (tåg) vid Penn Station på Manhattan till Jamaica Station. Härifrån tar du AirTrain till JFK Airport. Tågresan kostar mellan $7,75 och $10,75 och AirTrain kostar $8.50 (plus $1 för ett nytt MetroCard).

Helikopter Transfer

Flyg från Manhattan till JFK-flygplatsen med helikoptertransport. Ankomst till flygplatsen på 10 minuter och njut av utsikten på vägen.

När bör jag åka till JFK flygplats

Ge dig alltid själv tillräckligt med tid att hinna ut till flygplatsen, framför all under rusningstrafik. Du vill inte fastna i trafiken och oroa dig över om du kommer att missa ditt flyg. Under ser du de normala tiderna det tar att åka från Manhattan. Glöm inte bort att det tar lite längre tid att resa från Downtown än från Midtown till JFK flygplats:

  • Taxi till JFK flygplats: 1-1,5 timme
  • Delade små shuttlebussar till JFK flygplats: 1-1,5 timme
  • Tunnelbana till JFK flygplats: 1,5-1,75 timme
  • Tåg från Penn Station till JFK flygplats: 1 timme (från och med du sitter på tåget)
  • Limousine/bil till JFK flygplats: 45 minuter-1,5 timme
Eric tipsar: “Personligen föredrar jag att ta tunnelbanan och AirTrain eller en privat transfer. För en lugnare och mer stressfri resa tillbaka till flygplatsen, är det bättre att boka en privat transfer än att försöka hitta en taxi, framför allt mellan kl. 15.30-19.00 när det är som svårast att hitta en ledig taxi. Ett billigt och smidigt alternativ är att ta tunnelbana och AirTrain. Köp dina AirTrain och MetroCard i förväg så sparar du tid.”

Från andra kommuner till JFK flygplats

Letar du efter transfer till JFK flygplats  från andra kommuner eller stater till exempel New Jersey? Jag har samlat detaljerad information för varje val här nedan:

Reser du till en annan flygplats?

Läs mer om transfer från Manhattan till Newark flygplats här

Läs mer om transfer från Manhattan till LaGuardia flygplats här

Hur åker man från Manhattan till JFK airport?

Du kan välja mellan olika transferalternativ beroende på din budget och hur många personer du reser med. Läs alla mina tips om transfer från Manhattan till JFK flygplats här.

Vad kostar en taxi från Manhattan till JFK?

Att ta en yellow cab från Manhattan till JFK kostar ungefär 75-80 dollar, plus vägtull och 12-15 dollar i dricks.

Kan man ta tunnelbanan till JFK?

Du kan ta tunnelbanan från Manhattan och byta till JFK AirTrain vid Howard Beach eller Jamaica Station.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat