2.1m
Frågor? Email eric@newyork.se
Transfer från Manhattan till JFK flygplats

Transfer från Manhattan till JFK flygplats

Transfer Manhattan till JFK Airport

Det finns fler alternativ för transfer från Manhattan till JFK flygplats och jag rekommenderar alltid att planera i förväg. Eftersom du vet att resan tillbaka till flygplatsen redan är ordnad, kommer att du kunna njuta av din sista dag i New York utan stress. Du kan resa med taxi, buss, shuttlebuss, tunnelbana eller tåg till JFK flygplats.

Om du reser från New Jersey, Brooklyn eller Queens, klicka här.

Taxi

Det är lätt att ta en yellow cab från Manhattan till JFK flygplats. Det kostar ungefär 52-57 dollar plus tullavgift och 7-10 dollar i dricks . Tänk på att det inte alltid är lätt att fånga in en taxi under rusningstrafik. I New York kan du inte ringa efter en taxi utan måste fånga in en på gatan. Om du ska resa mellan kl. 07:30-09:30 eller 16:00-19:00 rekommenderar jag att du väljer ett av alternativen här nedan.

Stora bussar

NYC Express Bus (som tidigare hette NYC Airporter) har shuttlebussar mellan Manhattan och JFK flygplats. Bussarna åker från Grand Central och Port Authority på Manhattan, ungefär varje halvtimme mellan kl. 11.00 och 19.00. Barn under 3 år reser gratis! De flesta bussar har även gratis WiFi ombord. Det kan vara mycket folk som vill åka med bussarna, se till att du åker i god tid innan flyget avgår.

Boka din NYC Express Bus transfer här

Delad transfer med shuttlebuss

Shuttlebussen som man delar med andra passagerare hämtar upp dig vid ditt hotell eller lägenhet och tar dig till JFK flygplats. Det kostar 20 dollar till JFK flygplats. Observera att de flesta bussar inte hämtar upp från 126th Street och högre. Det är väldigt lätt att ta shuttlebussen ut och jag kan rekommendera dem till alla som ska åka eftersom de hämtar upp dig och du slipper stressen det innebär att försöka fånga in en taxi. Det tar lite längre tid än med en taxi eftersom bussen stannar vid olika hotell för att hämta upp passagerare innan den åker till flygplatsen. Läs informationen på din kupong (voucher) noga efter bokning. Där ser du vad du ska göra så att shuttlebussen hämtar upp dig i tid.

Boka din transfer med shuttlebuss här
Boka din returresa med delad shuttlebuss transfer här

Privatbil eller limousine

Utöver de små shuttlebussarna kan du även bli upphämtad på plats av en lyxig bil eller en limousin. En lyxig bil, som en Sedan eller Minivan, kan ta med upp till nio passagerare, beroende på val av bil. Det är bra priser, som börjar vid 17 dollar per person till JFK Airport. Om du reser i en grupp med fyra eller fler personer, är det billigare att boka en sådan här bil istället för en shuttlebuss eller taxi.

Boka din privatbil eller limousine här

Tunnelbana

Du kan ta tunnelbanelinje A eller E till AirTrain. Tunnelbanan kostar 2,75 dollar (plus 1 dollar för ett nytt MetroCard) och du måste betala 5 dollar extra för AirTrain. Den här resan tar ca 1,5 timme och om du reser med mycket bagage inför en lång flygtur, kan det här alternativet inte rekommenderas.

Tåg

Du kan ta Long Island Rail Road (tåg) vid Penn Station på Manhattan till Jamaica Station. Härifrån tar du AirTrain till JFK Airport. Tågresan kostar mellan 7,25 och 10 dollar och AirTrain kostar 5 dollar (plus 1 dollar för ett nytt MetroCard).

När bör jag åka till JFK flygplats

Ge dig alltid själv tillräckligt med tid att hinna ut till flygplatsen, framför all under rusningstrafik. Du vill inte fastna i trafiken och oroa dig över om du kommer att missa ditt flyg. Under ser du de normala tiderna det tar att åka från Manhattan. Glöm inte bort att det tar lite längre tid att resa från Downtown än från Midtown till JFK flygplats:

  • Taxi till JFK flygplats: 1-1,5 timme
  • Delad shuttlebuss till JFK flygplats: 1-1,5 timme
  • Stor buss till JFK flygplats: 1,5-2 timmar
  • Tunnelbana till JFK flygplats: 1,5-1,75 timme
  • Tåg från Penn Station till JFK flygplats: 1 timme (från och med du sitter på tåget)
  • Limousine/bil till JFK flygplats: 45 minuter-1,5 timme
Eric tipsar: Personligen skulle jag boka shuttlebussen eller en town car. Shuttlebussen kostar 20 dollar och du blir hämtad vid ditt hotell eller lägenhet. En limousine eller privatbil kan också hämta upp dig. För en lugn och komfortabel resa ut till flygplatsen, är det här alternativet det bästa, istället för att försöka fånga in en taxi, framför allt mellan kl. 15:30-19:00 när det är som svårast att hitta en ledig taxi. Du behöver förboka din shuttlebuss eller limousine, vilket du kan göra här.

Reser du till en annan flygplats?

Läs mer om transfer från Manhattan till Newark flygplats här

Läs mer om transfer från Manhattan till LaGuardia flygplats här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


från
till och med
Sökresultat
från
till och med
Sökresultat