Bästa pizzan i New York

Bästa pizzan i New York

New York är staden för och av alla pizzaälskare. Alla New York bor har en favoritadress där de mer än gärna tar sig en ʺsliceʺ eller beställer in en “pie” (hel pizza). Ett flertal restauranger har nästan blivit heliga platser för middagar. Från platser där du kan ta en snabb pizzabit till en äkta restaurang: här är min personliga lista över den bästa pizza i New York. Tro mig, dina smaklökar kommer att tacka dig.

 1. Contents

  John’s Pizzeria of Bleecker Street (278 Bleecker Street)

  Träpanelen, traditionell interiör och färgglad väggkonst gör att ett besök på John’s Pizza blir en upplevelse i sig. Kunderna består av hippa människor, konstnärer, äldre italienska män från området och en hel del kändisar (åtminstone på väggen). De säljer enbart hela pizzor. Pizzorna är stora och perfekt att dela på med 2-3 personer. Pizzorna bakas i en stor stenugn, vilket ger pizzorna en krispig tunn yta. John’s Pizza är känd för den klassiska napoletanska pizzan och det med all sin rätt. Det är färska råvaror, stark tomatsås och osten är förstklassig.

  Ostpizza är standard här, men det finns flera olika tillbehör att välja mellan. Ett extra plus för möjligheten att beställa en bra och god flaska vin för ett OK pris. Du kommer inte att bli ruinerad: Priserna för en pizza kostar runt $21 per styck. Pizzerian är perfekt för en lunch eller middag men förvänta dig en lång kö.

  Bästa pizzan i New York - John's Pizzeria of Bleecker Street Bästa pizzan i New York - Pizza hos John's

 2. Joe’s Pizza (7 Carmine Street)

  Joe’s Pizza är oftast fullt med människor som njuter av en måltid. Du kan beställa en pizzaslice i baren, du kommer att få din pizza på en papptallrik som du sedan kan äta stående vid ett av de höga ståborden.

  Pizzabagaren kommer med all säkerhet garantera att din måltid är toppad med de bästa råvarorna. Beställ en Margarita med mozzarella eller en Sicilian. Alla pizzor har en härlig krispig yta och generöst med ost.

  Joe’s pizza är känd för sin tomatsås, som har den perfekta balansen mellan sött och kryddigt. Du kan beställa olika tillbehör så som peperoni, du betalar lite extra för det men för några dollar för en slice är det ingen ‘big deal’ Och vem vet, du kanske kommer att träffa på och äta vid samma bord som t.ex. Leonardo DiCaprio som sägs vara en flitig besökare hos Joe’s. Pizzastället har några platser i New York, den på Carmine Street är min favorit.

  Bästa pizzan i New York - Joe's Pizza Bästa pizzan i New York - Joe's New York

 3. NY Pizza Suprema (413 8th Avenue)

  Man förväntar sig inte att en av de bästa pizzeriorna finns vid Penn Station. Jag vet om det bara för att jag läste en artikel om en kille som besökte alla pizzeriorna på Manhattan under två års tid. NY Pizza Suprema fick ett högt betyg så när jag hade tid gick jag dit och beställde en pizzaslice. Och? Han hade rätt!

  Pizzorna är perfekt tillagade men det är såsen som gör dem fantastiska. Den är smakrik och lite kryddstark. Pröva en slice margarita innan du beställer till exempel en slice med pepperoni. Det finns också flera veganska pizzaalternativ.

  Även om det finns tillräckligt med sittplatser så är inte det här ett ställe man går till för en bra stämning, men för pizzans skull. Det är ett perfekt lunchställe och eftersom det ligger så nära Penn Station/Madison Square Garden, även ett bra matställe att äta något litet hos innan du går och ser när, till exempel, Knicks eller NY Rangers spelar!

  Bästa pizzan i New York - NY Pizza Suprema Bästa pizzan i New York - NY Pizza Suprema slice

 4. Lions & Tigers & Squares Detroit Pizza (268 West 23rd Street)

  Francis Garcia och Sal Basille gjorde ett TV-program om pizzaföretag i USA, där de bland annat besökte Buddy’s Pizza i Detroit. De blev så imponerade att de bestämde sig för att pizzan i Detroit-stil skulle komma till New York. Det som gör den ikonisk är att det är en “pan pizza”.

  The Detroit pizzeria gjorde den första fyrkantiga pizzan 1946, med hjälp av stålbrickor från lokala biltillverkare. Detta gjorde att de kunde göra en mycket lätt och krispig skorpa, vilket är en av anledningarna till att denna pizza är så utsökt för mig! På Lions & Tigers & Squares kan du få en skiva, perfekt som en snabb lunch eller mellanmål.

  Bästa pizzan i New York - Lions Tigers Squares Detroit Pizza Bästa pizzan i New York - Lions Tigers Squares Detroit Pan Pizza

 5. Lucia Pizza of SoHo (375 Canal Street)

  Sal, som är son till grekiska och sicilianska invandrare, har alltid haft en passion för New York-pizza, men naturligtvis också för siciliansk pizza. Det som började med en tegelugnspizza i bakgården har nu vuxit till en pizzabutik i Brooklyn och SoHo, där smakerna från New York och Sicilien förenas. Lucia kommer från latin och betyder lätt, vilket är en referens till alla färska och lätta ingredienser i pizzan. Och det kan du smaka! Lucia’s pizza smakar superfräscht, mycket tack vare balsamicon och den färska basilikan. Dessutom ligger den i TriBeCa, vilket gör den till ett bra ställe att äta en pizzaslice när du utforskar kvarteret.

  Bästa pizzan i New York - Lucia Pizza of SoHo Bästa pizzan i New York - Lucia Pizza of SoHo Slice

 6. Prince Street Pizza (27 Prince Street)

  Prince Street Pizza är det perfekta stället att ta en pizzaslice efter en utekväll eller när du shoppar i SoHo. Denna hippa pizzeria grundades 2012 av en far och son som har sina rötter i Italien. De använder sicilianska recept som har funnits i familjen i generationer. Pizzorna är gjorda med färska råvaror och av en tjock men krispig och luftig skorpa. Jag har alltid svårt att hitta en bra pizzeria i det här området, men den här är definitivt värd att lägga till på min lista. Jag har mina egna favoritpizzerior över hela New York.

  Bästa pizzan i New York - Prince Street Pizza Bästa pizzan i New York - Prince Street Pizza NYC

 7. Lombardi’s (32 Spring Street)

  För en bit historia ska du besöka Lombardi’s. År 1905 fick den här pizzerian tillstånd att etablera sig i New York vilket gör den till den äldsta pizzerian i staden.

  Inredningen har ändrats lite sedan dess, röd och vit-rutiga dukar, väggmålningar av den italienska landsbygden. Alla kommer till Lombardi’s – allt från glamorösa par till stora familjer. Du kan inte beställa en slice utan enbart hela pizzor (i New York säger man “pies”), och de är inte till för den som bantar!

  Lombardi är känd som den pizzeria som införde New York Pizza Style vilket är en pizza med tjockare, krispiga botten toppad med mozzarella, tomatsås och basilika. Utöver det kan du beställa olika kötträtter som deras hemlagade köttbullar.

  Bästa pizzan i New York - Lombardi's Pizza Bästa pizzan i New York - Lombardi's

 8. Pizza Tour till Brooklyn och Coney Island

  Under Pizza Tour till Brooklyn och Coney Island upptäcker du mer än endast otroligt goda pizzor. Tillsammans med en guide, åker ni längs med berömda filminspelningsplatser, beundrar Manhattans skyline från Brooklyn Bridge Park och promenerar på Coney Islands boulevard. Under färden kommer ni att stanna på ett antal platser och smaka på de absolut godaste pizzorna i de här stadsdelarna i New York. Jag rekommenderar verkligen den här guidade rundturen!

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat