Bästa pizzan i New York

Bästa pizzan i New York

New York är staden för och av alla pizzaälskare. Alla New York bor har en favoritadress där de mer än gärna tar sig en ʺsliceʺ eller beställer in en ”pie” (hel pizza). Ett flertal restauranger har nästan blivit heliga platser för middagar. Nedan kan du läsa om 5 pizzeriorna som du inte bör missa.

 1. John’s Pizzeria of Bleecker Street, 278 Bleecker Street

  John’s Pizzeria of Bleecker Street (eller bara John’s Pizza). Träpanelen, traditionell interiör och färgglad väggkonst gör att ett besök på restaurangen blir en upplevelse i sig. Kunderna består av hippa människor, konstnärer, äldre italienska män från området och en hel del kändisar (åtminstone på väggen). Det finns inte möjligheter att köpa en ’slice’, de säljer enbart hela pizzor. Pizzorna är stora och perfekt att dela på med 2-3 personer. Pizzorna bakas i en stor stenugn, vilket ger pizzorna en krispig tunn yta. John’s Pizza är känd för den klassiska napoletanska pizzan och det med all sin rätt, deras pizzor är mer sofistikerade än den traditionella amerikansk-italienska varianten. Det är färska råvaror, stark tomatsås och det finns flera olika tillbehör att välja mellan. Ett extra plus för möjligheten att beställa en bra och god flaska vin för ett OK pris. Du kommer inte att bli ruinerad: Priserna för en pizza börjar vid $19 per styck. Pizzerian är perfekt för en lunch eller middag men förvänta dig en lång kö.

  Bästa pizzan i New York - John's Pizzeria Bästa pizzan i New York - Pizza hos John's

 2. NY Pizza Suprema (413 8th Avenue)

  Den här pizzerian ligger i ett något annorlunda eller i alla fall oväntat område på Manhattan. Man förväntar sig inte att en av de bästa pizzeriorna finns vid Penn Station. Jag vet om det bara för att jag läste en artikel om en kille som besökte alla pizzeriorna på Manhattan under två års tid. NY Pizza Suprema fick ett högt betyg så när jag hade tid gick jag dit och beställde en pizza. Och? Han hade rätt! Pizzorna är perfekt tillagade men det är såsen som gör dem fantastiska. Den är smakrik och lite kryddstark. Pröva en slice margarita innan du beställer till exempel en slice med pepperoni. Även om det finns tillräckligt med sittplatser så är inte det här ett ställe man går till för en bra stämning, men för pizzans skull (från $28 för en hel pizza till $4 för en slice). När det gäller slices, den här restaurangen är en vinnare (John’s Pizza serverar inga slices). Det är ett perfekt lunchställe och eftersom det ligger så nära Penn Station/Madison Square Garden, även ett bra matställe att äta något litet hos innan du går och ser när, till exempel, Knicks eller NY Rangers spelar!

  Bästa pizzan i New York - NY Pizza Suprema Bästa pizzan i New York - NY Pizza Suprema slice

 3. Lombardi’s, 32 Spring Street

  För en bit historia ska du besöka Lombardi’s. Till skillnad mot Ben’s och Joe’s Pizza är Lombardi’s inget ställe för ett snabbt stopp och en slice. År 1905 fick den här pizzerian tillstånd att etablera sig i New York vilket gör den till den äldsta pizzerian i staden. Inredningen har ändrats lite sedan dess, röd och vit-rutiga dukar, väggmålningar av den italienska landsbygden. Alla kommer till Lombardi’s – allt från glamorösa par till stora familjer. Du kan inte beställa en slice utan enbart hela pizzor (i New York säger man ”pies”), och de är inte till för den som bantar! Lombardi är känd som den pizzeria som införde New York Pizza Style vilket är en pizza med tjockare, krispiga botten toppad med mozzarella, tomatsås och basilika. Utöver det kan du beställa olika kötträtter som deras hemlagade köttbullar. Extra tillbehör kostar $3 och upp och priset för en pizza är ca $24.. Utmärkt för en lunch eller middag men det är ofta en lång kö.

  Bästa pizzan i New York - Lombardi's Pizza Bästa pizzan i New York - Lombardi's

 4. Joe’s Pizza, 7 Carmine Street

  Att hitta till Joe’s Pizza från tunnelbanan, West 4th Street, är enkelt; följ bara den härliga doften och ljudet av människor som skrattar och pratar. Det här stället är oftast fullt med människor som njuter av en måltid. Du kan beställa en pizzaslice i baren, du kommer att få din pizza på en papptallrik som du sedan kan äta stående vid ett av de höga ståborden. Pizzabagaren kommer med all säkerhet garantera att din måltid är toppad med de bästa råvarorna. Beställ en Margarita med mozzarella eller en Sicilian. Alla pizzor har en härlig krispig yta och generöst med ost. Joe’s pizza är känd för sin tomatsås, som har den perfekta balansen mellan sött och kryddigt. Du kan beställa olika tillbehör så som peperoni, du betalar lite extra för det men för $2,75 för en slice är det ingen ’big deal’ Och vem vet, du kanske kommer att träffa på och äta vid samma bord som t.ex. Leonardo DiCaprio som sägs vara en flitig besökare hos Joe’s.

  Bästa pizzan i New York - Joe's Pizza Bästa pizzan i New York - Joe's New York

 5. Two Boots, 625 9th Ave and 44th street

  Two Boots grundades 1987 av två filmskapare som älskade pizza och öl (som många amerikanska män). Namnet refererar till formen av både Italien och Louisiana som båda ser ut stövlar på en karta. Med ett originellt namn och kreativa entreprenörer, är det inte konstigt att Two Boots serverar speciella pizzor. På alla deras restauranger (11 stycken i New York) kan du beställa en ostpizza med toppings inspirerad av sydamerikansk mat. Namnen på pizzorna är inspirerade och hämtade från filmer och TV shower: The Dude, The Newman, Mr Pink och Cleopatra Jones. Om du inte känner för en exotisk pizza, kan du istället välja något klassiskt som pepperoni, ansjovis eller oliver. Priset för en slice börjar vid $2,75 och en hel pizza från $13.

  Bästa pizzan i New York - Two Boots  Bästa pizzan i New York - Two Boots Pizza pie

 6. Pizza Tour till Brooklyn och Coney Island

  Under Pizza Tour till Brooklyn och Coney Island upptäcker du mer än endast otroligt goda pizzor. Tillsammans med en guide, åker ni längs med berömda filminspelningsplatser, beundrar Manhattans skyline från Brooklyn Bridge Park och promenerar på Coney Islands boulevard. Under färden kommer ni att stanna på ett antal platser och smaka på de absolut godaste pizzorna i de här stadsdelarna i New York. Jag rekommenderar verkligen den här guidade rundturen!

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat