JFK AirTrain i New York

Köp dina biljetter nu
JFK AirTrain i New York

JFK AirTrain i New York är ett snabbt sätt att resa från JFK International Airport till Manhattan. JFK AirTrain är ett obemannat tåg som åker dygnet runt 365 dagar om året mellan de olika terminalerna på JFK Airport och som förbinder den med två tunnelbanestationer i närheten. På de här tunnelbanestationerna kan du sedan byta till en av tunnelbanelinjerna som åker till Manhattan, Brooklyn eller Queens för snabb transport från flygplatsen till ditt boende i New York.

Contents

Hur fungerar det med JFK AirTrain?

Du kan ta AirTrain för att resa från JFK till Manhattan samt även andra rutter. I ankomstterminalen följer man de gröna skyltarna med “AirTrain”. Du kommer sedan till AirTrain-boardingplatsen i terminalen. Här avgår och anländer de tre AirTrain-linjerna. På de digitala skyltarna kan du se hur lång tid det tar innan nästa tåg anländer. Se om du behöver ta linjen Jamaica, Howard Beach eller All Terminals (läs mer om dessa rutter nedan) och hoppa på.

Du behöver inte en biljett ombord än, eftersom det är gratis att använda AirTrain inom själva flygplatsen. Om du har valt Jamaica- eller Howard Beach-tåget lämnar tåget flygplatsen efter att det har stannat vid de andra terminalerna. Eftersom det kostar att ta AirTrain till dessa tunnelbanestationer, behöver du en biljett när du går av vid slutstationen. Du måste svepa kortet här för att lämna AirTrain-delen av stationen och byta till tunnelbana.

JFK AirTrain biljetter

Om du bara använder JFK AirTrain inom flygplatsen för att komma från en terminal till en annan är det gratis att använda. Om du vill använda AirTrain för att resa från JFK till Manhattan eller tvärtom måste du ha en JFK AirTrain-biljett. Du kan köpa biljetten på slutstationerna men kön till automaterna är ofta väldigt långa. Jag rekommenderar därför att du beställer biljetterna online innan du åker till New York. En enkel AirTrain-biljett kostar 8.50$ plus 1$  för det fysiska kortet. Det här kortet är uppladdningsbart. Du kan därför välja att använda samma kort för att komma tillbaka och ladda kortet med 8.50 $ istället för att köpa två separata biljetter.

Köp din JFK AirTrain biljett innan du reser

JFK AirTrain rutten

Den totala rutten för JFK AirTrain sträcker sig över hela 13 kilometer. Först reser tåget i en enkelriktad slinga runt flygplatsen, där det förbinder de olika terminalerna. Det finns två tåg som förbinder JFK Airport med staden; Howard Beach Route och Jamaica Station Route, båda uppkallade efter tunnelbanestationen som används av AirTrain. Det finns också en “All Terminals Loop”, som endast åker mellan de olika terminalerna och som inte lämnar flygplatsen.

JFK AirTrain - AirTrain karta

Howard Beach Route

Howard Beach Route stannar först vid Federal Circle AirTrain-stationen efter att ha lämnat flygplatsen, där biluthyrningsföretagen finns. Nästa stopp är Lefferts Boulevard vid JFK-parkeringen, följt av slutstationen Howard Beach Station. Härifrån kan du byta till den blå tunnelbanelinjen A som går via Lower Manhattan till Fulton Street, Penn Station och Times Square. När du lämnar AirTrain kommer du att se en biljettautomat precis innan utcheckningsspärrarna. Om du inte har en AirTrain-biljett än kan du fortfarande köpa den här.

Jamaica Station Route

Jamaica Station Route slutar också först vid Federal Circle. Tåget fortsätter sedan direkt till tunnelbanestationen Jamaica Station. Här kan du byta till flera tunnelbanelinjer, nämligen E-tåget, som går via Long Island City via Midtown Manhattan till World Trade Center, och J- och Z-linjerna som går mot Lower Manhattan. Du kan också ta Long Island Rail Road (LIRR) här, tåget som går österut till Long Island och västerut till Penn Station eller Grand Central. Precis som på Howard Beach finns det en biljettautomat på Jamaica station precis innan du behöver checka ut, så att du kan köpa en AirTrain-biljett i sista minuten om så behövs.

Eric tipsar: “Howard Beach-linjen är lugnare än AirTrain till Jamaica. Och även det går fint att ta båda linjerna, är Howard Beach därför min personliga favorit när jag åker till Manhattan. Howard Beach Station ligger också nära havet, så havsluften ligger bokstavligen i luften och tåget går över marken vilket ger dig fin utsikt. Vid Jamaica station är gångavståndet mellan AirTrain och tunnelbanan också lite längre. Å andra sidan finns det mer trafik i Jamaica, och därför finns det fler linjer att byta till.”

AirTrain Manhattan till JFK

Om du reser med tunnelbanan från Manhattan till JFK, kan du byta från tunnelbanan till AirTrain vid Jamaica eller Howard Beach. Här måste du använda din biljett när du går på AirTrain. Du behöver inte biljetten längre när du lämnar tåget på flygplatsen.

Är det gratis att åka med JFK AirTrain?

Att ta AirTrain och tunnelbanan är det billigaste sättet att resan från JFK till Manhattan. Totalt kostar resan $11.50. Om du tar AirTrain för att komma till en annan flygplatsterminal, är det gratis.

Var kan man köpa JFK AirTrain biljetter?

JFK AirTrain biljetter går att köpa via biljettautomater på tickets Howard Beach och Jamaica tunnelbanestationer men räkna med mycket folk vid automaterna. Därför är det klokt att köpa de här biljetterna i förväg innan du reser. Köp ditt New York MetroCard samtidigt!

Kan man ladda på JFK AirTrain biljetten?

Ja, du kan ladda på AirTrain biljetten (CHECK LINGO). Man behöver inte köpa två biljetter för enkel-och returresan. Det går också bra att använda samma biljett två gånger och ladda den med $7.75 för returresa.

Kan jag använda Unlimited MetroCard på JFK AirTrain?

För att använda Unlimited MetroCard för JFK AirTrain måste man ladda det på kortet. När du laddar med (minst) $7.75 på ditt Unlimited MetroCard, kan du även ta AirTrain med ditt kort.

Kan jag använda Pay-Per-Ride MetroCard för JFK AirTrain?

Ja, med ett Pay-Per-Ride MetroCard kan du också ta AirTrain. Se till att kortet har tillräckligt saldo, det kostar $7.75 att använda AirTrain. Köp ditt Pay-Per-Ride MetroCard innan avfärd.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat