Biljetter till Wicked på Broadway

Wicked i New York

Köp dina biljetter här

Köp dina biljetter till Wicked på Broadway innan du åker till New York. Det är lätt att köpa dina teaterbiljetter online, och du sparar tid och pengar. Musikalen Wicked på Broadway är en älskad show som har slagit flera publikrekord och vunnit många utmärkelser. Den visas på Gershwin Theater och hur den elaka häxan från väst blev, ja, ond. Det visar sig dock att hon inte alltid är ond eller har varit det hela tiden! Låtarna är medryckande och under delar av musikalen kommer du förmodligen att heja på både den ”snälla häxan” och den ”elaka häxan” eftersom de båda är bedårande på ett eller annat sätt. Jag kan varmt rekommendera att gå och se Wicked eller en av de andra Broadway showerna när du är i New York eftersom de är mycket underhållande!

Köp dina biljetter till Wicked här

Köp biljetter till Wicked nu, du slipper betala en serviceavgift och hämtar ut biljetterna direkt på teatern.

Hitta dina biljetter


Sökresultat
Betala säkert och enkelt med:  

Den elaka häxan från väst

Musikalen är både en föregångare och en uppföljare till The Wizard of Oz, men går att se som fristående del, då handlingen utspelas både före och efter Dorothys ankomst. Musikalen handlar i stora drag om vad som verkligen hände i landet Oz. Dorothy spelar enbart en silhuett i musikalen, som refereras av ljudet av hennes röda skor. Istället är huvudpersonerna Glinda och Elphaba vars huvudämne är trolldom vid Shiz universitet. Glinda är en självupptagen populär blondin och Elphaba intelligent, utstött och lite annorlunda. Trots sina olikheter (och ibland t.o.m avsky) blir Glinda och Elphaba rumskamrater och efter ett tag goda vänner. Musikalen följer deras vänskaps mödor och bekymmer, inklusive kärleken till samma kille! Men är det anledningen till att Elphaba förvandlas till den elaka häxan från väst?

Wicked i NYC - Glinda Wicked pa Broadway i New York

Flygande apor och trollkarlen från Oz

Det finns flera anledningar till att Wicked har blivit så populär och gått på Broadway under lång tid. När Glinda sjunger om hur smart det är att vara ”Popular” är texten och melodin så meddragande, att du helt enkelt vill sjunga med. Och det är flera låtar i musikalen som drar med publiken. Kostymerna är skickligt skapade, det är inte konstigt att musikalen vann en Tony Award 2004 för bästa kostymdesign och samma år bästa scenografi. Kombinationen av bra scenografi och kostymer är något som verkligen väcker landet Oz, och ännu viktigare Emerald City till liv. Showen bjuder bland annat på flygande apor!

Wicked i NYC - Affisch Wicked i NYC - Elphaba

Hur köper man biljetter till Wicked?

Det är lätt att köpa biljetter. Här ovan kan du välja ett datum som passar dig. Du får en översikt av alla tillgängliga biljetter. Välj därefter antalet biljetter, lägg dem i varukorgen och betala. Efter betalningen får du en bekräftelse och en voucher direkt via mejl. Du byter ut vouchern mot biljetter vid teatern på föreställningens datum i minst en timme innan showen börjar.

Sittplatserna bestäms av teatern på plats och det är därför du inte kan se vilka sittplatser du får vid bokningen. Platsnummer står tydligt markerat på biljetterna. För bokningar upp till fyra personer är ni garanterade platser bredvid varandra. När det gäller större grupper kommer teatern göra sitt bästa för att ni ska sitta tillsammans.

Köp dina biljetter till Wicked här

Varför ska jag köpa via NewYork.se?

 • Inga oväntade utgifter. Du betalar beloppet du ser!
 • Du får garanterat bästa sittplatser tillgängliga vid bokningstillfället
 • Professionell kundtjänst: du kan alltid kontakta mig via mejl eller WhatsApp
 • Pålitligt, säkert och snabbt
 • Betala med kreditkort eller PayPal
 • Om du väljer flexbiljett kan du avboka biljetterna upp till 10 dagar innan showdatum.

Skicka ett mejl till mig på eric@newyork.se om du vill boka för grupper för 15 personer eller fler.

Eric tipsar: Musikalen refererar mycket till Wizard of Oz och om du har läst boken eller sett filmen kommer musikalen vara enklare att förstå. Det är anledningen till att jag inte rekommenderar musikalen till en yngre målgrupp under 8 år. Kanske inte enbart av den anledningen, utan även för att det förekommer en del våldsamma scener och svordomar. Wicked är något flickig med teman som makeovers, popularitet och pojkar. Kanske något att ta med tonårsdottern på!

Information om musikalen

 • Längd: Ungefär 2 timmar och 30 minuter
 • Plats: Gershwin Theater, 222 West 51st Street

Köp dina biljetter till Wicked här

Vill du inte se Wicked?

Se ett urval av andra Broadwayshower här

 

Kommande shower

 • lör 24 augusti 2019 - 14:00 - Wicked - Gershwin Theatre
 • lör 24 augusti 2019 - 20:00 - Wicked - Gershwin Theatre
 • tis 27 augusti 2019 - 19:00 - Wicked - Gershwin Theatre
 • ons 28 augusti 2019 - 19:00 - Wicked - Gershwin Theatre
 • tor 29 augusti 2019 - 19:00 - Wicked - Gershwin Theatre
 • fre 30 augusti 2019 - 20:00 - Wicked - Gershwin Theatre
 • lör 31 augusti 2019 - 14:00 - Wicked - Gershwin Theatre
 • lör 31 augusti 2019 - 20:00 - Wicked - Gershwin Theatre
 • sön 1 september 2019 - 14:00 - Wicked - Gershwin Theatre
 • sön 1 september 2019 - 19:00 - Wicked - Gershwin Theatre

Köp dina biljetter till Wicked här

Köp dina biljetter här

* Det lägsta priset för denna musikal (bland andra) är tis 27 augusti 2019 19:00

Tillbaka
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat