Museum of the City of New York biljetter

Museum of the City of New York

Museum of the City of New York biljetter går att köpa online. Museum of the City of New York (MCNY) är ett historie-och konstmuseum om New York på Manhattan. Både New Yorks historia och nuvarande utveckling i city visas i Museum of the City of New York som permanenta och tillfälliga utställningar. Museet ligger på Museum Mile på Upper East Side, samma gata som andra stora museum i New York.

Köp dina Museum of the City of New York biljetter här

Contents

Utställningar i Museum of the City of New York

Museum of the City of New York består av tre våningar fulla av information om New York. Bottenvåningen är tillägnad stadens ursprung och dess tidiga år. Du kommer att lära dig mer om hur Henry Hudson upptäckte Manhattan Island, samt historiens nackdelar, såsom slaveri. Moderna tider är centrala på de andra våningarna. Här hittar du utställningar om aktivism i New York (från protesterna mot Vietnamkriget till Black Lives Matter). Aktuella frågor hoppas inte över ändå. Händelser som 9/11, BLM och COVID-pandemin har alla sin plats. Avsluta ditt besök med den 28 minuter långa filmen om New York, där museets höjdpunkter visas igen. Museet är inte så stort, så du har nog sett allt på en timme eller två.

Museum of the City of New York Museum of the City of New York - Inne

Byggnaden

Om museet ser bekant ut för dig kan det bero på att du känner igen det från Gossip Girl-serien. Byggnadens framsida användes i serien som ingången till Constance Billard School för flickor och St. Jude School för pojkar. Det är också en vacker fastighet inuti, med en imponerande rund trappa för att nå de högre våningarna. Passa på och besök den trevliga museibutiken som har böcker, tidningar och andra designföremål om New York. Museum of the City of New York ligger mittemot Central Park och nära andra toppmuseer i New York.

Eric tipsar: “Detta museum, till skillnad från de flesta andra New York-museer, besöks inte ofta av turister. Det är inte särskilt känt, även många New York-bor vet inte om det, så det är ofta tyst. Speciellt om du besöker det på morgonen. När du har ett besök i Guggenheim eller The Met på dagordningen och har lite tid att spara är det trevligt att kombinera det med ett besök på Museum of the City of New York. Det är ett museum för äkta New York-fans, som vill lära sig mer om staden själv och dess invånare genom århundradena.”

Museum of the City of New York - Utställning Museum of the City of New York - Byggnad

Praktisk information

Barnvagnar är tillåtna i museet. Det går inte att lämna in väskor. Fotografering för personligt bruk är tillåtet men utan blixt, tripod eller selfiestick.

  • Plats: 1220 Fifth Avenue, på 103rd Street. Högst upp på Museum Mile.

Köp dina Museum of the City of New York biljetter här

Biljetter till Museum of the City of New York ingår också i flera New York rabattkort, som New York Pass och Sightseeing Flex Pass.

Vad kostar biljetter till Museum of the City of New York?

Museum of the City New York (MCNY) biljetter kostar 225 SEK.

Vad är Museum of the City of New York?

Museum of the City of New York (MCNY) är ett historie-och konstmuseum om New York på Manhattan. Läs allt om det här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat