Madame Tussauds i New York

Köp dina biljetter nu
Madame Tussauds i New York

Madame Tussauds i New York har något som alla gillar: vaxfigurer! Och inte vilka som helst utan Hollywoodstjärnor, politiska ledare, tecknade figurer som Spiderman till Hulken! Men Madame Tussauds är mer än bara berömda vaxfigurer. Det är även en kul aktivitet i New York, både med och utan barn.

Köp dina biljetter till Madame Tussauds här

Madame Tussauds historia

Maria Tussauds, en fransyska från Strasbourg, gjorde sin första vaxfigur år 1778. Det föreställde den berömda författaren och filosofen François-Marie Arouet Voltaire. År 1802 lämnade hon Frankrike för att flytta till Storbritannien för att visa upp sina vaxfigurer där. När hon dog ärvde hennes söner utställningen med dess vaxfigurer och den flyttades till sin nuvarande plats hos Madame Tussauds i London 1884. Sedan har det öppnat 18 nya Madame Tussauds runt om i världen i olika huvudstäder.

Madame Tussauds öppnade i New York år 2000. Det finns många anledningar till att Madame Tussauds har blivit så pass populärt men de flesta besökare är helt enkelt nyfikna. Vaxfigurerna låter besökare resa i tid och rum. Man dras med i historiens vingar och upplevelser storhetstider på nytt.

Madame Tussauds i New York - Kungliga familjen Madame Tussauds i New York - The Phantom of the Opera

Vad kan du förvänta dig av ett besök till Madame Tussauds?

Madame Tussauds samling av vaxfigurer imponerar men museet har även en del interaktiva aktiviteter. Se nedan för mitt personliga urval av vad man kan se och göra i museet.

Ghostbusters Experience

Ghostbusters väcks till liv igen i Ghostbusters Experience i Madame Tussauds. Man går mellan olika filmscener från filmen och deltar i en spökjakt för att rädda New York från en skurk som hotar staden. Det hela byggs upp med hjälp av olika föremål, kostymer, digital teknik och rekvisita.

Marvel Super Heroes 4D Experience

Biofilmen Marvel Super Heroes 4D Experience är en kort film med olika specialeffekter som vatten och vind. Det känns som om man fajtas i filmen istället för att bara vara publik. Under ett kort ögonblick står du nära dina superhjältar. Du kan också köpa biljetter till Marvel 4D upplevelsen som extra alternativ.

Broadway Experience

I Ultimate Broadway Experience ingår många olika interaktiva saker som en elektrisk gitarr och en high-tech ljusshow. Gå till garderoben och sätt på dig de snyggaste kläderna och bli en del av showen! En rolig aktivitet för barn och för de vuxna som vågar!

Madame Tussauds i New York - Hulken Madame Tussauds i New York - Hunger Games

Be a Tonight Show Guest

I Be a Tonight Show Guest får du uppleva en äkta tv-studio där du kan göra samma saker som din favorit tv-journalist. Upplev hur det är att befinna sig i en riktig tv-studio och hur det ser ut bakom kulisserna.

Oval Office

Oval Office är en väldigt speciell utställning med vaxfigurer. I det här galleriet hittar du all ledare och visionärer som Barack Obama och Donald Trumpf. Du hittar ännu fler vaxfigurer i vackert utformade rum. Besök Madame Tussauds i New York och se för dig själv!

Praktisk information

Efter köpet får du en kupong som du kan skriva ut och byta ut mot en entrébiljett i museet. Du kan också visa upp den som biljett på mobilen och därefter få din entrébiljett.

  • Öppettider
    • Söndag – torsdag: 10:00 – 20:00
    • De flesta fredagar och lördagar: 10:00 – 22:00
  • Plats: 234 West 42nd Street, vid Times Square

Köp dina biljetter till Madame Tussauds här

Med ett New York Pass är det gratis entré till Madame Tussauds.

Madame Tussauds i New York - Avicii Madame Tussauds i New York - Marilyn Monroe

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat