9/11 Ground Zero Museum Workshop i New York

Köp dina biljetter nu
911 Ground Zero Museum Workshop i New York

9/11 Ground Zero Museum Workshop i New York är ett litet museum som visar fotografier och föremål som återfanns efter attackerna den 11 september 2001. Efter attackerna ägnade bland annat personer från Fire Department New York (FDNY) månader åt att städa upp Ground Zero i New York. Verkstadens grundare, Gary Marlon Suson, var fotograf vid Ground Zero och såg många saker på nära håll. I 9/11 Museum Workshop har han ställt ut foton som han tog och föremål som han hittade, som besökarna kan hålla i handen.

Köp dina biljetter till 9/11 Workshop här

9/11 Ground Zero Museum Workshop

Grundaren Gary Marlon Suson var FDNY:s officiella fotograf vid Ground Zero. Detta gjorde det möjligt för honom att ta sällsynta fotografier och skaffa speciella föremål som besökarna kan se och hålla i handen i 9/11 Workshop. Museet är inspirerat av Anne Franks hus i Amsterdam: Ett litet museum som ger en inblick i en händelse. I det här fallet en inblick i livet för människorna i FDNY och räddningsgrupperna.

​​I det här museet, som ligger i Meatpacking District, kan du se bilder av brandmän och hundar som letar efter offer, PATH-tunnlarna under Ground Zero och ”Honor Guard”, ceremonin när en kollega hittades. Under sökandet hittade man många föremål från tvillingtornen, som nu kan ses i Ground Zero Museum. Bland dessa föremål finns ”Frozen Clock”, som visar den exakta tiden då det första tornet kollapsade, och en kalender som hittades i PATH-stationen och som har ”Today is September 11” på displayen. Det som gör Ground Zero Workshop speciell är att man får hålla i föremålen och att grundaren Gary är närvarande för att berätta mer om sina upplevelser.

Museet i New York upplevs bäst genom den interaktiva audioturen. Den tar dig förbi själva fotot och säger till när du kan hålla i ett föremål. Du kan också höra fragment som spelades in vid Ground Zero. Tänk på hundar som skäller, lastbilar som tar bort skräp och folk som ber till gud.

911 Ground Zero Museum Workshop i New York Museum - Föremål 911 Ground Zero Museum Workshop i New York - Utställning

Skillnaderna mellan 9/11 Museum och Workshop

Förutom 9/11 Ground Zero Workshop finns 9/11 Museum i New York. 9/11 Museum ligger bredvid 9/11 Memorial. I det här museet kan man följa historien om händelserna på och nära den dagen, och offrens upplevelser. 9/11 Ground Zero Museum Workshop är ett interaktivt museum som fokuserar på tiden efter attackerna och återuppbyggnaden av Ground Zero. Till skillnad från andra museer kan du i detta museum röra vid och hålla i olika föremål.

Eric tipsar: Det officiella 9/11-museet fokuserar på själva 11 september och är något man måste se. Efter ett besök på museet kan du besöka deras Workshop för att lära dig mera. I Ground Zero Workshop visas hur det var att stå i frontlinjen vid Ground Zero som brandman och du kan även röra vid föremålen på plats. Museet är intimt och kan därför vara lite skrämmande, varje foto och föremål har en historia.

Praktisk information

Efter köpet får du en kupong som du kan skriva ut och använda som biljett eller visa som mobilbiljett på din telefon.

  • Plats: 420 West 14th Street, Meatpacking District

Köp dina biljetter till 9/11 Workshop här

Vad kostar 9/11 Ground Zero Museum Workshop biljetter?

9/11 Ground Zero Museum Workshop biljetter kostar från 378 SEK och upp.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat