2m
Frågor? Email eric@newyork.se
Transport från JFK flygplats till Manhattan

Transport från JFK flygplats till Manhattan

Transfer JFK Airport till Manhattan

Transfer från JFK flygplats till Manhattan är lättast att boka innan du reser till New York. Du kan resa från JFK flygplats till Manhattan med taxi, buss, shuttlebuss, tunnelbana eller tåg. Det finns många olika alternativ och du hittar alltid något som passar dina behov och budget när du reser ensam eller i grupp.

Om du reser till New Jersey, Brooklyn/Queens eller Long Island City, klicka här.

Taxi

De legala gula taxibilarna (yellow cab) hittar du i en lång taxikö vid varje terminal. En taxiresa från JFK flygplats till Manhattan kostar 52 dollar och du måste betala upp till 8 dollar i tullavgift och 0,80 dollar i moms (s.k. State Tax). Under rusningstid på måndagar till och med fredagar mellan kl. 16.00 – 20.00 tillkommer en avgift på 4,50 dollar. Utöver det brukar man ge 7-10 dollar i dricks till chauffören. Du hör summan innan du kliver på taxin. Det får plats tre personer med bagage i en taxi. Om du och ditt sällskap är flera kan du boka transfer här.

Se upp för åka svarttaxi. Svarttaxichaufförer väntar ibland på passagerare i ankomsthallen, undvik dem!

Stora bussar

NYC Express Bus (som tidigare hette NYC Airporter) har shuttlebussar mellan JFK flygplats och Manhattan. Bussarna åker ungefär varje halvtimme mellan kl. 11.00 och 19.00 och de stannar vid Grand Central, Times Square och Port Authority Bus Terminal på Manhattan (du kan välja vilken hållplats passar dig och det är ingen prisskillnad). Barn under 3 år reser gratis. De flesta bussar har även gratis WiFi ombord så du kan mejla dem där hemma och berätta att du har anlänt.

Boka NYC Express Bus Transfer här

Delad shuttlebuss

De här små shuttlebussarna tar dig direkt till ditt hotell eller annat boende. Det kan vara bra att veta att de flesta shuttlebussar endast åker upp till 125th Street på Manhattan. Resan från JFK flygplats till Manhattan kostar 20 dollar. De här bussarna är billiga och lätta att använda men det tar längre tid att åka jämfört med taxi eftersom bussen stannar vid hotellen för att släppa av passagerare. Boka din plats i shuttlebussen innan du åker. Du får en kupong (voucher) i ett mejl som du ska skriva ut. Du hittar bussarna vid ”Ground Transportation” på varje terminal på JFK. Dessa shuttlebussar åker dygnet runt så du behöver inte oroa dig om det har varit förseningar.

Boka delad shuttlebuss transfer här
Boka returresa med delad shuttlebuss transfer här

Privat transfer

Vill du åka från flygplatsen till ditt hotell med en privat bil och chaufför? Och föredrar du att ordna med transfer innan du reser? Boka då en privat transfer i förväg. Det finns olika alternativ att välja mellan.

Privat ekonomitransfer

Välj privat ekonomitransfer och har allt klappat och klart innan du reser till New York.  Du behöver endast ringa dem så fort du har hämtat upp dina väskor och chauffören hämtar upp dig utanför ankomstterminalen.

Boka privat ekonomitransfer här

Privattransfer med upphämtningsservice (meet & greet)

Om du föredrar att bli upphämtad av din chaufför i ankomsthallen kan du boka den här transfern. Du ger alla flyguppgifter innan du reser och du behöver inte ringa när du anländer i New York. Din chaufför kommer att möta dig i ankomsthallen och håller i en skylt med ditt namn på. Boka den här transfern om du känner dig lite osäker på engelskan.

Boka privatransfer med upphämtningsservice här

Boka returresa med upphämtningsservice här

Limousin

Boka en flygplatstransfer med limousin för att anlända i New York city i stil. Du kan ta en limousintransfer från flygplatsen till ditt hotell för max. sju personer.

Boka limousintransfer här

Tunnelbana

Airtrain (tåg vid flygplatsen) åker i båda riktningarna från JFK flygplats antingen till Howard Beach eller Jamaica tunnelbanestationer för 5 dollar Härifrån kan du byta antingen till tunnelbanelinje A eller E och åka till Manhattan för endast 2,75 dollar. Totalt tar den här resvägen ca 1,5 timme och om du reser med mycket bagage efter en lång resa, avråder jag dig från att ta det här alternativet. Den totala kostnaden är 7,75 plus 1 dollar för ett MetroCard.

Tåg

Tåget åker mellan JFK flygplats och Penn Station. Turen kostar 10 dollar från JFK flygplats. För att komma till tåget måste du först ta AirTrain (kostar 5 dollar). Det tar ca 15-25 minuter med AirTrain för att komma till tågstationen. Tågresan till Penn Station på Manhattan tar ca 20-30 minuter.

Eric tipsar: Jag har bott i åratal på Manhattan och jag rekommenderar alltid förstagångsbesökare att ta en yellow cab (taxi) på grund av de följande anledningar:

  1. Det är lätt att hoppa in i en taxi
  2. Totalpriset är ca 70 dollar (en shuttlebuss kostar bara 20-21 dollar men du delar den med andra)
  3. Du kommer garanterat till rätt plats och man blir sällan lurad
  4. Det finns inget vackrare än att se Manhattans skyline från en yellow cab

Om du inte vill ta en taxi, ta en shuttlebuss eller limousine istället.

Få mer information om din resa tillbaka från Manhattan till JFK flygplats här.

Reser du från en annan flygplats?

Läs mer om transfer från Newark flygplats till Manhattan här

Läs mer om transfer från LaGuardia flygplats till Manhattan här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


från
till och med
Sökresultat
från
till och med
Sökresultat