Transport från JFK flygplats till Manhattan

Transport från JFK Airport till Manhattan

Transfer från JFK flygplats till Manhattan är lättast att boka innan du reser till New York. Du kan resa från JFK flygplats till Manhattan med taxi, shuttlebuss, tunnelbana eller tåg. Det finns många olika alternativ och du hittar alltid något som passar dina behov och budget när du reser ensam eller i grupp.

Contents

Taxi från JFK till Manhattan

De legala gula taxibilarna (yellow cab) hittar du vid varje terminal. Totalt kostar en taxiresa från JFK flygplats till Manhattan kostar ungefär $100. Det består av ett fast pris på $70, tull upp till $6.94, och andra avgifter. Det är Airport Access Fee $1.25 och $1.50 state tax, plus en New York State Congestion Surcharge $2.50 för alla resor som åker genom eller slutar på Manhattan söder om 96th Street. Under rusningstid på måndag t/m fredag mellan kl. 16- 20 tillkommer en avgift på $5. Det är också vanligt att man ger chauffören dricks mellan $12 och $15. Du kan betala kontant eller med kreditkort. Det får plats tre personer med bagage i en yellow cab. Om du och ditt sällskap är flera kan du boka transfer här.

Se upp för åka svarttaxi. Svarttaxichaufförer väntar ibland på passagerare i ankomsthallen, undvik dem!

Privat transfer

Vill du åka från flygplatsen till ditt hotell med en privat bil och chaufför? Och föredrar du att ordna med transfer innan du reser? Boka då en privat transfer i förväg. Det finns olika alternativ att välja mellan.

Privat ekonomitransfer

Välj privat ekonomitransfer och har allt klappat och klart innan du reser till New York.  Du behöver endast ringa dem så fort du har hämtat upp dina väskor och chauffören hämtar upp dig utanför ankomstterminalen.

Boka privat ekonomitransfer här

Privattransfer med upphämtningsservice (meet & greet)

Om du föredrar att bli upphämtad av din chaufför i ankomsthallen kan du boka den här transfern. Du ger alla flyguppgifter innan du reser och du behöver inte ringa när du anländer i New York. Din chaufför kommer att möta dig i ankomsthallen och håller i en skylt med ditt namn på. Boka den här transfern om du känner dig lite osäker på engelskan.

Boka privatransfer med upphämtningsservice här

Limousin

Boka en flygplatstransfer med limousin för att anlända i New York city i stil. Du kan ta en limousintransfer från flygplatsen till ditt hotell för max. 7 personer.

Boka limousintransfer här

Delade små shuttlebussar

De här bussarna som man delar med andra passagerare, tar dig till ditt hotell på Manhattan. De här bussarna är ett smidigt resealternativ men inte lika snabba som en taxi eftersom de måste släppa av flera passagerare. Så ta god tid på dig och njut av resan, det är semester! Om du bor i en lägenhet, välj ett hotell i närheten av den plats där du vill bli avsläppt. Det är bra att veta att de flesta shuttlebussar åker inte åker längre upp än till 125th Street på Manhattan. För närvarande körs endast de små shuttlebussarna, de stora expressbussarna är inte i drift.

Boka delad shuttlebuss transfer här

Tunnelbana

JFK AirTrain åker i båda riktningarna från JFK flygplats antingen till Howard Beach eller Jamaica tunnelbanestationer för $8.50. Härifrån kan du byta antingen till tunnelbanelinje A eller E och åka till Manhattan för endast $2.90. Totalt tar den här resvägen ca 1,5 timme och om du reser med mycket bagage efter en lång resa, avråder jag dig från att ta det här alternativet. Den totala kostnaden är $11.40 plus $1 för ett MetroCard.

Köp dina AirTrain biljett och MetroCards här innan du åker

Long Island Railroad Train (LIRR)

Tåget förbinder  JFK AirTrain med Penn Station och Grand Central. Resan kostar ca 10 dollar. För att komma till tåget måste du först ta AirTrain (kostar $8.50). Det tar ca 15-25 minuter med AirTrain för att komma till tågstationen. Tågresan till Manhattan tar ca 20-30 minuter.

Eric tipsar: “Jag har bott i åratal på Manhattan och jag rekommenderar alltid förstagångsbesökare att ta en yellow cab (taxi). Det billigaste sättet att åka från JFK till Manhattan är att ta AirTrain och därefter tunnelbanan. Köp dina biljetter till AirTrain och MetroCard i förväg så åker du vidare snabbare vid ankomst. Även om det är billigt att ta tunnelbanan, föredrar jag personligen att ta en taxi. Det är enkelt, och det finns inte vackrare än att se Manhattans skyline från en yellow cab.”

Helikopter Transfer

Res i lyx under en helikoptertransport från JFK-flygplatsen till Manhattan. Du flyger in i staden inom 10 minuter och tar in landskapet längs vägen.

Lyft eller Uber från JFK till Manhattan

Du kan också ta en Lyft eller Uber från JFK till Manhattan. Min personliga erfarenhet är att ta en av de här bilarna alltid blir dyrare än att ta en yellow cab. De gula taxibilarna har ett fast pris, det spelar ingen roll om ni fastnar i trafiken eller om chauffören behöver ta en omväg. Du vet i förväg vad priset blir. På Manhattan tar jag ofta Lyft men just när det gäller transfer från flygplatsen, föredrar jag en yellow cab.

Få mer information om din resa tillbaka från Manhattan till JFK flygplats här.

JFK flygplatstransfer – andra kommuner

Letar du efter JFK flygplatstransfer till andra kommuner eller stater som New Jersey? Jag har delat in den här informationen som olika alternativ:

Reser du från en annan flygplats?

Läs mer om transfer från Newark flygplats till Manhattan här

Läs mer om transfer från LaGuardia flygplats till Manhattan här

Vilket är det bästa sättet att ta sig från JFK till Manhattan?

Vilket transferalternativ som är bäst beror på din budget och hur många personer du reser med. Läs alla mina tips om transfer från JFK-flygplatsen till Manhattan här.

Hur mycket kostar det att ta sig från JFK till Manhattan?

Priset beror på vilken sorts transfer du väljer. Läs om alternativen och alla kostnader här.

Vilket är det billigaste sättet att ta sig från JFK till Manhattan?

Att ta en JFK AirTrain och tunnelbanan är det billigaste sättet att resa från JFK till Manhattan.

Vad kostar en yellow cab från JFK till Manhattan?

Det kostar ca $85 + dricks att ta en yellow cab från JFK till Manhattan.

Är det billigare att ta en taxi eller Uber från JFK till Manhattan?

I de flesta fall är det billigare att ta en taxi istället för Uber eller andra taxitjänster. Läs mer om varför här.

Hur lång tid tar en taxiresa från JFK till Manhattan?

Restiden från JFK till Manhattan påverkas i hög grad av trafiken. Resan tar ungefär en timme. Var dock beredd på längre restider under rusningstid.

Hur mycket kostar det att åka taxi från JFK till Manhattan i 2024?

Taxibilar från JFK till Manhattan har ett fast pris på $ 70, men det finns andra kostnader att ta hänsyn till. Priserna hittar du här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat