2m
Frågor? Email eric@newyork.se
PATH mellan New Jersey och Manhattan

PATH mellan New Jersey och Manhattan

PATH i New York

Köp dina biljetter här

PATH rail system åker från New Jersey till hjärtat på Manhattan. När du reser från New Jersey till Manhattan eller tillbaka kan du ta PATH för en bekväm och snabb resa. Det finns två olika PATH rutter med flera hållplatser i New York och New Jersey. Det är ett bra sätt att färdas på när du reser från Manhattan till Hoboken, Downtown Jersey City eller Newark Trainstation.

Resa från New Jersey till New York

PATH är ett järnvägssystem som förbinder New Jersey och Manhattan. Det finns två system: ett system som går från One World Trade Center i New York till Newark och Hoboken i New Jersey, det andra går från 33rd Street i New York till Hoboken och Journal Square i New Jersey. Att resa från New Jersey till New York behöver inte ta alltför lång tid. Tågresan tar mellan 10 och 30 minuter:

Newark Penn Station – WTC25 minuter
Hoboken – WTC10 minuter
Hoboken – 33rd St14 minuter
Journal Square (via Hoboken) – 33rd St27 minuter

Klicka här för PATH rutterna.

PATH i New York - Tåg PATH i New York - Inne i tågen

Biljetter för PATH

En enkelbiljett med PATH kostar 2,75 dollar. Om du har ett MetroCard (samma kort du använder för tunnelbanan på Manhattan) kan du använda det på PATH. Om du inte har ett MetroCard, kan du köpa ett vid alla PATH automater eller vid alla New York City Transit automater. Det finns olika alternativ att välja mellan som ett 7 dagars PATH unlimited kort och 10-resor PATH kort. Om du ofta reser med PATH så sparar du pengar med båda korten. Barn under 5 år reser med gratis.

Observera att PATH inte accepterar ett Unlimited MetroCard.

Köp ditt PATH kort i förväg

Om du föredrar ett Pay-Per-Ride PATH kort, kan du köpa ett i förväg innan du åker. Kortet gäller för 10 turer med PATH och kostar 32 euro (ca 330 SEK). Du kan använda det här kortet flera gånger efter varandra (max. 4 gånger). Som ett exempel: om ni är två personer som reser kan du använda kortet två gånger och för två resor. Du kan även fylla på allt eftersom med det här PATH kortet vid varje hållplats om det behövs.

Byte från PATH till tunnelbana

PATH kortet som du får gäller även för tunnelbanan i New York. När du åker med PATH först för att sedan byta till tunnelbana kommer det att räknas som två olika turer. Du måste alltså checka ut från PATH för att sedan checka in vid tunnelbanan. Samma sak gäller om du åker med tunnelbanan först för att sedan byta till PATH.

Beställ dina PATH kort här

PATH New Jersey

PATH New Jersey

Giltigt för endast 10 resor

€ 32,00

Köp nu

Du får dina PATH kort inom 7 arbetsdagar och de skickas till den adressen du uppger i beställningen (tänk på att det kan dröja ett antal dagar extra under helger och/eller högtider). Priset inkluderar inte en försändelsekostnad på 13 euro (ca 134 kr) per försändelse.

Har du några frågor angående PATH kortet eller din beställning? Skicka ett mejl till eric@newyork.se

Viktigt: När du köper ett PATH kort via min webbsida betalar du mer för kortet än när du köper det på plats i New York. Alla kort skickas som rekommenderad försändelse som extra säkerhet men det innebär en extra kostnad. Den här servicen är endast till för dem som vill ha sina PATH kort innan de anländer till New York och som är villiga att betala för det. Eric

PATH i New York - Rulltrappa PATH i New York - Från NY till New Jersey

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


från
till och med
Sökresultat
från
till och med
Sökresultat