Biljetter till One World Observatory

Köp dina biljetter nu
One World Observatory i New York

Det går att köpa biljetter till One World Observatory i New York. Observatoriedäcket ligger på våning 102 och består ut av tre våningar totalt. Man kan se ut över New York från alla fönster, 360 graders utsikt. Du kan även besöka våning 100 och 101 i One World Observatory.

Boka dina biljetter till One World Observatory här

Besöka One World Observatory

Det är klart värt att göra ett besök på One World Observatory (tidigare känt som Freedom Tower). Du kommer att kunna njuta av den spektakulära utsikten av New York City. Det är den högsta byggnaden på det västra halvklotet och vem vill inte vara på ”top of the world”? Biljettpriserna börjar vid 387 SEK för vuxen och 305 kr för barn.

Global Welcome Center

När du har gått genom säkerhetskontrollen kommer du till Global Welcome Center där det finns en stor screen som välkomnar alla gäster på 10 olika språk. I ett rum som heter Voices kan du se en videoinstallation av 48 personer som hjälpte till att bygga One World. Det finns även en hall som heter Foundations där du kan läsa om mer fakta angående byggnaden.

Sky Pods

Du kan nu ta hissen upp. De kallas för Sky Pods och det får plats för 15 personer per hiss. Turen upp till våning 102 tar bara en minut. Under tiden kan du titta på en fascinerande animerad film om hur New Yorks skyline har ändrats under tidens gång.

See Forever Theater

När du väl är uppe, kan du se en 2-minuter lång video om New York i See Forever Theater. När den är slut öppnas ridån och då kommer den….New Yorks skyline! Du stannar inomhus under besöket. Glöm inte bort att Empire State Building och Top of the Rock har observatoriedäck utomhus.

Biljetter till One World Observatory - Utsikt

Våning 100

På våning 100 hittar du två interactiva installationer där du kan uppleva och se film. Du kan även be att få se vissa bilder av New York. Här hittar du även Sky Portal, som visar vyerna nedanför, live. Du hittar även en souvenirbutik på samma våning.

Våning 101

På våning 101 hittar du alla matställen och det finns något för alla. Tänk på att priserna är skyhöga…

Eric tipsar: Det är alltid klokt att boka dina biljetter i förväg och du sparar kötid på plats. Du kan också köpa dina biljetter till One World Observatory online kort innan du åker till New York. Du får en e-biljett som du inte behöver skriva ut. På så sätt har du mer flexibilitet och kan hoppa över den långa biljettkön på plats.

Dagstur inklusive biljetter till One World Observatory

Om du vill se många olika sevärdheter under ett dygn, boka då den här heldagsturen där du kan hoppa över köer och där du besöker Frihetsgudinnan, Ellis Island, går till 9/11 Memorial och Financial District och som avslutas i One World Observatory med en förbokad biljett. Läs mer här och boka biljetter.

Biljetter till One World Observatory - Utsikt over Manhattan One World Observatory - Bar

Praktisk information

Skriv ut din biljett eller visa upp den som mobilbiljett och se till att vara där 15 minuter innan den angivna tiden. Alla besökare måste gå genom en säkerhetskontroll. Du kan endast ta med dig en liten väska upp. Det finns inga förvaringsboxar.

 • Plats: Huvudentrén är på West Street (hörnan av West och Vesey Street)
 • Öppettider:
  • 29 januari – 4 maj: 09.00 till 21.00
  • 5 maj – 7 september: kl. 08.00 till 22.00
  • 8 september – 17 december: kl. 09.00 till 21.00
  • 18 december – 3 januari 2021: kl. 08.00 till 22.00
  • Anpassade öppettider på högtidsdagar
 • Barn under 5 års ålder gratis entré

Boka dina biljetter till One World Observatory här

One World Observatory - Freedom Tower

Kanske är du även intresserad av:

Vad kostar det att besöka One World Trade Center?

Priser för One World Observatory biljetter börjar vid 387 SEK för vuxen. Hoppa över kön genom att beställa online.

Vilken tid är bäst för att åka upp i One World Observatory?

Jag rekommenderar att besöka One World Observatory under dagtid då du får en magnifik utsikt över New York och New Jersey.

Tyckte du att den här artikeln var användbar? Berätta gärna!

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat