Bästa hamburgarna i New York

Bästa hamburgarna i New York

New York är himmelriket för alla hamburgerälskare. En vällagad och välkomponerad hamburgare är ett genuint hantverk och inte alltid lätt att hitta. Många tänker på snabbmat men flera restauranger i New York erbjuder saftiga och fantastiskt goda hamburgare. Här kan du läsa om mina Topp-5 favoriter:

 1. Five Napkin Burger

  Alla har rätt till sin egen åsikt men den här restaurangen är på allas topp 5-lista och på min förstaplats. Five Napkin Burger är en restaurang som även har andra rätter på menyn så som sushi, vilket är perfekt om du går med någon som vill äta något mer hälsosamt medan du själv vill testa bästa burgaren i New York.

  Bästa hamburgare på restaurangen heter Original Five Napkin Burger. Burgaren har speciell ost och sås och det är det som gör den så speciell. Det är en riktig ”heavy-duty burger” som inte alla klarar att äta upp. Stripsen är oftast krispiga (om kocken är på rätt humör) och tillagas med skalen på.

  Plats: Finns på olika adresser på Manhattan. Restaurangen ligger vid Midtown, väst om Manhattan, inte långt ifrån Times Square.

  Webbplats: Five Napkin Burger

  Eric tipsar: Mellan kl. 18.15 och 21.00 är det oftast en timmes väntetid, ibland även mer. Oavsett om du går mellan middagstid och kl. 01.00, kommer du förmodligen att få vänta, något att ta hänsyn till. Den här restaurangen serverar fantastiskt god mat och det är en bra stämning. Det är det så gott som alltid fullsatt.

  Bästa hamburgarna i New York - Five Napkin Burger Bästa hamburgarna i New York - Five Napkin Burger hamburgare och stripes

 2. Corner Bistro

  Restaurangen är verkligen en bar. Förvänta dig därför inget märkvärdigt. Bli inte förvånad om det är väntetid och att ni måste köa för att få sittplatser. Den bästa burgaren är Bistro Burger och innehåller cheddarost och bacon. Burgarna är inte ”tunga” men tillräckligt stora. Deras strips ligger länge i frityren.

  Plats: Mellan Chelsea och Meatpacking District

  Webbplats: Corner Bistro

  Eric tipsar: Det är definitivt en restaurang som du måste testa om du är ute efter bra burgare. Det är en bra lunchstämning men den kanske inte passar lika bra för en middag. Väntetiden vid lunch är ibland upp till 30 minuter. Det är också ett trevligt ställe att ta en öl i baren på. De tar endast emot kontant betalning och accepterar inga kreditkort.

  Bästa hamburgarna i New York - Corner Bistro Bästa hamburgarna i New York - Corner Bistro hamburgare och stripes

 3. Burger Joint

  Inne i superdeluxe Le Parker Meridien hotellet finns det en gömd pärla för alla hamburgerälskare. Gå genom lobbyn och sedan till vänster där du möts av en korridor. Du kommer att bli överraskad av vad du ser! Burger Joint är ett stammishak för studenter och har en underjordisk och grottliknande atmosfär. Hamburgarna här är verkligen bra! Den bästa burgaren på menyn är ostburgaren med “All the Works”(som betyder allt på). Burger Joint är verkligen ett kul och trevligt ställe, inte enbart för hamburgarna utan även för den sköna stämningen och interiören. Ett perfekt lunchställe eller för en utekväll men inte för en romantisk kväll för två.

  Plats: Midtown Manhattan nära Central Park och Columbus Circle

  Webbplats: Burger Joint

  Eric tipsar: Följande regler gäller: Fråga inte för mycket och vänta tills det blir din tur i kön. Deras motto är att om det inte finns på menyn, ja då finns det inte att beställa. Det är alltid långa köer. För mig har det varit lättast att få bord mellan kl. 15.00 och 17.00.

  Bästa hamburgarna i New York - Burger Joint Bästa hamburgarna i New York - Burger Joint

 4. Shake Shack

  Shake Shack är mest känd för sina goda milkshakes och sina långa köer. Men då har de också mycket goda hamburgare. Shake Shack är väldigt populärt bland turister och därför har de nu öppnat ytterligare en restaurang i hörnet av Times Square. Väntetiden är ofta lång och därför har ägarna har hängt upp en webbkamera som man kan följa på deras webbplats, så att folk kan kontrollera hur lång kön är. För restaurangen vid Madison Square Park, som även är deras första restaurang, kan kötiden ibland vara så lång som tre timmar. Beställ en Double Shack Burger och glöm inte en att ta en liten milkshake till det.

  Plats: Hörnet vid Times Square och vid Madison Square Park

  Webbplats: Shake Shack

  Bästa hamburgarna i New York - Shake Shack Shake Shack i NYC - Hamburgare och milkshake

  Eric tipsar: Visst kan det vara galet att köa för en hamburgare eller milkshake i flera timmar men jag kan ärligt talat säga att det är värt det! Under sommaren är det alltid fullsatt men inte alltid på förmiddagen. Vid dåligt väder är det oftast mindre folk. En liten milkshake är lagom eftersom dom är mycket fylliga. Jag brukar alltid dela en milkshake med mitt sällskap.
 5. Maialino

  Maialino i Gramercy Park Hotel är något av ett undantag. Det är inte en hamburgerrestaurang. Hamburgaren serveras endast under lunchtid! Hamburgaren är god och har gorgonzola, bacon och rödlök. Stämningen hos Maialino är opretentiös och avslappnad. Det här är det perfekta stället att avsluta en kväll på (efter en Broadwayshow) eller kanske börja den! Det finns en trendig klubb i Gramercy Park Hotel. Tjejerna kommer i högklackat ut från limousinen, ja, du förstår. Om du inte kommer in, tänk inte mer på det. Det gjorde inte jag heller.

  Plats: Gramercy Park Hotel, 2 Lexington Avenue

  Webbsida: Maialino

  Bästa hamburgarna i New York - Maialino Bästa hamburgarna i New York - Maialino

EXTRA! Kategori: Sliders (miniburgare). En STK Slider.

Sliders är smårätter, som till exempel miniburgare. Du hittar dom ofta på menyn hos sportbarer och andra restauranger som serverar plockmat. Restaurangen som jag vill tipsa om är STK i New York och har absolut de bästa miniburgarna i hela landet. STK är en cool restaurang som snabbt växer i popularitet och som många kändisar går till. På menyn hittar du sliders som de har döpt till “Little Big Macs” De är ärligt talet helt sjukt goda! STK är ett dyrt ”steakhouse” som ligger i Meatpacking District. Little Big Macs kostar 20 dollar men du får två (stora) sliders som du kan dela med ditt sällskap. Huvudmenyn är exklusiv och i en högre prisklass. Chansen är stor att du kommer att få en kändis vid bordet bredvid dig.

Pris för en STK slider: 10 dollar per styck men man köper egentligen alltid två

Plats: Meatpacking District

Eric tipsar: Bokning av bord är ett måste hos STK. Restaurangen är fullbokad alla dagar i veckan. Som jag nämnde ovan, är det en exklusiv restaurang och finare klädsel är ett måste. Ibland spelar en DJ. Vid toaletterna finns personal som ger dig tvål och handduk. När du anländer till STK, kommer du att välkomnas varmt och hjärtligt först efter du har uppgett ditt namn och bordsreservering. Du kan också ta plats i baren och äta din mat där. STK passar sig bra till en helkväll ute med din partner eller vän. Slutnotan brukar vanligtvis landa på mellan 100-150 dollar per person beroende på val av dryck till maten.

Basta hamburgarna i New York - STK Sliders Bästa hamburgarna i New York - STK

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat