9/11 Memorial i New York

Köp dina biljetter nu
9/11 Memorial i New York

9/11 Memorial i New York är namnet på minnesplatsen vid Ground Zero, den byggdes till minne av de människor som fick sätta liven till i attacken vid World Trade Center 2001, och även, vilket många inte vet, för dem som dog den 26 februari 1993. Minnesplatsen öppnades upp för allmänheten den 11 september 2011, och besök är gratis för alla som vill hedra offren.

Totalt dog nästan 3 000 människor på grund av World Trade Center-attackerna. Alla deras namn är graverade i brons på de två poolerna som utgör grunden för minnesplatsen. Den Norra poolen och den Södra poolen är byggda exakt på samma plats där tvillingtornen stod. Det är en gripande plats med dessa två enorma poolerna omringade av träd. Speciellt när det är mörkt är känslan av sorg intensiv.

Är det en inträdesavgift för 9/11 Memorial?

Nej, 9/11 Memorial är gratis att besöka.

Hur tar jag mig till 9/11 Memorial?

Enklast är att ta tunnelbanan. Linje, A, C, J, Z, 2, 3, 4 eller 5 till Fulton Street eller linje R till Cortlandt Street. Promenera till Church Street. Fortsätt sedan ner på Church Street och sväng höger in på Cortlandt Street. Du kan även ta linje E till World Trade Center.

Vilka är öppettiderna för 9/11 Memorial?

9/11 Memorial är öppet dagligen från 07.30 till 21.00. Den 11:e september är det öppet för allmänheten från kl. 15.00 till midnatt.

Finns det några guidade rundturer?

Ja, du kan ta den officiella rundturen 9/11 Memorial Tour, där en guide från 9/11 Memorial and Museum visar dig runt. Rundturen tar 45 minuter och guiden visar dig området vid poolerna och berättar om World Trade Center, händelserna den 11 september 2001 och mer historia bakom uppbyggandet av minnesplatsen.

Du kan även ta en rundtur om området – Financial District – som också drabbades av attackerna. Om du skulle vilja veta mer om 9/11 Memorial och Financial District, kan du ta 9/11 Memorial and Financial District Walking Tour.

9-11 Memorial på kvällen i New York 9/11 Memorial i New York - Rosor

Kan jag besöka 9/11 Museum?

Ja, du kan besöka 9/11 Museum. Museet ligger på 9/11 Memorial. I museet kommer du att se en touchscreenvägg med foton på dem som dog i attackerna. Klickar du på fotot kan du läsa om personen. Du kan köpa dina 9/11 Museum biljetter här.

Kan jag ta med en barnvagn?

Ja, du kan ta med en barnvagn till de allmänna platserna, så länge som den inte är i vägen för gångtrafiken.

Kan jag ta med mig mat eller dryck till 9/11 Memorial?

Du får ta med en liten flaska och snacks. Kom dock ihåg att detta är en ganska tyst plats, där man förväntas bete sig respektabelt.

9/11 Memorial i New York - Survivor Tree 9/11 Memorial i New York - Sett från ovan

Var kan jag hitta information om Freedom Tower/One World Trade Center?

Du kan hitta information om Freedom Tower/One World Trade Center här.

Vad är One World Observatory?

One World Observatory är utsiktsplatsen i One World Trade Center. Du kan läsa mer om One World Observatory här.

Eric tipsar: Jag tycker att 9/11 Memorial är mycket imponerande och vackert gjort. Det händer ofta att släktingar till de människor som fick sätta sina liv till till lämnar kort och fotografier av offren på plats. Jag kan lätt tillbringa en timme med att promenera runt i området. Under vintermånaderna, när det blir mörkt tidigt (runt kl. 16.30), är monumentet vackert upplyst.

Är det gratis att besöka 9/11 Memorial?

Du kan besöka 9/11 Memorial gratis. 9/11 Museum tar dock en inträdesavgift.

Är det 9/11 Memorial värt ett besök?

Ja, 9/11 Memorial är verkligen en imponerande minnesplats för alla som dog under attackerna på World Trade Center. Du kan besöka det under öppettiderna eller ta en guidad rundtur. Läs mina tips.
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat