American Museum of Natural History i New York

Köp dina biljetter nu
American Museum of Natural History i New York

American Museum of Natural History i New York är ett av världens främsta naturhistoriska museer. Museet är både uppskattat av barn och vuxna. Reser du till New York med barn är American Museum of Natural History värt ett besök. Museet var med i filmen Night at the Museum. Du kan förvänta dig det följande:  uppstoppade djur i fantastiska 3D-miljöer, dinosaurier, jordens historia och en översikt av olika ursprungsbefolkningar. Det är ett gammalt museum med en ganska antik och charmig inredning.

Boka dina biljetter till American Museum of Natural History här

Vad man bör se i American Museum of Natural History

Som allt annat i USA är museet enormt. Utbudet av utställningar och evenemang är stort. Om du har ont om tid är det smart att du bestämmer vad du vill titta på i förhand. Nedan är en överblick av mina favoritdelar.

Fjärilskonservatorium (våning 2, detta är även entréplan)

Öppet från oktober till maj. Mer än 500 fjärilar flyger runt i byggnaden. I kontrast till resterande avdelningar i museet är fjärilarna levande.

Nordamerikas däggdjur (våning 1)

De magnifika uppstoppade djuren är monterade och presenteras i naturliga miljöer. Allt är skickligt utformat och du kommer att få en känsla av att du befinner dig på plats tillsammans med tigrarna eller i det afrikanska Serengeti med antiloperna.

AMNH i New York - Diorama AMNH i New York - Diorana Wildlife

Ocean Life (våning 1)

Det är som allt liv i havet har kommit upp till ytan. Museet har tillbringat mycket tid och engagemang runt utställningen vilket märks tydligt. Museet har två olika ”livets träd”, även kallad fylogenetiskt träd, som är ett grafiskt verktyg som biologer använder för att beskriva evolutionära förhållanden bland växter, djur och alla andra liv på jorden. Livets träd symboliserar evolutionens gång och när en ny art klassificeras. Det finns även välgjorda dioramas av marina djur samt en blåval i naturlig storlek hängandes från taket!

Resa genom rymden (våning 3)

Museet erbjuder inte bara en överblick över allt som händer på jorden, utan har även en stor samling och utställning om rymden och hur vi människor utforskar vårt solsystem. En rolig upplevelse är att besöka Space Theater där du kan prova på känslan av att sväva tyngdfritt genom rymden.

American Museum of Natural History i New York - Ocean Life AMNH i New York - Rose Center for Earth and Space i NYC

Plain Indians / Eastern Woodlands Indians (våning 3)

Är du intresserad av att se hur inhemska amerikaner levde? Utställningen Native American Exhibitions har en antropologisk översikt hur inhemska amerikaner levde under olika tidsepoker.

Dinosaurier (våning 4)

Museum of Natural History är känd för sin stora och imponerande samling av dinosaurier.  Uppstoppade djur blandas med några i plast. Det finns också ett T-rexskelett. Tack vare de informativa skyltarna kan du lära dig och förstå allt om de enorma djuren som en gång levde på vår jord. Mycket av utställningen visar hur och varför dinosaurierna dog ut, vilket visualiseras via en 24 timmars klocka. Klockan visar även hur ʺungʺ den mänskliga varelsen är – att vi relaterade till klockan uppstod i den sista minuten.

Praktisk information

Efter köpet får du en kupong som du kan skriva ut och byta ut mot en entrébiljett i museet. Du kan också visa upp den som kupong på mobilen och därefter få din biljett vid entrén.

  • Öppettider: Öppet dagligen kl. 10:00 – 17:45.
  • Adress: Central Park West at 79th street.
  • Extra: Det finns en garderob som kostar 2 dollar per person.

Köp dina biljetter till American Museum of Natural History här

Förutom American Museum of Natural History finns det många toppmuseer i New York att besöka.

Eric tipsar: Jag rekommenderar att du börjar med att gå upp till den fjärde våningen i museet där du hittar dinosaurierna. Fortsätt sedan nedåt via trapporna eftersom det ofta är långa köer till hissarna. Entrén till American Museum of Natural History ingår även i New York Pass och New York Sightseeing Flex Pass.

American Museum of Natural History i New York - Empty Tour American Museum of Natural History i New York - Dinosaur

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat