Gospel rundturer i New York

Köp dina biljetter nu
Guidad Gospel tur i Harlem New York

Ta en av de gospel rundturer i New York där du upplever stämningsfull live gospelmusik i en kyrka i Harlem eller Brooklyn. För att undvika långa köer, dålig etikett och besvikelse kan du boka en guidad gospel tur i förväg. Du kommer att få uppleva äkta gospel på nära håll tillsammans med en guide och förstå varför det är så populärt och uppskattat av så många människor.

Boka Harlem Gospel rundturen här

Upplev Gospel i Harlem

Turen startar på Midtown Manhattan. Du kan sitta både på vänster och höger sida av bussen, då det är mycket att se på båda sidorna. Guiden kommer under färden mellan Midtown till 110th Street – Harlem Gate att berätta om de olika etniska kulturerna i Harlem och deras historia. Det finns gott om fototillfällen och du kommer säkert bli förvånad över hur varierat landskapet i Harlem är.

Besök aldrig en kyrka i Harlem som turist på egen hand. Kyrkorna har oftast strikta oskrivna regler. Så som regler av inträde, utträde och klädkod, etc. De flesta kyrkor i Harlem välkomnar inte turister. Om du har tur och hittar en kyrka som är öppen en söndag morgon och som tar emot turister, då kommer du antagligen att få stå i en väldigt lång kö för att komma in. Därför är det både bäst och säkrast att ta en guidad tur, och för att det är både roligt och informativt samt en kulturell upplevelse!

Det finns omkring 400 kyrkor i Harlem! I en av dessa kommer du att ha möjligheten att dansa, ʺswingaʺ och kanske även sjunga tillsammans med den kraftfulla gospelkören. Att delta i gospel är en upplevelse men kanske inte riktigt så glamoröst som det är i till exempel filmen Sister Act. Något att minnas är att dessa människor sjunger av hela sitt hjärta om och med sin tro och det ska absolut respekteras. I vissa kyrkor har medlemmarna speciella körkläder men det gäller inte för alla gudstjänster.

Gospel Tour i NYC - Live musik Gospel Tours in New York Harlem

Besök Harlems historia

Harlem hade tidigare ett mycket dåligt rykte av att vara en av de mest kriminella stadsdelarna i New York. Men, Harlem är så mycket mer än sitt förflutna. Under den här turen kommer du att uppleva Harlems historia, besöka historiska platser och lära dig mer om The Harlem Renaissance när Harlem var ett mycket mer levande område och en viktig plats för unga konstnärer, författare och poeter. Du åker längs med berömda landmärken som Apollo Theater, Hamilton Grange National Memorial och City College of New York, med flera.

Soul Food

Gospel tur i NYC - Soulfood i Harlem

Efter den guidade rundturen, finns det möjlighet att inta brunch på en restaurang i närheten. Notera att det måste bokas i förväg vilket du kan göra här. Jag rekommenderar det verkligen eftersom det inte enbart är en perfekt avslutning av turen utan också för att du får möjlighet att prova på den inhemska maten som Soul Food.

En gång fick jag en möjlighet att äta på en lokal restaurang i Harlem och då i en restaurang som jag aldrig skulle ha besökt på egen hand. Restaurangen har en lång intressant historia och det spelas live musik. Maten var god. Förvänta dig rätter som cornbread, friterad kyckling och macaroni & cheese och mycket, mycket mer.

Eric tipsar: Du behöver inte ta på dig högtidskläder men undvik shorts och flipflops. Kyrkan kan fråga dig om ett frivilligt bidrag och det kan vara bra att ha några dollar redo utifall du vill donera en symbolisk summa.

Praktisk information

Efter bokningstillfället, får du en voucher (kupong) som du kan skriva ut och byta ut mot en biljett vid busshållplatsen, eller visa upp som e-kupong på mobilen.

  • Längd: 4 timmar
  • Avgångsplats: Nära Times Square på 8th Avenue
  • Avgångstid: kl. 09:30

Boka Harlem Gospel rundturen på söndagar här

Harlem Gospel rundtur på onsdagar

Det finns också möjlighet att ta en Gospel rundtur på onsdagarna. Onsdagsturen är så gott som samma som turen på söndagarna. Det som skiljer dem åt är att det under turen på onsdagar är mindre fokus på kyrkan och mer på församlingen, Du kommer att besöka en församling där du kan uppleva och se hur gospel avspeglar det dagliga livet hos medlemmarna i församlingen.

Boka Harlem Gospel rundturen på onsdagar här

Harlem Walking Gospel rundtur

Om du föredrar att promenera genom Harlem, ta då den här rundturen där du även går till en gospelkyrka. Rundturen avgår på söndagar och är ett jättebra sätt att lära känna Harlem och dess gospelkultur på. Du avslutar den guidade rundturen med en härlig brunch i en lokal restaurang.

Boka Harlem Walking Gospel rundturen på söndagar här

Gospel tur i NYC - Besökare i kyrkan Gospel tur i NYC - Gospelkör

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat