Frihetsgudinnan

Köp dina biljetter nu
Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan är en av dem mest välkända symbolerna av New York. Hon symboliserar politisk frihet och demokrati. Eftersom statyn står i New Yorks hamn anses den vara den icke-officiella entrén till New York City och den hälsar turister från hela världen välkomna. Statyn var en gåva från det franska folket för att fira hundraårsjubileet av den amerikanska revolutionen och öppnades för allmänheten att beskåda år 1886.

Köp biljetter till Frihetsgudinnan och Ellis Island färjan här

Contents

Biljetter till Frihetsgudinnan

När du köper biljetter till Frihetsgudinnan och Ellis Island via mig, får du dem som e-biljetter via mejl. Antingen skriver du ut dem eller så visar du upp dem som mobilbiljetter på telefonen. Med de här biljetterna kan du ta färjan från Battery Park som stannar till vid Liberty Island och Ellis Island. Du kan gå av vid båda öarna och stanna så länge du vill. Biljetterna ger inget tillträde till sockeln eller kronan i Frihetsgudinnan.

Liberty Island

För att besöka Frihetsgudinnan måste du ta en båt från Lower Manhattan. Innan du går ombord måste alla gå genom en utförlig säkerhetskontroll som liknar den på flygplatsen. Även ett besök till Frihetsgudinnan själv innebär ytterligare en säkerhetskontroll. Kom ihåg att stora väskor, ryggsäckar, barnvagnar och andra stora saker måste lämnas i skåpförvaring på Liberty Island. Du kan hyra ett skåp för ett par dollar.

Att besöka Frihetsgudinnan

Om du bara vill besöka Frihetsgudinnan och Ellis Island kan du köpa biljetter till färjan via den här sidan. Det är lätt och säkert, du behöver inte skriva ut biljetterna, det räcker med att visa dem på mobilen. Jag rekommenderar däremot att du köper ett av rabattkorten om du vill gå av på Liberty Island där Frihetsgudinnan står. New York Pass, New York CityPASS och Explorer Pass ger dig tillträde till Liberty Island.

Båten kommer att ta dig till Liberty Island där du går av och går vidare till Frihetsgudinnan. När du är klar med ditt besök på Liberty Island kan du ta vilken båt som helst för att komma tillbaka till samma plats. Båten kommer alltid att åka förbi Ellis Island först där du kan gå av för att besöka ön och dess sevärdheter. Du behöver inte betala något extra. Om du inte känner för att besöka Ellis Island är det bara att stanna kvar på båten som tar dig tillbaka till Manhattan.

Frihetsgudinnan - Liberty Island

Hoppa över köerna med en guidad rundtur till Frihetsgudinnan och Ellis Island

Under den här guidade rundturen till Frihetsgudinnan och Ellis Island möts ni vid Castle Clinton i Battery Park och gå gemensamt till färjan där du kan hoppa över köerna. När du väl är på Liberty Island kan du besöka området och gå till Statue of Liberty Museum. När du är klar går, du tillbaka till färjan som tar dig till Ellis Island. Du kan stanna på Ellis Island så länge du vill, och ta färjan tillbaka till Manhattan.

Boka den guidade rundturen till Frihetsgudinnan och Ellis Island här

Om rundturen är fullbokad, se då om det finns platser i rundturen Frihetsgudinnan och 9/11 Memorial.

Statue of Liberty in New York Statue of Liberty Liberty Island New York

Kan jag gå in i Frihetsgudinnan?

Det finns två sätt att gå in i Frihetsgudinnan: genom att besöka sockeln eller kronan. För båda alternativen måste du boka så fort som möjligt eftersom det blir snabbt slutsålt.

Sockeln

Du kan gå runt i toppen på sockeln av statyn. Härifrån ser du Frihetsgudinnan på nära håll och en fin utsikt över Manhattans skyline. För att komma upp, går du antingen 215 trappsteg eller så tar du hissen som tar dig en bit på vägen upp.

Kronan

Om du även vill besöka kronan, se här för biljetter. Se till att namnet på biljetten till Frihetsgudinnan är detsamma som i ditt svenska pass.  Det är 354 trappsteg upp längs en smal trappa upp till kronan. Om du går upp i kronan, får du endast ta med dig din biljett, kamera och ev. mediciner. Alla andra föremål som portmonnä och nycklar måste du förvara i en skåp (med nyckel). Tänk på att det oftast är fullbokat i flera månader i förväg så se till att boka långt i förväg. Ta med ett mynt eller en 1-dollarsedel till skåpet.

Statue of Liberty Museum

Statue of Liberty Museum är den senaste sevärdheten på Liberty Island. Museet är gratis tillgängligt för alla som besöker ön, du behöver inte köpa extra entrébiljetter. I museet hittar du olika utställningar om Frihetsgudinnans historia fram till nutid. Det finns en del som heter “Engagement Gallery” som påminner om skulptörens atelier där han skapade statyn. I museet visas en film som på olika skärmar berättar om statyns konstruktion och kulturella betydelse. Missa inte att gå upp till museets tak för en härlig utsikt över Manhattans skyline!

Frihetsgudinnan - Museum Frihetsgudinnan - Facklan

Kan jag se Frihetsgudinnan gratis?

Ja! Ta den gratis färjan till och från Staten Island. Du kommer att passera Frihetsgudinnan men du kan inte gå av och gå på Liberty Island. Läs mer om Staten Island Ferry här.

Eric tipsar: “Om du inte har förbokat din biljett kan jag inte rekommendera att gå ned till hamnen. Besöket till Frihetsgudinnan tar ca 5 timmar. Om du inte vill spendera så mycket tid på besöket, ta en annan fin båttur istället. Du kommer att passera Frihetsgudinnan i alla fall samt få se andra vackra vyer.”

Praktisk information

  • Plats: Statyn ligger i New Yorks hamn. Färjan avgår från Battery Park i Downtown Manhattan.
  • Öppettider: Öppet dagligen förutom på Thanksgiving och juldagen den 25 december. Den första färjan avgår från Battery Park kl. 08.30 eller 09.00, beroende på säsong.

Vad kostar en biljett till Frihetsgudinnan?

Det beror på om du planerar ett besök till kronan, sockeln eller endast till Liberty Island. I alla biljetter ingår en biljett till färjan.

Behöver man köpa biljetter i förväg för Frihetsgudinnan?

Biljetterna för kronan på statyn blir snabbt slutsålda, boka dina långt i förväg. Du kan också ta en båttur ut dit vilket oftast ingår i rabattkorten.

Var kan jag köpa biljetter til Frihetsgudinnan?

Färjebiljetter till Frihetsgudinnan kan köpas i förväg online här.

Var kan jeg se Frihetsgudinnan?

Du kan se Frihetsgudinnan från utsiktspunkter på Manhattan och i Brooklyn, och inte minst från vattnet. Köp färjebiljetter till Liberty Island och se Frihetsgudinnan på nära håll.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat