Intrepid Sea, Air & Space Museum i New York

Köp dina biljetter nu
Intrepid Sea Air and Space Museum i New York

Intrepid, Sea, Air & Space Museum i New York är det enda museet där besökarna kan beundra legendariska hangarfartyg, den första rymdfärjan, det snabbaste flygplanet och en ubåt från kalla kriget. Museet är mycket populärt och välkomnar en miljon besökare varje år. Själva museet utgörs av Hangarfartyget USS Intrepid. Fartyget var i bruk under andra världskriget i strid mot Japan. Intrepid hade dessutom en viktig roll som hangarfartyg under Vietnamkriget.

Köp dina biljetter till Intrepid Museum med rabatt här

Intrepid Sea, Air och Space Museum vad finns att se?

Efter år av trogen tjänst, blev USS Intrepid år 1982 ett museum. Museet bjuder på en utmärkt överblick av de senaste årens innovationer i sjö, rymd och luft. Besökarna har en chans att verkligen utforska de olika fartygen, museet har även en Space Shuttle Pavillion där du kan se världens första rymdfarkost: Enterprise.

Flygplan och ubåtar

Det finns 27 olika veteranplan, inkluderat det snabbaste militärflygplanet i världen och ett spionplan. British Airways Concorde som är världens snabbaste passagerarflygplan är också representerat. Det finns även möjlighet att gå in i ubåten, USS Growler. Notera att det oftast är lång kö. Du kan ta del av en audiotour men guiderna som finns på museet är trevliga och berättar mer än gärna om Intrepid USS historia. Du kan t ex se styrhytten och lära dig hur fartyget utrustning fungerade samt hur besättningen jobbade under kriget. Intrepid Sea, Air och Space Museum är mycket anpassat till barn. Kartan visar vad som är lämpligt och kul för barn och museet är toppen för hela familjen!

Intrepid Museum i NYC - Helikopter

Flygsimulatorer ombord Intrepid

Förutom alla stridsflygplan hittar du även tre flygsimulatorer ombord Intrepid museet. Alla tre erbjuder olika upplevelser. Det finns en 4D film ”Stories of Intrepid” där du får se och navigera som pilot bland unika historiska bilder kombinerat med modern datateknik. I flygsimulatorn ”G-Force Encounter” som rör på sig, sitter du i en cockpit för två personer och flyger ditt eget flygplan. I ”Transporter FX” går du in i en kapsel för att uppleva en flygtur med specialeffekter. Rörelserna liknar dem i ett riktigt flygplan, och du känner till och med vinden i ditt hår.

Sov ombord på Intrepid! När alla andra besökare har gått för dagen, börjar ditt äventyr. Sov mellan fartygets många stridsflygplan. Upptäck Flight Deck, flygsimulators, en äkta ubåt och mycket mer. En unik upplevelse som du och dina barn aldrig kommer att glömma! Ta med sovsäcken, en ficklampa och upptäck hur det känns att sova ombord USS Intrepid. Finns endast tillgänglig på vissa datum.

Boka din övernattning ombord på Intrepid här

Eric tipsar: Museet är trevligt för alla flygplansälskare samt väldigt uppskattat av de flesta barn. Hangarfaryget i sig själv är mäktigt både på insidan och utifrån sett. Du kan promenera till kajen från 42nd Street och ta några foton härifrån. Det tog mig ungefär 1,5 timme att besöka museet.

Praktisk information

  • Öppettider:
    • 1 april – 31 oktober, mån – fre kl. 10:00-17:00, lör – sön kl. 10:00-18:00
    • 1 november – 31 mars, dagligen kl.10:00-17:00
  • Plats: Pier 86 vid 46th Street

Köp dina biljetter till Intrepid Museum med rabatt här

Obs: med New York Pass och New York Sightseeing Flex Pass får du gratis entré till Intrepid Museum. Inträde ingår till den imponerande Space Shuttle Pavilion med båda rabattkorten.

Intrepid Museum i NYC - Flygplan Intrepid Museum i NYC

Du kanske också är intresserad av:

Tillbaka
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat