Intrepid Sea, Air & Space Museum i New York

Köp dina biljetter nu
Intrepid Museum i New York

Intrepid Space Museum i New York är inrymt ombord på hangarfartyget USS Intrepid. Fartyget har förvandlats till ett amerikanskt militär- och sjöfartshistoriskt museum där besökarna bland annat kan beundra den första rymdfärjan, det snabbaste flygplanet och en ubåt från kalla kriget. Intrepid Museum, som ligger på Pier 86 i Hudson River på västra sidan av Manhattan, erbjuder spännande utställningar för både unga och gamla.

Köp dina biljetter till Intrepid Museum här

Contents

Intrepid Museum

Fartyget som museet ligger på var aktivt i Stilla havet under andra världskriget i strid mot Japan. Intrepid hade dessutom en viktig roll som hangarfartyg under Vietnamkriget. Efter år av trogen tjänst, blev USS Intrepid år 1982 ett museum.

Vad kan man se i Intrepid Museum?

Intrepid Museum bjuder på en utmärkt överblick av de senaste årens innovationer i sjö, rymd och luft. Besökarna har en chans att verkligen utforska de olika fartygen

Du kan ta del av en audiotour men guiderna som finns på museet är trevliga och berättar mer än gärna om Intrepid USS historia. Du kan t ex se styrhytten och lära dig hur fartyget utrustning fungerade samt hur besättningen jobbade under kriget. Intrepid Museum är mycket anpassat till barn. Kartan visar vad som är lämpligt och kul för barn och museet är toppen för hela familjen!

Flygdäck

På USS Intrepids däck kan du hitta flera flygplan. Se torpedbombaren Avenger, som spelade en viktig roll under andra världskriget, och A-12 Blackbird, ett spionplan från kalla kriget. Dessutom kan du se ett antal internationella flygplan.

Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York - Ute på däck Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York - Flygplan

Space Shuttle Enterprise

Museet har även en Space Shuttle Pavillion där du kan se världens första rymdfarkost: Enterprise. Utställningarna ger dig mer information om rymdfärjans design och människorna bakom programmet. Gå under rymdfärjan eller se mästerverket från en upphöjd plattform.

Concorde

British Airways Concorde som är världens snabbaste passagerarflygplan är också representerat. Det kan korsa Atlanten på 2 timmar, 52 minuter och 59 sekunder, med en hastighet på 1.350 mph (2.150 km/h). Du kan också se inuti detta unika jetplan. Dessa biljetter kan köpas i museets biljettkassa.

USS Growler Submarine

Det finns även möjlighet att gå in i ubåten, USS Growler. Detta är den enda amerikanska ubåten som är öppen för allmänheten. Ombord kan du uppleva hur livet är i en ubåt och besöka kommandocentralen.

Eric tipsar: “Om det inte finns någon kö till USS Growler när du kommer in på museet, gå till ubåten först. Den ligger precis bredvid museets entré. Den är mycket populär, och eftersom bara ett begränsat antal personer kan komma in samtidigt är det vanligtvis kö, så ha det i åtanke.”

Intrepid Museum in New York USS Growler Submarine - Inuti Intrepid Museum in New York - USS Growler Submarine

Intrepid Simulatorer

Intrepid Museum har också simulatorer. Alla tre erbjuder olika upplevelser. Det finns en 4D film ”Stories of Intrepid” där du får se och navigera som pilot bland unika historiska bilder kombinerat med modern datateknik.

I flygsimulatorn ”G-Force Encounter” som rör på sig, sitter du i en cockpit för två personer och flyger ditt eget flygplan. I ”Transporter FX” går du in i en kapsel för att uppleva en flygtur med specialeffekter. Rörelserna liknar dem i ett riktigt flygplan, och du känner till och med vinden i ditt hår.

Eric tipsar: “Intrepid Museum är trevligt för alla flygplansälskare samt väldigt uppskattat av de flesta barn. Hangarfaryget i sig själv är mäktigt både på insidan och utifrån sett. Du kan promenera till kajen från 42nd Street och ta några foton härifrån.“

Praktisk information

  • Öppettider:
    • 1 april – 30 september: mån – fre kl. 10.00-17.00, lör – sön kl. 10.00-18.00
    • 1 oktober – 31 mars, dagligen kl.10.00-17.00
    • Sista inträde 1 timme före stängning
  • Plats: Pier 86 vid 46th Street

Köp dina biljetter till Intrepid Museum här

Obs: med New York Pass och New York Sightseeing Flex Pass får du gratis entré till Intrepid Museum. Inträde ingår till den imponerande Space Shuttle Pavilion med båda rabattkorten. Förutom Intrepid Museum finns det många fler toppmuseer i New York att besöka.

Intrepid Museum i New York - Inne i museet Intrepid Museum i New York - Stridsflygplan

Hur mycket kostar biljetter till Intrepid Museum?

Biljetter till Intrepid Museum kostar från 387 SEK.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat