Staten Island New York

Staten Island i New York

Staten Island New York är en av New Yorks fem kommuner. De flesta besökare kommer inte att ha med Staten Island på deras lista med platser de vill besöka. Trots det är det många som tar en tur med den gratis färjan från södra Manhattan till Staten Island för att njuta av utsikten av Manhattan Skyline. Sedan stannar de kvar på färjan och följer med tillbaka, och missar alltså det spännande området.

För att vara helt ärlig: jag förstår varför folk gör så eftersom jag själv har gjort det ett antal gånger. Och de flesta New York-bor tänker samma sak vilket leder till att invånare på Staten Island ofta klagar över att deras område inte får lika mycket uppmärksamhet som de andra invånarna i New York.

Historia

Indianerna och urbefolkningen bodde på Staten Island i 1000-tals år, långt innan holländarna kom hit och erövrade mark. Den första västerlänningen som anlände var en italienare och lite senare år 1609 en engelsman med namnet Henry Hudson skickades dit av det Nederländska samfundet ”Staten Generaal” för att utforska området. Det tog ett tag innan man kunde bekräfta ny mark eftersom indianerna kämpade till sista man. Till slut grundades en ”Old Village” och efter det har invånarantalet växt till knappa 500 000 personer.

Grönområden

Staten Island är en av de största kommunerna men har minst antal invånare per km2. Det innebär även att det är en hel del träd. Och då i stora antal. Känner du dig stressad i asfaltsdjungeln på Manhattan? Längtar du efter gröna vibbar? Åk då ut till Staten Island under en eftermiddag.

Staten Island i NYC - Personer som väntar på färjan Staten Island Yankees i New York

Aktiviteter

Det finns 3 golfbanor om du känner för att slå några bollar och öva ditt handikapp. Föredrar du att titta på sport? Då rekommenderar jag att du går och se när Staten Island Yankees (blanda inte ihop dem med New York Yankees) spelar. De spelar inte i den högsta divisionen, men du får en äkta baseboll upplevelse, se fotot ovan.

Det finns en liten djurpark, Staten Island Zoo och ett litet antal av museer där Snug Harbor Cultural Center and Botanical Garden är det mest sevärda. Andra museer visar arbeten från lokala konstnärer och konsthantverkare.

Eric tipsar: du kan åka till Staten Island via Staten Island färjan som är gratis. Under turen passerar du Frihetsgudinnan. Färjan åker två gånger per timme från Manhattan och det är definitivt värt en tur. Extra: Om du går ombord, se till att du inte ställer dig längst fram men längst bak på den vänstra sidan. På så sätt får du den bästa utsikten över Frihetsgudinnan och Manhattan. Se nedan utsikten från färjan.

Staten Island i NYC - Utsikt över Manhattan

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat