Lunch i New York

Lunch i New York

Lunch i New York serveras oftast mellan kl. 11:00 och 15:00. Klockan 11:00 kan kännas lite för tidigt men många New York-bor hoppar över frukosten och kallar det brunch istället. Många ställen har speciella lunchmenyer med rätter för halva priset. Det kan vara en bra idé att besöka dina favoritrestauranger under dagen istället för på kvällen. Stämningen kan variera något dock.

De bästa lunchplatserna i New York

Eftersom jag älskar pizza så rekommenderar jag framför allt att du beställer en slice hos en av mina Topp 5 pizzaställen. Det andra stället på listan är helt enkelt ett måste eftersom de säljer pizzabitar per pizza. Du kan alltså pröva på olika smaker. Kolla in min lista över de bästa hamburgarna i New York.

Balthazar

Vill du pröva på en riktig gammaldags New York brunch? Och är du redo att betala mer än vanligt? Gå då till upscale Balthazar, en ganska tjusig restaurang. Så att du vet vad du kan förvänta dig: stekta ägg med rostat bröd och en kopp kaffe kostar ungefär 30 US dollar, en smörgås med grillad ost ungefär 18 dollar. Du kan räkna med att få en fantastisk service och mat för de här priserna. Eftersom Balthazar är mitt i SoHos hjärta så kommer du att se fotomodeller och rika människor titt som tätt.

Jack’s Wife Freda

Jack’s Wife Freda har flera platser i New York och är en utmärkt plats för lunch eller brunch. De serverar medelhavsmat som grillad halloumi och peri-peri kyckling. Deras Rosewater-våfflor är också mycket bra. Jag gillar personligen den konstnärliga inredningen, väldigt hipster New York.

Lunch i New York - Jacks Wife Freda

Lunch på språng i New York

En av de saker jag älskar att göra är att ta en lunch på språng. Du kan sitta ute och njuta av utsikten över staden medan du har en bit pizza.

Eric tipsar: Mina två favoritställen att äta lunch är antingen Brooklyn Bridge Park eller High Line. High Line är särskilt trevligt eftersom det är närmare Chelsea-marknaden där det finns ett stort urval av alternativ att välja mellan

Mathallar

Det finns många mathallar i New York. En mathall är ett utmärkt ställe att äta lunch, speciellt om du är med en familj. Eftersom allt är i närheten kan alla välja sin egen lunch. Ofta finns det platser att sitta ner på, men du kan också ta det med dig.

De bästa mathallarna i New York:

  • Turnstyle (underjordisk vid Columbus Circle)
  • Eataly (200 5th Avenue)
  • Urbanspace Vanderbilt (230 Park Avenue)
  • Chelsea Market (75 9th Avenue)
  • Mercado Little Spain (inside Hudson Yards)
  • Le District (225 Liberty Street)
  • Essex Street Market (120 Essex Street)

Lunch i New York - Urban Space

Essen

Fräsch, sund mat utan komplicerade menyer och svindlande priser? Gå till Essen. Den här matkedjan serverar sin mat på ett liknande sätt som hos Whole Foods: det är lunchlådor och självbetjäning som gäller. Välj ingredienserna till din egen måltid och njut av en god lunch utomhus på en bänk eller ha picknick i en park. Essen serverar mat från hela världens kök: Italien, Japan, Korea, Grekland och Kina, för att nämna några.

Whole Foods Market

Gå in till Time Warner Building vid Columbus Circle och ta hissen ned till våningen under. Här hittar du Whole Foods som är en jättestor mataffär med härliga smörgåsar, färsk sushi, pizza (hallå där), drinkar och så vidare. De är också kända för deras goda soppor. Allt görs på plats och soppan serveras med ett lock som håller den varm. Soppan kommer fortfarande vara varm när du går ut till Central Park men du kan ju förstås också äta den på en gång.

Deli’s och deras salladsbufféer

Det finns många smörgåsställen i Manhattan: delis (eller bodega’s som New York-borna kallar dem). Många delis har en salladsbuffé. Här kan du ställa samman din egen sallad. Är det svårt att välja? Fråga alltid om deras specialitet. Om du är intresserad av ett hälsosamt alternativ till lunch rekommenderar jag starkt att du går till Sweetgreen.

Lunch för ett speciellt tillfälle i New York

Har du något att fira när du är i New York? Det finns ett par alternativ att äta en speciell lunch. En av mina favoriter är att ta lunchkryssning ombord på Bateaux. Bateaux-båten är gjord helt av glas som möjliggör en spektakulär utsikt över staden. Bateaux har en förinställd lunch. Du kan också välja en lunchkryssning med buffé.

Lunch i New York - Peak

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat