Lunch i New York

Lunch i New York

Lunch i New York serveras oftast mellan kl. 11.00 och 15.00. Klockan 11.00 kan kännas lite för tidigt men många New York-bor hoppar över frukosten och kallar det för brunch istället. Många ställen har speciella lunchmenyer med rätter för halva priset. Det kan vara en bra idé att besöka dina favoritrestauranger på dagtid istället för på kvällen. Stämningen kan variera något dock.

De bästa lunchplatserna i New York

Eftersom jag älskar pizza så rekommenderar jag framför allt att du beställer en slice hos en av mina Topp 5 pizzaställen. Det andra stället på listan är helt enkelt ett måste eftersom de säljer pizzabitar per pizza. Du kan alltså pröva på olika smaker. Se min lista över de bästa hamburgarna i New York.

Balthazar

Vill du pröva på en riktig gammaldags New York brunch? Och är du redo att betala mer än vanligt? Gå då till upscale Balthazar, en ganska tjusig restaurang. Så att du vet vad du kan förvänta dig: stekta ägg med rostat bröd och en kopp kaffe kostar ungefär 30 US dollar. Du kan räkna med att få en fantastisk service och mat för de här priserna. Eftersom Balthazar är mitt i SoHos hjärta så kommer du att se fotomodeller och rika människor titt som tätt.

Lunch i New York - Balthazar 1

Jack’s Wife Freda

Jack’s Wife Freda finns på flera platser i New York och är en utmärkt plats för en god lunch eller brunch. De serverar medelhavsmat som till exempel grillad halloumi och piri piri kyckling. Deras Rosewater-våfflor är också väldigt goda. Jag gillar personligen den konstnärliga inredningen, väldigt mycket hipster New York.

Lunch i New York - Jacks Wife Freda

Lunch on the go i New York

En av de saker jag älskar att göra är att ta en “lunch on the go”. Du kan sitta ute och njuta av utsikten över staden medan du äter en pizza slice eller god lunchsallad.

Eric tipsar: “Mina två favoritställen att äta lunch är antingen Brooklyn Bridge Park eller High Line. High Line är särskilt trevligt eftersom det är närmare Chelsea-marknaden där det finns ett stort urval av utsökta alternativ.”

Mathallar

Det finns många mathallar i New York. En mathall, som påminner om en saluhall fast med endast restauranger) är ett utmärkt ställe att äta en god lunch, speciellt för en familj med barn. Eftersom allt är i närheten kan alla välja sin egen lunch. Ofta finns det gott om sittplatser men du kan också ta maten med dig.

De bästa mathallarna i New York:

  • Turnstyle (underjordisk vid Columbus Circle)
  • Eataly (200 5th Avenue)
  • VANDERBILT MARKET (230 Park Avenue)
  • Chelsea Market (75 9th Avenue)
  • Mercado Little Spain (inside Hudson Yards)
  • Le District (225 Liberty Street)
  • Essex Street Market (120 Essex Street)

Lunch i New York - Urban Space

Essen

Fräsch, sund mat utan komplicerade menyer och svindlande priser? Gå till Essen. Den här matkedjan serverar sin mat på ett liknande sätt som hos Whole Foods: det är lunchlådor och självbetjäning som gäller. Välj ingredienserna till din egen måltid och njut av en god lunch utomhus på en bänk eller ha picknick i en park. Essen serverar mat från hela världens kök: Italien, Japan, Korea, Grekland och Kina, för att nämna några.

Whole Foods Market

Gå in till Time Warner Building vid Columbus Circle och ta hissen ned till våningen under. Här hittar du Whole Foods som är en jättestor mataffär med härliga smörgåsar, färsk sushi, pizza (hallå där), drinkar och så vidare. De är också kända för deras goda soppor. Allt görs på plats och soppan serveras med ett lock som håller den varm. Soppan kommer fortfarande vara varm när du går ut till Central Park men du kan ju förstås också äta den direkt på plats!

Deli’s och deras salladsbufféer

Det finns många smörgåsställen i Manhattan: delis (eller bodega’s som New York-borna kallar dem). Många delis har en salladsbuffé. Här kan du ställa samman din egen sallad. Är det svårt att välja? Fråga alltid om deras specialitet. Om du är intresserad av ett hälsosamt alternativ till lunch, rekommenderar jag att du går till sweetgreen.

Lunch i New York - Deli

Lunch för ett speciellt tillfälle i New York

Har du något att fira när du är i New York? Det finns ett par alternativ att äta en speciell lunch. En av mina favoriter är att ta lunchkryssning ombord på Bateaux. Båten Bateaux är gjord helt av glas som erbjuder en spektakulär utsikt över city. Bateaux har en bestämd lunchmeny. Du kan också välja en lunchkryssning med buffé.

Peak NYC är en restaurang i New York som ligger i Hudson Yards, en våning ovanför observatoriedäcket Edge. Oavsett var du sitter får du en fantastisk utsikt över staden. Man ser Empire State Building på nära håll, One World Trade Center längre bort.

Lunch i New York - Peak

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat