2.1m
Frågor? Email eric@newyork.se
Lunch i New York

Lunch i New York

Lunch i New York

Lunch i New York serveras oftast mellan kl. 11:00 och 15:00. Klockan 11:00 kan kännas lite för tidigt men många New York-bor hoppar över frukosten och kallar det brunch istället. Många ställen har speciella lunchmenyer med rätter för halva priset. Det kan vara en bra idé att besöka dina favoritrestauranger under dagen istället för på kvällen. Stämningen kan variera något dock. Framför allt asiatiska restauranger serverar lunchmenyerna så pass billigt att du ibland undrar varifrån de hämtar sina vinster. Restauranger med asiatisk eller sydamerikans mat har oftast bättre priser än de så kallade europeiska restaurangerna.

Mina favoritlunchställen

Eftersom jag älskar pizza så rekommenderar jag framför allt att du beställer en slice hos en av mina Topp 5 pizzaställen. Det andra stället på listan är helt enkelt ett måste eftersom de säljer pizzabitar per pizza. Du kan alltså pröva på olika smaker. Här hittar du de bästa hamburgarna i New York.

Balthazar

Vill du pröva på en riktig gammaldags New York brunch? Och är du redo att betala mer än vanligt? Gå då till upscale Balthazar, en ganska tjusig restaurang. Så att du vet vad du kan förvänta dig: stekta ägg med rostat bröd och en kopp kaffe kostar ungefär 30 US dollar, en smörgås med grillad ost ungefär 18 dollar. Du kan räkna med att få en fantastisk service och mat för de här priserna. Eftersom Balthazar är mitt i SoHos hjärta så kommer du att se fotomodeller och rika människor titt som tätt.

Essen

Fräsch, sund mat utan komplicerade menyer och svindlande priser? Gå till Essen. Den här matkedjan serverar sin mat på ett liknande sätt som hos Whole Foods: det är lunchlådor och självbetjäning som gäller. Välj ingredienserna till din egen måltid och njut av en god lunch utomhus på en bänk eller ha picknick i en park. Essen serverar mat från hela världens kök: Italien, Japan, Korea, Grekland och Kina, för att nämna några.

Lunch i New York - Balthazar Lunch i New York - Essen

Corner Bistro

Corner Bistro ligger I Meatpacking District och är ett av de bästa hamburgerställena i city och de har en publiknande inredning. Här serverar de verkligen bara hamburgare (förutom chili con carne och två olika sorters smörgåsar).

Thai på 9th Avenue

På 9th Avenue, mellan 45th och 50th Street, hittar du många Thai restauranger. En tre-eller fyrarätters lunch kostar oftast inte mer än sju dollar. Hos Yum Yum Too (ett ställe med flera restauranger i Hell’s Kitchen) kan du äta en god lunch.

Whole Foods Market

Gå in till Time Warner Building vid Columbus Circle och ta hissen ned till våningen under. Här hittar du Whole Foods som är en jättestor mataffär med härliga smörgåsar, färsk sushi, pizza (hallå där), drinkar och så vidare. De är också kända för deras goda soppor. Allt görs på plats och soppan serveras med ett lock som håller den varm. Soppan kommer fortfarande vara varm när du går ut till Central Park men du kan ju förstås också äta den på en gång.

Lunch i New York - Whole Foods Lunch i New York - Salad bars

Deli’s och deras salladsbufféer

Det finns många smörgåsställen i Manhattan: delis (eller bodega’s som New York-borna kallar dem). Många delis har en salladsbuffé. Här kan du ställa samman din egen sallad. Är det svårt att välja? Fråga alltid om deras specialitet.

Lunch i New York - Pastrami sandwich Lunch i New York - Sandwiches

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Win a trip to New York
Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


från
till och med
Sökresultat
från
till och med
Sökresultat