New-York Historical Society

Köp dina biljetter nu
New York Historical Society

New-York Historical Society är ett museum med utställningar under temat New York:s och Amerikas historia. New-York Historical Museum slog upp portarna 1804, vilket gör det till det äldsta muséet i New York. Det här muséet på Upper West Side har både permanenta och växlande utställningar inom olika ämnen som slaveri, kvinnors rättigheter och politik, vilket gör det till en både intressant och lärorik plats att besöka.

Köp biljetter till New-York Historical Society här

Contents

New-York Historical Society

I New-York Historical Society visas 400 års historia upp genom skulpturer, målningar, statyer och mer. Muséet är också en kul aktivitet för barn eftersom det har en speciell del där de kan lära sig mer om historia genom lek och en imponerande konserthall som visar filmer för att ge en klar bild av historien.

Jag rekommenderar att du börjar i toppen av muséet och jobbar dig ner. Man kan även göra en passande kombo genom att besöka American Museum of Natural History som ligger alldeles bredvid.

Gallery of Tiffany Lamps

Gallery of Tiffany Lamps visar upp över 100 olika exemplar av Tiffany-lampor. Lamporna har varierande färger som skapats av böjt glas och de ställs ut i ett vackert belyst rum som är unikt och fascinerande att promenera igenom.

Träffa presidenterna i det ovala rummet

Ta ett foto i Vita husets ovala rum, den amerikanska presidentens rum som återskapats i detalj. Här kan du se vad presidenterna har utfört under sina ämbetsperioder, samt utforska kända föremål som är förknippade med dem. Till exempel kan du se bibeln som användes när George Washington svors in 1789.

New York Historical Society - Träffa presidenterna i det ovala rummet New York Historical Society - konst

Föremål berättar historier

North Gallery visar upp New Yorks historia genom utvalda föremål från muséets permanenta samling. Du kan se minnessaker från 9/11, föremål från slaveriet och en målning av Keith Haring som är relaterad till HIV, och mycket mer.

Center for Women’s History

Vid sidan av alla olika utställningar har muséet även ett separat centrum för kvinnohistoria. Center for Women’s History illustrerar hur kvinnor från alla typer av etniska och kulturella bakgrunder och från olika samhällsklasser har bidragit till förändring och jämställdhet i New York och i hela USA.

DiMenna Children’s History Museum

Muséets barnsektion, DiMenna Children’s History Museum är beläget på bottenvåningen. Där kan barnen leka och lära sig mer om historia samtidigt, och dessutom se hur barn levde under olika tidpunkter i historien, samt vad de hade för kläder, leksaker och mer.

New York Historical Society - Objekt New York Historical Society - DiMenna Childrens History Museum

Eric tipsar: “NY Historical Society ligger idealt alldeles bredvid American Museum of Natural History. Det vore synd om du inte tog en titt här om du befinner dig i området, särskilt om du har ett rabattkort som New York Pass eller Sightseeing Day Pass, som båda ger dig gratis inträde.”

Praktisk information

Dessutom kan du kombinera ett besök till New-York Historical Society med en promenad till Central Park som ligger mitt emot muséet.

  • Plats: 170 Central Park West
  • Öppettider:
    Muséet är öppet från tisdag till söndag
    Stängt på måndagar

Köp biljetter till New-York Historical Society här

Var köper man biljetter till New-York Historical Society?

Biljetter till New-York Historical Society kan köpas online här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat