9/11 Museum biljetter

Köp dina biljetter nu
9-11 Museum i New York

9/11 Museum i New York är tillägnat händelserna som ägde rum den 11 september 2001. Museet ligger på 9/11 Memorial. Själva museet ligger under marken och stämningen där är väldigt speciell och samtidigt sorglig. Besökare kan se delar av originalpelarna på tvillingtornen och andra minnen från händelserna, till exempel en bränd ambulansbil, förstörda telefonkiosker och kvarlämnade hjälmar från brandmän och räddningsarbetare.

Köp dina biljetter för 9/11 Museum här

Hur man köper 9/11 Museum biljetter

Köp 9/11 Museum biljetter här ovan och välj ett datum och en tid som passar dig. Du får en digital kupong via e-post direkt efter beställning. Med den här kupongen kan du gå till museet på det datum och den tid du har valt. Det går att skriva ut den men du kan också visa upp den med mobilen. Eftersom du redan har din biljett, slipper du stå i kö till biljettkassan och sparar värdefull tid! Entrétiden är bokad och du kan stanna i museet så länge du vill. Eftersom det inte är ett måste att skriva ut biljetten, kan du köpa biljetten online när du redan är i New York. Det går till och med att boka den kvällen innan du vill gå till museet! Om du inte är säker på entrétiden ännu, finns det även ett flexalternativ.

Survivors’ Stairs

De närmare 3000 människorna som miste livet i attackerna hedras i museet. Det första man lägger märke till som besökare är de två 24 meter höga stålkonstruktionerna, mer känt som ʺtridentsʺ (treuddar), som utgjorde grunden till det ursprungliga World Trade Center. Bränderna som pågick i 99 dagar efter attackerna har förvandlat stålet rött och brunt. När du fortsätter från Memorial Hall ner till källarplan (21 meter under jord) passerar du The Survivor Stairs (De överlevandes trappa). Det är en trappa i cement där hundratals människor tog skydd då tornen brann ner.

9/11 Museum visar vilka effekter attackerna hade på på människor och på hela världen. Det är tydligt att tyngdpunkten lagts på människovärdets seger över mänsklig korruption. De överlevande samt alla människor som visade stöd efter 11:e september 2011 uppmärksammas.

911 Museum i New York - Brandbil 9-11 Museum i NYC - Foto

Utställningar i 9/11 Museum

De två utställningarna finns i 9/11 Museum. Utställningarna demonstrerar händelserna med bilder, arkiv, displayer och olika objekt. Historical Exhibition handlar om händelserna den 11:e september 2001. Utställningen visas i kronologisk ordning, den följer dagen från morgon till kväll.

Memorial Exhibition är till minne av offren. Där finns Wall of Faces där foton på offren visas. Bakom varje foto finns mer information om personen. Dessa arkiv har gjorts i ordning med hjälp av anhöriga.

9-11 Museum i NYC - Interiör 9-11 Museum i NYC - Memorial Wall

Praktisk information

  • Öppettider:
    • Onsdag–måndag: kl. 10–17, senast insläpp kl. 15.30
    • Tisdag: stängt
    • Stängt för allmänheten den 11 september
  • Adress: Museet ligger på 9/11 Memorial platsen. De närmaste tunnelbanelinjerna är E (World Trade Center), R (Cortland Street) och J/A/C/2/3/4/5 (Fulton Street).
  • Extra: Du kan besöka 9/11 Memorial platsen utan att gå in muséet. Det är gratis att besöka platsen där 9/11 Memorial ligger.

Köp dina biljetter för 9/11 Museum här

Extra: Entrén till 9/11 Museum är inkluderad i ett New York Sightseeing Flex Pass eller New York Pass.

Eric tipsar: Det är en känslosam upplevelse och de flesta går runt och tittar i tystnad. De personliga berättelserna kan vara väldigt rörande. Personalen är hjälpsam och ger bra information. Det finns även en gratis audioguide via en app som du kan ladda ned. Det kan vara många besökare men du kan fortfarande se allt utan problem. Eftersom jag redan hade köpt en biljett i förväg var kötiden minimal. För att se hela utställningen, inklusive alla filmer, tar det ca 1,5-2 timmar men om du väljer att se alla filmerna behöver du mycket mer tid. Efteråt kan du gå till 9/11 Memorial.

Förutom 9/11 Museum finns det många fler toppmuseer i New York att besöka.

911 Museum in New York Twin Towers 911 Museum in New York FDNY

Hur lång tid tar det att gå igenom 9/11 Museum?

Det tar 1,5-2 timmar att se hela 9/11-museet. Besöket kan dock ta mycket längre tid om du väljer att se alla filmerna. Läs mina tips om att besöka museet här.

Behöver man köpa biljetter i förväg till 9/11 Museum?

När du köpt biljetter till 9/11 Museum i förväg, kan du hoppa över biljettköerna vilket sparar mycket tid. Om du även vill gå till andra sevärdheter, köp då ett rabattkort och spara pengar.

Vad finns inne på 9/11 Museum?

9/11 Museum hedrar minnet av offren för attackerna den 11 september 2001. Besökarna kan lära sig om händelserna och allt som hände efteråt via personliga berättelser, foton och föremål som resterna av Twin Towers.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat