MLB baseboll i New York 2024

MLB Baseboll är väldigt populärt i New York. Från april till oktober kan du besöka en basebollmatch nästan varje dag. För er som inte vet mycket om baseboll, läs mer på den här sidan. Personligen anser jag att du inte behöver veta mycket om spelet för att uppskatta stämningen på läktaren.

Om du letar efter något kul att göra, gå då och se när New York Yankees eller New York Mets spelar! Kolla in New Yorks baseballschema nedan och se vilka matcher som spelas under din vistelse.

2 baseboll lag i New York:

⚾ Major League Baseball: New York Yankees & New York Mets

Contents

Baseboll lag i New York

De två största baseboll lagen i New York är New York Yankees och New York Mets. Yankees är det bästa och mest framgångsrika laget i världen efter ha vunnit 27 World Series. Sedan finns även Mets, som är deras konkurrenter, men ärligt talat skulle jag inte ens kalla dem för det. Så om du befinner dig i New York och kan när båda lagen spelar, vilket lag ska du välja att se? Ja, Yankees förstås. De riktiga konkurrenterna till Yankees är Boston Red Sox. De har varit det i 100 år. Som om du är i New York och kan se när New York Yankees spelar mot Boston Red Sox, missa det inte!

Klicka här för att se basebollmatcher spelschema för 2024

Baseboll i New York

Basebollmatcher i New Yorkoch köpa biljetter

New York Yankees spelar sex gånger per vecka under sin säsong. Om du besöker New York under den tiden (april-oktober) kan du med stor säkerhet se en match. Jag har skrivit en sida om New York Yankees biljetter. Det är lätt och säkert att beställa dem online, och du kan även se mina tips angående de bästa sittplatserna.

En basebollmatch tar mellan två och fyra timmar och börjar med att man sjunger den amerikanska nationalsången. Endast det är en upplevelse i sig! Sedan sätter spelet igång. Jag skulle kunna prata i flera timmar om baseboll, men i korthet: varje lag måste fullfölja en runda och det lag som har flest rundor vinner. Vad är en runda?

Pitcher kastar bollen → Batter (slagman) träffar bollen → Batter springer till alla tre baser tillbaka till utslagsplats.

Det motsatta laget behöver stoppa rundan för att ”bränna” spelaren. Det finns många olika sätt att göra det på. Ett sätt är att fånga bollen efter en träff eller vidröra slagmannen som inte har kontakt med en bas. Efter tre ”bränningar”, byter lagen plats med varandra. När båda lagen har spelat en runda är omgången (eng: inning) klar. Efter den sjunde omgången sjunger man igen. En basebollmatch håller oftast på i nio omgångar.

Vad är de så kallade “Subway Series”?

Subway Series är matcher som spelas mellan New York Yankees och New York Mets. Det kallas så eftersom man kan ta tunnelbanan från den ena stadion till den andra. Båda arenorna är direkt tillgängliga med tunnelbana: Yankee Stadium via stationen 161st St-Yankee Stadium och Citi Field via stationen Mets-Willets Point.

Pre-season och playoff biljetter i New York

Pre-season biljetter är till matchers som spelas innan den officiella basebollsäsongen sätter igång, och de flesta av dem spelas i början av april varje år. Priset är oftast lägre än vanliga biljetter.

Playoff biljetter är å andra sidan dyrare eftersom det innebär att det går bra för laget i de nationella mästerskapen (finaler). I allmänhet kan du redan köpa biljetter till de matcherna men det står även att de endast spelas ut i fall det blir ”nödvändigt”. Playoffs spelas i oktober och november om laget når de här finalerna.

Eric tipsar: “Själv tycker jag att det är en fantastisk upplevelse att gå och se en basebollmatch. Även om du inte förstår reglerna. Egentligen handlar det om stämningen. Ibland är biljetter till New York Mets billigare men det beror förstås på hur det går för dem. Stanna i alla fall till den sjunde omgången (eng: seventh inning). På så sätt har du upplevt både när alla sjunger nationalsången och stora delar av matchen.”

Basebollmatcher spelschema i New York

Vilka basebollag finns i New York?

New York har 2 MLB baseballag: New York Yankees och New York Mets.

Vad kostar en biljett till baseboll i New York?

Det beror på vilket lag du vill se spela. Du kan läsa mer om MLB biljetter i New York här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat