Empire State Building biljetter

Köp dina biljetter nu
Biljetter till Empire State Building

Du sparar tid genom att köpa biljetter till Empire State Building innan du åker till New York. Empire State Building är en av de mest berömda byggnaderna i New York, och av en bra anledning: du får en fantastisk utsikt över city från den 86:e våningen. Om det är
din första gång i New York, så bör det här absolut vara på din lista med saker du ska hinna med! Du kan välja mellan vanliga biljetter eller expressbiljetter. Du kan också köpa ett rabattkort (se nedan) för gratis inträde.

Köp dina biljetter för Empire State Building här

Eric tipsar: Efter du har beställt dina biljetter kommer du få en QR-kod som du kan skriva ut. Du kan också visa QR-koden på mobilen vid kassan i Empire State Building. Ingången ligger på 20 West 34th Street.  Du kan gå direkt in under den valda tidsluckan och hoppa över biljettluckan.

Empire State Building biljetter - Utsikt Uptown Manhattan Empire State Building biljetter - Utsikt Downtown Manhattan

När bör jag besöka Empire State Building?

Du kan besöka Empire State Building 365 dagar per år, i regn och solsken. Det är öppet från kl. 10.00 till 22.00 och den sista hissen åker upp 45 minuter före stängningstid. När du köper dina biljetter, behöver du välja en tid för att åka upp. Se till att vara på plats i tid och visa upp din voucher. Eftersom alla måste välja en bestämd tid, är det kort väntetid.

Vad kan vara bättre än att åka upp i Empire State Building? Jo, att åka upp två gånger i Empire State Building! Åk upp till observatoriedäcket på våning 86 innan kl. 19.59 och åk upp igen samma dag efter kl. 20.00 med biljetter till rabatterade priser. På så sätt kan du beundra den spektakulära utsikten både dagtid och senare på kvällen med alla glittrande stadsljus.

Köp inträdesbiljetter till Empire State Building för både dag och kväll här

Har du ett New York CityPASS? Då ingår inträde både dag och kväll.

Om jag köper biljetter online, kan jag åka upp när det passar mig?

Nej. Om du köper dina biljetter online kan du endast besöka Empire State Building på bestämd tid. Vid biljettköp anger du den tid du vill åka upp. Se till att vara på plats vid rätt tid, och visa upp din voucher.

Du kan också köpa en expressbiljett vilket ger dig företräde i kön. Med den här biljetten kan du hoppa över köerna vid kassan och säkerhetskontrollen men priset blir då högre. Jag kan bara rekommendera det här alternativet om du har ont om tid och vill åka upp snabbt i Empire State Building. Framför allt under högsäsong, som i april, mak, november, december och sommarmånaderna, är det värt att köpa en expressbiljett.

Köp dina Skip-the-Line Express biljetter för Empire State Building här

Empire State Building Tickets Observation Deck Empire State Building Tickets Times Square

Empire State Building våning 102

Visste du om att Empire State Building har ett observatoriedäck även högst upp? På våning 102 får du en exklusiv utsikt över New York och kan njuta av en 360 graders utsikt från fönster som sträcker sig från golv till tak. Endast ett begränsat antal besökare får åka ända högst upp till Empire State Building vilket gör det till en extra unik upplevelse.

Boka en biljett där det ingår entré till både våning 86 och 102 här

Empire State Building - Våning 102 Empire State Building - 102

Unik: VIP upplevelse vid soluppgång

Att besöka Empire State vid soluppgång är en unik upplevelse, innan dörrarna öppnar för allmänheten. Du tar hissen upp till observatoriedäck på våning 86 och ser när solen går upp över New York. Den här speciella upplevelsen finns endast tillgänglig för max. 100 personer per dag och endast under vissa dagar i veckan. Se till att boka långt i förväg!

Köp dina biljetter till en VIP upplevelse vid soluppgång här

Biljetter till Empire State Building - Soluppgång East River Biljetter till Empire State Building - Flatiron utsikt

Kan jag använda ett rabattkort för Empire State Building?

Ja, om du köper ett New York Pass, ett Explorer Pass, ett Sightseeing Flex Pass eller ett New York CityPASS kommer du att kunna besöka Empire State Building. Du behöver inte gå ett visst datum med du behöver dock boka en tid för att åka upp i tornet För det mesta kan du boka tiden upp till en dag innan besöket. Ditt rabattkort måste förstås vara giltigt.

Empire State Building är fantastiskt att besöka på kvällen eller vid midnatt. Top of the Rock är mindre lämpat då eftersom Central Park inte har några ljus på kvällar och nätter. Om du har ett New York CityPASS eller inträdesbiljetten som gäller både dag och kväll, kan du åka upp i Empire State Building både under dagtid och kvällstid samma dag. Enkelbiljetter har inte den här valmöjligheten! Den första gången du besöker Empire State Building är det värt att lyssna på audioturen som är gratis.

Vad är Empire State Building Lights?

Empire State Building har LED ljus som  kan lysa upp hela byggnaden i 16 miljoner olika färgkombinationer. Tornets ljussättning ändras beroende på olika events under året. På en vanlig dag kommer du att se de typiska vita ljusen på Empire State Building. På Independence Day så lyser tornet upp i rött, vitt och blått. På grund av ljusen så är varje upplevelse av Empire State Building på kvällen unik.

Eric tipsar: Personligen tycker jag Summit är bättre men om det är din första gång i New York så är ett besök till Empire State Building ett måste. Om du planerar att se många sevärdheter, köp ett rabattkort eftersom du sparar både tid och pengar. Innan du går ut till observationsdäcket kommer du att passera genom olika utställningar och roliga upplevelser. Detta är bra att tänka på när du planerar ditt besök.

Praktisk information

  • Plats: Huvudentrén ligger på 34th Street mellan Fifth och Sixth Avenue
  • Öppettider: från kl. 10.00 till 22.00
    • Den sista hissen går upp 45 minuter före stängningstid

Vad kostar det att åka upp i Empire State Building?

Du kan åka upp till våning 86 eller 102 i Empire State Building. Priserna börjar vid 519 SEK. Det är möjligt att ett rabattkort är ett bättre och mer prisvärt alternativ, se här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat