Empire State Building biljetter

Köp dina biljetter nu
Biljetter till Empire State Building

Du sparar tid genom att köpa biljetter till Empire State Building innan du åker till New York. Empire State Building är en av de mest berömda byggnaderna i New York, och av en bra anledning: du får en fantastisk utsikt över city från den 86:e våningen. Om det är din första gång i New York, så bör det här absolut vara på din lista med saker du ska hinna med! När du köper biljetter, kan du välja mellan vanliga biljetter (regular) eller expressbiljetter. Du kan också köpa ett rabattkort (se nedan) för gratis entré. Om du även vill åka upp till våning 102 går det att uppgradera biljetterna på plats.

Köp dina biljetter för Empire State Building här

Eric tipsar: Efter du har beställt dina biljetter kommer du få en voucher som du kan skriva ut. Du kan också visa vouchern på mobilen vid kassan i Empire State Building. Ingången ligger på 20 West 34th Street.

Empire State Building biljetter - Utsikt Uptown Manhattan Empire State Building biljetter - Utsikt Downtown Manhattan

När bör jag besöka Empire State Building?

Du kan besöka Empire State Building 365 dagar per år, i regn och solsken. Det är öppet från kl. 08.30 till 02.00 på natten men den sista hissen åker upp kl. 01.15. Det är alltid smart att kolla sikten innan du åker upp. Om det är dålig sikt är det inte värt att åka upp. Om du vill undvika de stora massorna som väntar utanför Empire State Building så rekommenderar jag dig att åka upp antingen innan kl. 10.00 på morgonen eller efter kl. 21.00 på kvällen.

Vad kan vara bättre än att åka upp i Empire State Building? Jo, att åka upp två gånger i Empire State Building! Åk upp till observatoriedäcket på våning 86 mellan kl. 08.00 och 21.00 och åk upp igen samma dag mellan kl. 21.00 och 02.00 med biljetter till rabatterade priser. På så sätt kan du beundra den spektakulära utsikten både dagtid och senare på kvällen med alla glittrande stadsljus.

Köp inträdesbiljetter till Empire State Building för både dag och kväll här

Har du ett New York CityPASS? Då ingår inträde både dag och kväll.

Om jag köper biljetter online, kan jag åka upp när det passar mig?

Ja. Om du köper dina biljetter online kan du besöka Empire State Building när som helst. Vid biljettköp anger du det datum du vill åka upp. Om du ändrar planerna och vill gå dit en dag (eller flera dagar) tidigare eller senare så är det inga problem. Du behöver inte ändra biljett. Gå bara till Empire State Building och visa din voucher (kupong).

Du kan också köpa ett Express Pass vilket ger dig företräde i kön. Med den här biljetten kan du hoppa över köerna vid kassan och säkerhetskontrollen men priset blir då högre. Jag kan bara rekommendera det här alternativet om du har ont om tid och vill åka upp snabbt i Empire State Building.

Empire State Building Tickets Observation Deck Empire State Building Tickets Times Square

Kan jag använda ett rabattkort för Empire State Building?

Ja, om du köper ett New York Pass, ett Explorer Pass eller ett New York CityPASS kommer du att kunna besöka Empire State Building. Du behöver inte gå ett visst datum eller boka innan. Ditt pass måste förstås vara giltigt.

Empire State Building är fantastiskt att besöka på kvällen eller vid midnatt. Top of the Rock är mindre lämpat då eftersom Central Park inte har några ljus på kvällar och nätter. Om du har ett New York CityPASS eller inträdesbiljetten som gäller både dag och kväll, kan du åka upp i Empire State Building både under dagtid och kvällstid samma dag. Enkelbiljetter har inte den här valmöjligheten! Den första gången du besöker Empire State Building är det värt att lyssna på audioturen som är gratis.

Express Pass till våning 86 med middag hos STATE Grill and Bar

Gå förbi alla i kön med den här Empire State Building snabbinträdesbiljetten till våning 86. Med Express Pass får du snabbare tillträde till observatorieplattformen. Efter ett besök här, gå till STATE Grill and Bar, en restaurang på gatuplan där du kan njuta av en god trerättersmiddag.

Köp ditt Express Pass för våning 86 inklusive middag här

Unik: VIP upplevelse vid soluppgång

Att besöka Empire State vid soluppgång är en unik upplevelse, innan dörrarna öppnar för allmänheten. Du tar hissen upp till observatoriedäck på våning 86 och ser när solen går upp över New York. Den här speciella upplevelsen finns endast tillgänglig för max. 100 personer per dag och endast under vissa dagar i veckan. Se till att boka långt i förväg!

Köp dina biljetter till en VIP upplevelse vid soluppgång här

Biljetter till Empire State Building - Soluppgång East River Biljetter till Empire State Building - Flatiron utsikt

Vad är Empire State Building Lights?

Empire State Building har LED ljus som  kan lysa upp hela byggnaden i 16 miljoner olika färgkombinationer. Tornets ljussättning ändras beroende på olika events under året. På en vanlig dag kommer du att se de typiska vita ljusen på Empire State Building. På Independence Day så lyser tornet upp i rött, vitt och blått. På grund av ljusen så är varje upplevelse av Empire State Building på kvällen unik.

Eric tipsar: Personligen tycker jag Top of the Rock är bättre men om det är din första gång i New York så är ett besök till Empire State Building ett måste. Om du planerar att se många sevärdheter, köp ett rabattkort eftersom du sparar både tid och pengar. Om du vill fria till någon i Empire State Building, välj en dag mellan torsdag till söndag när en saxofonist spelar från kl. 22.00.

Praktisk information

  • Plats: Huvudentrén ligger på 34th Street mellan Fifth och Sixth Avenue
  • Öppettider: Dagligen (inklusive alla helgdagar) från kl. 8.00 på morgonen till kl. 02.00 på natten. Den sista hissen åker upp kl. 01.15.

Vad kostar det att åka upp i Empire State Building?

Du kan åka upp till våning 86 eller 102 i Empire State Building. Priserna börjar vid 428 SEK. Det är möjligt att ett rabattkort är ett bättre och mer prisvärt alternativ, se här.

Tyckte du att den här artikeln var användbar? Berätta gärna!

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat