Hop on Hop off buss i New York

Köp dina biljetter nu
Hop on Hop off Bus i New York

En Hop on Hop off buss i New York är ett bra sätt att upptäcka city. De här bussarna, även kallade sightseeingbussar eller HOHO bussar, åker genom Manhattan och Brooklyn. De stannar ofta på olika platser där du kan välja mellan att gå på eller gå av. Ett perfekt alternativ för dem som besöker New York för första gången!

Vilken Hop on Hop off buss ska jag ta?

Eftersom det finns flera olika Hop on Hop off bussföretag i New York har jag valt ut ett antal olika intressanta alternativ för dig.  Om du letar efter mer detaljerad information, läs då vidare här nedan:

 • Alternativ 1: Om du vill använda Hop on Hop off bussar under en dag, är det här alternativet mest prisvärt. Här kan du åka med två bussrutter under ett dygn till skillnad mot andra bussföretag där du endast får en rutt för samma slags biljett. Du kan också välja en 2-dagarsbiljett.
  Mer information om den här 1-dagsbiljetten
 • Alternativ 2: Vill du upptäcka city, besöka Empire State Building eller Top of the Rock samt ta en båttur ut till Frihetsgudinnan? Läs då mer om det här intressanta alternativet:
  Mer information om det är paketerbjudandet
 • Alternativ 3: Det här paketet erbjuder en Hop on Hop off-bussbiljett som är giltig i 2, 3, 4 eller 5 dagar. Du kan utforska Manhattan på dagtid men även på kvällen med Night Tour. Du kan också upptäcka Brooklyn när du tar Brooklyn-turen.Det ingår även en båttur, cykeluthyrning i Central Park och inträde till Museum of the City of New York och Skyscraper Museum.
  Mer information om denna flerdagarsbiljett

Hop on Hop off buss i New York - Utsikten från bussen Hop on Hop off Bus in New York 8th Avenue

Vad kan jag förvänta mig av en Hop on Hop busstur?

Det finns allt fler Hop on Hop off bussar i populära städer. De här dubbeldäckarna passerar stora sevärdheter i city och stannar vid olika hållplatser längs med rutterna. Du bestämmer själv om du vill gå av för att upptäcka ett område eller om du föredrar att stanna kvar på bussen. Det är helt ditt eget val.

Under turen, kan du lyssna på en ljudinspelning av en guide som berätta mer om det ni ser. Det finns gratis hörlurar tillgängliga i alla bussar men du kan förstås använda dina egna om du föredrar det.

Alla bussföretag erbjuder olika rutter (eller rundturer). Du kan åka en eller flera rutter, beroende på ditt köp.

Hop on Hop off buss i New York - Sightseeing

Var kan jag köpa biljetter?

Online. Du kan köpa biljetter till Hop on Hop off bussarna med en begränsad giltighet eller för en viss rutt. Biljetten börjar gälla när du kliver på bussen den första gången. Kontrollera om du har en dagsbiljett som endast gäller samma dag (1-dagsbiljett) eller en biljett som gäller ett visst antal timmar, vanligtvis 24, 48 eller 72 timmar. Med sådana biljetter, om du tar bussen som avgår kl. 10:00 på morgonen, gäller din biljett till kl. 10.00 nästa dag (eller till dagen efter det, beroende på din biljett).

Antalet timmar är alltid i följd. Om du köper en 72-timmarsbiljett gäller biljetten i 72 timmar från och med det ögonblick den aktiveras. Det är till exempel inte möjligt att använda din biljett under 24 timmar och sedan inte använda den på ett antal dagar för att sedan gå på en Hop on Hop off buss under biljettens resterande 48 timmar.

Eric tipsar: “Hop on Hop off bussarna är inte direkt lämpade som transport men de är däremot perfekta för en sightseeingtur i New York. Bussarna kör ganska långsamt och fastnar ibland i trafiken. Det är anledningen till att jag endast rekommenderar de här bussarna under den första dagen eller dagarna under din vistelse i New York. Om du osäker över antalet dagar, köp då en tvådagarsbiljett som ger dig möjligheten att åka flera turer”.

Hur många rutter finns det?

Det finns flera bussföretag och de har olika hållplatser och rutter. Bussföretagen erbjuder de här rutterna:

 • Downtown rutten (2 timmar)
 • Uptown rutten (2 timmar)
 • Brooklyn rutten (2 timmar)
 • Kvällsturen (2 timmar)

Hop on Hop off buss i New York - Gray Line röd buss Hop on Hop off buss i New York - Big Bus

Vilka bussföretag kan jag välja mellan?

Det finns flera Hop on Hop off bussföretag i New York. Det finns ett antal skillnader mellan deras rutter och sorters biljetter. Om du känner dig osäker över vilket företag du ska välja, rekommenderar jag denna:

Big Bus

Big Bus i New York är min personliga favorit Hop on Hop off buss. Big Bus har de finaste bussarna och det är ofta mindre folk ombord jämfört ombord med de andra bussarna. En annan anledning till att välja Big Bus är på grund av deras 1-dagsbiljett som ger dig möjligheten att åka Uptown och Downtown rutterna vilket du inte kan göra med de andra bussföretagen med samma giltighet.

Eric tipsar: “Som de flesta New York-bor hade jag inte allt för höga förväntningar av de här bussarna till dess att  jag faktiskt köpte en biljett för att testa den för min sajt. Jag måste erkänna att jag såg staden från ett annat perspektiv. Det var både trevligt och avslappnande att sitta på övre däck och lyssna på guiden och jag kan rekommendera det till alla som besöker New York för första gången.”

Och alla andra bussföretag då?

Det stämmer att det finns fler Hop on Hop off bussföretag än dem jag nämt här. När du är på Manhattan kommer du även att se dubbeldäckare från andra bussföretag. Anledningen till att jag inte nämner bussföretagen här är att jag antingen har haft dåliga erfarenheter med dem tidigare eller för att deras erbjudanden helt enkelt inte är lika bra som dem som nämns ovan.

Vilken är den bästa bussturen i NYC?

Det finns flera Hop on Hop off bussföretag i New York. Jag har åka med dem alla och valt ut de bästa alternativen.

Vad är en Hop on Hop off tur i New York?

En Hop on Hop off buss är en dubbeldäckare och sightseeingbuss som åker genom Manhattan och Brooklyn. Det finns olika arrangörer och ibland kan det vara svårt att veta vilken av dem som är bäst.

Hur fungerar Hop on Hop off-bussen i NYC?

Du kan hoppa på och av vid varje hållplats under din sightseeingtur under dagen, eller ta turen för att njuta av omgivningarna. Kolla in mina tips här.

Hur lång tid tar Hop on Hop off-bussen?

Hop on Hop off-bussar erbjuder olika rutter. I genomsnitt tar en resa ca 2 till 2,5 timmar. Se ruttalternativen här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat