Hop on Hop Off buss i New York

Köp dina biljetter nu
Hop on Hop off Bus i New York

En Hop on Hop off buss i New York är ett bra sätt att upptäcka city. De här bussarna, även kallade sightseeingbussar eller HOHO bussar, åker genom Manhattan och Brooklyn. De stannar ofta på olika platser där du kan välja mellan att gå på eller gå av. Ett perfekt alternativ för dem som besöker New York för första gången!

Vilken Hop on Hop off buss ska jag ta?

Eftersom det finns flera olika Hop on Hop off bussföretag i New York har jag valt ut de fyra mest intressanta alternativen för dig.  Om du letar efter mer detaljerad information, läs då vidare här nedan där du hittar olika alternativ:

 • Alternativ 1 (min personliga favorit): Om du vill ha ett billigt paketerbjudande där du kan kombinera Hop on Hop off bussarna med entrébiljetter till olika sevärdheter, och där du har stora valmöjligheter, boka då det här alternativet. Bussbiljetterna gäller i 72 timmar och du kan besöka antingen 3, 5 eller 7 olika sevärdheter.
  Mer information om det här paketerbjudandet
 • Alternativ 2: Om du vill använda Hop on Hop off bussar under en dag, är det här alternativet mest prisvärt. Här kan du åka med två bussrutter under ett dygn till skillnad mot andra bussföretag där du endast får en rutt för samma slags biljett.
  Mer information om den här 1-dagsbiljetten
 • Alternativ 3: Om du vill hoppa på och av under 48 eller 72 timmar och se så mycket som möjligt utan att besöka sevärdheter, välj då det här alternativet. Hoppa på/hoppa av-kryssning tillkommer som bonus och du betalar lägst möjliga pris.
  Mer information om det här alternativet
 • Alternativ 4: Vill du upptäcka city, besöka Empire State Building eller Top of the Rock samt ta en båttur ut till Frihetsgudinnan? Läs då mer om det här intressanta alternativet:
  Mer information om det är paketerbjudandet
 • Extra: Överväger du att köpa ett rabattkort? Då är Sightseeing Day Pass ett bra val. Med rabattkortet kan du använda Hop on Hop off bussar under kortets hela giltighetstid. Så om du köper ett rabattkort för 10 dagar så kan du även ta Hop on Hop off bussarna under 10 dagar!

Hop on Hop off buss i New York - Utsikten från bussen Hop on Hop off Bus in New York 8th Avenue

Vad kan jag förvänta mig av en Hop on Hop busstur?

Det finns allt fler Hop on Hop off bussar i populära städer. De här dubbeldäckarna passerar stora sevärdheter i city och stannar vid olika hållplatser längs med rutterna. Du bestämmer själv om du vill gå av för att upptäcka ett område eller om du föredrar att stanna kvar på bussen. Det är helt ditt eget val.

Under turen berättar guiden om de olika sevärdheterna ni passerar. Guiden står antingen på övre eller nedre däck. Om du sitter en bit ifrån så kan du följa det guiden säger genom bussens ljudinstallation. Det finns gratis hörlurar tillgängliga i alla Hop on Hop off bussar men du kan förstås använda dina egna om du föredrar det.

Alla bussföretag erbjuder olika rutter (eller rundturer). Du kan åka en eller flera rutter, beroende på ditt köp.

Hop on Hop off buss i New York - Sightseeing

Var kan jag köpa biljetter?

Online. Du kan köpa biljetter till Hop on Hop off bussarna med en begränsad giltighet, oftast 24, 48 eller 72 timmar. Biljetten börjar gälla när du kliver på bussen den första gången. Om du byter ut din kupong kl. 10:00 på morgonen gäller din biljett till kl. 10:00 nästa dag (eller dagen efter det, beroende på din biljett förstås). 1-dagsbiljetten för Big Bus är giltig under en dag, men kan vara giltig ända till nästa dag om du hämtar ut den efter kl. 15:00.

Antalet timmar är alltid i följd. Om du köper en 72-timmarsbiljett gäller biljetten i 72 timmar från och med det ögonblick den aktiveras. Det är till exempel inte möjligt att använda din biljett under 24 timmar och sedan inte använda den på ett antal dagar för att sedan gå på en Hop on Hop off buss under biljettens resterande 48 timmar.

Eric tipsar: Hop on Hop off bussarna är inte direkt lämpade som transport men de är däremot perfekta för en sightseeingtur. Bussarna kör ganska långsamt och fastnar ibland i trafiken. Det är anledningen till att jag endast rekommenderar de här bussarna under den första dagen eller dagarna under din vistelse i New York. Om du osäker över antalet dagar, köp då en tvådagarsbiljett som ger dig möjligheten att åka flera turer.

Hur många rutter finns det?

Det finns flera bussföretag och de har olika hållplatser och rutter. Alla erbjuder dock dessa rutter:

 • Downtown rutten (2,5 timmar)
 • Uptown rutten (2 timmar)
 • Brooklyn rutten (2 timmar)
 • Kvällsturen (2-2,5 timmar)

Big Bus erbjuder även en extra rutt: Harlem rutten.

Hop on Hop off buss i New York - Gray Line röd buss Hop on Hop off buss i New York - Big Bus

Vilka bussföretag kan jag välja mellan?

Det finns flera Hop on Hop off bussföretag i New York. Det finns ett antal skillnader mellan deras rutter och sorters biljetter. Om du känner dig osäker över vilket företag du ska välja, se då de olika alternativen här nedan:

Big Bus

Big Bus i New York är min personliga favorit Hop on Hop off buss. Big Bus har de finaste bussarna och det är ofta mindre folk ombord jämfört ombord med de andra bussarna. En annan anledning till att välja Big Bus är på grund av deras endagsbiljett som ger dig möjligheten att åka Uptown och Downtown rutterna vilket du inte kan göra med de andra bussföretagen med samma giltighet.

Gray Line bussar (de röda bussarna)

Gray Line Hop on Hop off bussarna erbjuder 24-, 48- eller 72 timmarsbiljetter. Du kan även välja ett Freestyle paketerbjudande som är inklusive bussbiljetter och entrébiljetter till tre olika valfria sevärdheter.

Eric tipsar: Som de flesta New York-bor hade jag inte allt för höga förväntningar av de här bussarna till dess att  jag faktiskt köpte en biljett för att testa den för min sajt. Jag måste erkänna att jag såg staden från ett annat perspektiv. Det var både trevligt och avslappnande att sitta på övre däck och lyssna på guiden och jag kan rekommendera det till alla som besöker New York för första gången.

Och alla andra bussföretag då?

Det stämmer att det finns fler Hop on Hop off bussföretag än dem jag nämt här. När du är på Manhattan kommer du även att se dubbeldäckare från andra bussföretag. Anledningen till att jag inte nämner bussföretagen här är att jag antingen har haft dåliga erfarenheter med dem tidigare eller för att deras erbjudanden helt enkelt inte är lika bra som dem som nämns ovan.

Vilken är den bästa bussturen i NYC?

Det finns flera Hop on Hop off bussföretag i New York. Jag har åka med dem alla och valt ut fyra av dem bästa.

Vad är en Hop on Hop off tur i New York?

En Hop on Hop off buss är en dubbeldäckare och sightseeingbuss som åker genom Manhattan och Brooklyn. Det finns olika arrangörer och ibland kan det vara svårt att veta vilken av dem som är bäst.

Tyckte du att den här artikeln var användbar? Berätta gärna!

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat