MoMA Museum of Modern Art i New York

Köp dina biljetter nu
MoMA Museum of Modern Art i New York

MoMA Museum of Modern Art i New York är ett måste för alla som älskar modern konst. Det är ett av de största moderna museerna i Nordamerika. Museet har en spektakulär permanent samling samt flera andra utställningar. Med biljetterna längre ned här på sidan, kan du hoppa över biljettköerna och få mer tid över till att se museet. Dessutom kan du besöka MoMA PS1 i Long Island City inom 14 dagar med samma biljett.

Köp dina biljetter till MoMA här

Museum of Modern Art på 1,5 timme

Se om det finns några utställningar som du verkligen vill besöka. På våning 6 (översta våningen) finns det alltid en eller två utställningar som är värda ett besök. Du kan också ta rulltrappan, höger om ingången direkt upp till våning 5 där du får en överblick och en känsla för byggnaden. Njut av mästerverk från de mest kända konstnärerna genom tiderna som konst av Paul Cézanne, Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, etc. Gå sedan ner för att titta på den permanenta utställningen med konst av Jackson Pollock, Andy Warhol, Mark Rothko, etc., en mycket vacker och speciell samling konst!

Åk sedan ner en våning för att beskåda en något ”mildare” utställning. På våning 3 finns en bra designavdelning, och även arkitekturen på våningen är värd ett besök. Har du tid över? Besök en annan utställning eller titta på en film. Det finns vänlig personal på alla våningar som gärna berättar om de olika höjdpunkterna i museet.

Tips inför ditt besök

Under sommaren finns det möjlighet att njuta av en drink i trädgården. Vintertid kan du gå till något av kaféerna i närheten. Det brukar dock vara mycket folk och ganska höga priser. På dagtid är det alltid många besökare. Försök att komma dit på morgonen ungefär en halvtimme efter museet har öppnat (det är ofta långa köer redan innan dörrarna öppnas) eftersom köerna är kortare då. När du anländer kommer det antagligen att vara kö till garderoben (gratis garderobsservice). Alla väskor förutom handväskor måste lämnas in, även påsar av olika slag. Jag rekommenderar att du shoppar först efter du har besökt MoMA.

Det ingår gratis audioguide i inträdet för samtliga besökare (finns även en app som går att ladda ned i förväg via iTunes). Audioguiderna är lätta att känna igen, du har säkert sett liknande förut, små bärbara apparater där du trycker in en kod för att lyssna på en guide som berättar mer om konstverket.

Shopping i MoMA

MoMA har en stor butik i byggnaden men även en tvärs över gatan som också säljer möbler och porslin. Det finns även en butik i SoHo (81 Spring Street).

MoMA Museum of Modern Art i New York - Installation

Exklusiv VIP rundtur innan museet öppnar

För en alldeles unik upplevelse, besök MoMA innan de öppnar dörrarna för allmänheten. Tillsammans med en professionell konstvetare som guide går du i lugn takt genom museet för att beundra olika berömda konstverk. Eftersom ni kommer att vara de enda besökarna, är de stora salarna helt tomma på folk och du får en möjlighet att beundra de olika mästerverken på nära håll! Det ingår även en vanlig entrébiljett till museet vilket innebär att du kan stanna kvar även efter avslutning av den exklusiva VIP rundturen.

Boka dina biljetter till en VIP rundtur i MoMA här

MoMA Museum of Modern Art i New York - VIP Tour MoMA Museum of Modern Art i New York - Museum utan besökare

Praktisk information

Efter köp får du en kupong som du kan skriva ut eller så laddar du ned den på mobilen och visar kupongen mot en entrébiljett på museet. Gå till biljettkassan för besökare med förköpta biljetter i lobbyn och undvik långa köer.

  • Öppettider:
    • Dagligen mellan kl. 10:30-17:30
  • Adress: 1 West 53rd Street

Köp dina biljetter till MoMA här

Med ett New York Pass och Explorer Pass har du också entré till MoMA

MoMA Museum of Modern Art i New York - Skulpturer MoMA Museum of Modern Art i New York - Konst

Du kanske även är intresserad av:

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat