MoMA Museum of Modern Art i New York

Köp dina biljetter nu
MoMA Museum of Modern Art i New York

Museum of Modern Art i New York eller MoMA är ett konstmuseum i Midtown Manhattan som fokuserar på nutida och modern konst. Det här museet är en av de största i världen och har konstverk av Pablo Picasso, Jackson Pollock, Andy Warhol, Alvar Aalto, Emma Amos och Marina Abramović, för att nämna ett fåtal. Det är alltid olika utställningar som visas vilket gör att varje besök till MoMA är annorlunda än det förra. I biljetterna här nedan ingår det hoppa-över-kön inträde. Ett praktisk val eftersom det här är ett av New Yorks mest populära museer.

Köp dina biljetter till MoMA Museum of Modern Art här

MoMA – världsberömd samling modern konst

Konstsamlingarna i Museum of Modern Art New York anses vara en av världens bästa samlingar av modern konst. Det ingår över 200 000 konstverk. Museet öppnade redan 1929 och har det här moderna museet utökat lokalerna och inte endast fått större samlingar men även (konst)kritikernas stora respekt. Utifrån sett ser inte museet lika imponerande ut som Guggenheim eller Met men låt dig inte luras av fasaden: MoMA:s konstsamlingar är helt klart värda sitt rykte! Museets egen konstsamling har rötter från år 1880. Det innebär att även om du som besökare inte skulle vara så intresserad av nutida konst, kan du alltid hitta något sevärt från de världsberömda samlingarna.

Intressanta utställningar på MoMA

De permanenta utställningarna på Museum of Modern Art kan delas in i tre kategorier: Konst från 1880-talet fram till 1940-talet på den våning 5,  samlingen från 1940 och fram till 1970 på våning 4, och de mer aktuella konstverken från 1970 fram till nutid på våning 3. Personligen föredrar jag konsten på våning 5 där man hittar arbete från berömda konstnärer som Frida Kahlo, Salvador Dalí, Gustav Klimt och många fler. Speciella utställningar går att beundra på våning 6 där du även hittar museumbutiken.

Modern konst

På våning 5 hittar man framför allt målningar, på våning 4 visar de mer konst av arkitektur och design. I samlingen från 1940-1970-talen kan du se Jackson Pollocks ”action-paintings” samt abstrakt konst av Henri Matisse samt pop art av Andy Warhol och Roy Lichtenstein. 

På våning 3 hittar du mer experimentell konst som skulpturer av Richard Serra, som omvandlar stora svarta stålplattor till konst. Här hittar du också skulpturen “Pink Panther” sv Jeff Koons (du kanske känner igen det från hans andra ”ballonghundar” av blänkande stål) och man kan även beundra målningar av Gerhard Richter som har blivit världsberömd med hans suddiga realistiska porträttmålningar. 

Tips inför ditt besök

Under sommaren finns det möjlighet att njuta av en drink i trädgården. Vintertid kan du gå till något av kaféerna i närheten. Det brukar dock vara mycket folk och ganska höga priser. På dagtid är det alltid många besökare. Försök att komma dit på morgonen ungefär en halvtimme efter museet har öppnat (det är ofta långa köer redan innan dörrarna öppnas) eftersom köerna är kortare då. När du anländer kommer det antagligen att vara kö till garderoben (gratis garderobsservice). Alla väskor förutom handväskor måste lämnas in, även påsar av olika slag. Jag rekommenderar att du shoppar först efter du har besökt MoMA.

Det ingår gratis audioguide i inträdet för samtliga besökare (finns även en app som går att ladda ned i förväg via iTunes). Audioguiderna är lätta att känna igen, du har säkert sett liknande förut, små bärbara apparater där du trycker in en kod för att lyssna på en guide som berättar mer om konstverket.

Shopping i MoMA

MoMA har en stor butik i byggnaden men även en tvärs över gatan som också säljer möbler och porslin. Det finns även en butik i SoHo (81 Spring Street).

MoMA Museum of Modern Art i New York - Installation

Exklusiv VIP rundtur innan museet öppnar

För en alldeles unik upplevelse, besök MoMA innan de öppnar dörrarna för allmänheten. Tillsammans med en professionell konstvetare som guide går du i lugn takt genom museet för att beundra olika berömda konstverk. Eftersom ni kommer att vara de enda besökarna, är de stora salarna helt tomma på folk och du får en möjlighet att beundra de olika mästerverken på nära håll! Det ingår även en vanlig entrébiljett till museet vilket innebär att du kan stanna kvar även efter avslutning av den exklusiva VIP rundturen.

Boka dina biljetter till en VIP rundtur i MoMA här

MoMA Museum of Modern Art i New York - VIP Tour MoMA Museum of Modern Art i New York - Museum utan besökare

Praktisk information

Efter köp får du en kupong som du kan skriva ut eller så laddar du ned den på mobilen och visar kupongen mot en entrébiljett på museet. Gå till biljettkassan för besökare med förköpta biljetter i lobbyn och undvik långa köer.

  • Öppettider:
    • Dagligen mellan kl. 10:30-17:30
  • Adress: 1 West 53rd Street

Köp dina biljetter till MoMA här

Med ett New York Pass och Explorer Pass har du också entré till MoMA. Förutom MoMA finns det många fler toppmuseer i New York att besöka.

MoMA Museum of Modern Art i New York - Skulpturer MoMA Museum of Modern Art i New York - Konst

Vad är Museum of Modern Art?

Museum of Modern Art är ett museum som rymmer över 200 000 samlingar av samtida konst och modern konst.

Var är Museum of Modern Art i New York City?

MoMA ligger i Midtown Manhattan.

Hur mycket kostar Museum of Modern Art?

Biljettpriserna för MoMA beror på vilken typ av biljetter du vill köpa. Spara pengar med ett rabattkort.

Hur många våningar har MoMA?

Museet för modern konst har tre våningar, men är uppdelat i flera undernivåer.

Hur mycket kostar MoMA-biljetter?

MoMA-biljetter finns i olika prisklasser, köp ett rabattkort för att spara på biljettpriserna.

Vilket är bättre, MoMA eller Met?

MoMA och Met är två stora konstmuseer, kontrollera i förväg vilka samlingar och utställningar du föredrar för det bästa valet.

Hur stort är Museum of Modern Art?

MoMA erbjuder en samling på mer än 200 000 konstverk och är hela 65 800 kvadratmeter.

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat