Metropolitan Museum of Art i New York

Köp dina biljetter nu
The Metropolitan Museum of Art i New York

Metropolitan Museum of Art i New York, även känt som The Met, är det största museet i New York city. Precis som Paris har Louvren, St. Petersburg har Hermitage och Amsterdam har Rijksmuseum, har New York The Met. Metropolitan Museum of Art har ett brett urval av konst, allt ifrån forntida Egypten till rustningar från Europas medeltid, mode, fotografi och modern konst. Det finns något för alla och utbudet är enormt.

Boka biljetter till Metropolitan Museum of Art här

Vad hinner man se i Metropolitan Museum of Art på 90 minuter?

Det behövs faktiskt ett par dagar på museet för att se alla fantastiska samlingar. The Met har två miljoner konstverk från hela världen, som spänner över 5 000 år, i fler än 400 gallerier. Om du inte har så mycket tid rekommenderar jag dig att titta igenom museets gratis broschyrer under tiden du väntar i kön till garderoben. Nedan hittar du utvald information från broschyren.

The Met i NYC - Van Gogh Metropolitan Museum i New York - Egyptiska avdelningen

Om du vill utforska museet på egen hand, kan du först besöka de gamla europeiska målningarna från den holländska guldtiden i rum 600-632 på den andra våningen. Där hittar du målningar av de holländska mästarna Rembrandt van Rijn, van Ruysdael och Hobbema. En mycket intressant samling!

Därifrån kan du promenera genom korridoren för att komma till den södra sektionen, till rum 800 – 830, vilket innefattar  europeiska målningar och skulpturer från 1800-talet till tidigt 1900-tal . Här hittar du ytterligare några av Van Goghs målningar, samt målningar av Matisse och Degas. Fortsätt sedan till rum 917 där du hittar modern nutidskonst. Det är en otrolig samling av modern konst, en mycket varierande kollektion. Du anländer automatiskt vid trappan som går upp till första våningen där du även kan beskåda Edward Hoppers vackra verk.

Efter det förtjänar du definitvt något att dricka. Roof Garden Cafe på våning 5 har öppet från maj till oktober. Ibland är det jazzband som uppträder.

Exklusiv VIP Tour innan museet öppnar

Exklusivt erbjudande! Besök museet som VIP, innan de öppnar dörrarna för andra besökare och folkmassorna strömmar in. Under en EmptyMet Tour visar din guide dig, tillsammans med en liten grupp, museet tidigt på morgonen och ni får se höjdpunkterna som visas i museet. Passa på och upplev Met på ett unikt vis.

Boka dina biljetter till EmptyMet Tour här

Metropolitan Museum i New York - EmptyMet Metropolitan Museum i New York - Modern konst

Praktisk information

  • Öppettider: 
    • Söndag – torsdag kl. 10:00–17:30
    • Fredag – lördag kl. 10:00–21:00
  • Adress: 1000 Fifth Avenue (vid 82nd Street). För att komma hit kan du ta de gröna tunnelbanelinjerna 4, 5 eller 6 eller ta den gula linjen Q till 86 St. Härifrån kan du antingen gå till museet, det tar ca 10-15 minuter, eller ta bussen M86 till Fifth Avenue. Det är gratis att byta från tunnelbana till buss så du behöver inte betala extra för bussturen.
  • Från och med 1 mars kommer The Met inte längre erbjuda inträdet som ”pay as you wish” för personer bosatta utanför New York, varje besökare måste köpa en biljett.

Köp biljetter till Metropolitan Museum of Art här

Eric tipsar: Metropolitan Museum har två andra byggnader, Met Breuer och Met Cloisters. Met Breuer är ett museum som visar modern och samtida konst och ligger inom gångavstånd till The Met. Met Cloisters som är en sammanställd byggnad av olika delar från europeiska kloster och ligger allra längst norrut på Manhattan. Med biljetterna från The Met har du även inträde till dessa två museer. Biljetterna gäller i 3 dagar i följd så planera dina besök noga innan!

Metropolitan Museum i New York - Skulptur Metropolitan Museum i New York - Takterrass

Kanske är du även intresserad av:

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat