Metropolitan Museum of Art i New York

Köp dina biljetter nu
Metropolitan Museum of Art i New York

Metropolitan Museum of Art i New York, även känt som The Met, är det största museet i New York city. Precis som Louvren i Paris, Hermitage i St. Petersburg och British Museum i London, har New York det magnifika The Met. Metropolitan Museum of Art har ett brett urval av konst, allt ifrån forntida Egypten till rustningar från Europas medeltid, mode, fotografi och modern konst. Det finns något för alla och utbudet är enormt.

Boka biljetter till Metropolitan Museum of Art med guidad rundtur här

Contents

Intressanta utställningar i Met Museum

The Met har otroligt mycket att erbjuda, det är faktiskt så pass mycket att det är klokt att göra en liten lista i förväg på vad du vill se. Museet är så stort att det inte ens lönar sig att endast strosa runt och titta på konst. Ingången är en den imponerande centrala hallen i museet, The Great Hall. Jag rekommenderar alla, även personer som är mindre intresserade av konst likt mig själv, att gå till Egyptian Art Department (Gallery 100-138). Här hittar du till och med ett egyptiskt tempel.

Charles Engelhard Court i American Wing-delen, med glastak och önskebrunn, är också värd ett besök. Här kan du även se mästerverk av Holländska målare från Golden Age som bland annat Rembrandt, Hals och Vermeer. Jag tycker också om att se utställningen Arms and Armour på gatuplan där man hittar en imponerande historiska vapen som antika svärd.

Metropolitan Museum of Art i New York - Temple of Dendur Metropolitan Museum of Art i New York - Armor Exhibition

Svensk konst och design i Met Museum

Anders Zorns målning “Mrs. John Crosby Brown” går att beundra i Gallery 684 och ett äkta Snapphane-gevär i Gallery 375. Det finns även ett antal vikingaföremål i museets samlingar som ett antal metallbroscher i Gallery 301. Du hittar också två oljemålningar av Gustaf Söderberg som föreställer landskap i Italien, du hittar dem i galleri 806. Sedan finns det även många svenska konst-och designföremål som inte alltid visas i museet, bland annat en stor samling konst från Swedish Fine Art Print Society (Föreningen för Grafisk Konst).

Erics besök på 90 minuter

Om du vill gå till The Met och vill du inte spendera en halv dag (eller mer) på museet? Om du skulle vilja se ett antal olika höjdpunkter under 1,5 timmer, rekommenderar jag att du börjar din konstrunda i The Great Hall och sedan fortsätter mot Egyptian Art Department med The Temple of Dedur i slutet av den här delen av museet. Fortsätt därefter till American Wing på andra våningen där du kan se många kända europeiska målningar i gallerierna från 1200-talet till början av 1900-talet. Du skulle kunna avsluta ditt besök med att gå till mitt favoritställe i museet: takbaren och dess terass (öppet från maj till oktober).

Metropolitan Museum of Art i New York - Byggnad

Att besöka Metropolitan

Metropolitan Museum of Art är ett enormt museum. Försök inte att se allting under ditt besök, det skulle ta flera dagar! Jag rekommenderar att du väljer ut ett antal höjdpunkter i förväg och ser dem i lagom takt. Det är också klokt att gå dit på morgonen. The Met har över miljoner av besökare per år och det är alltid mycket folk på plats men just på morgonen direkt efter de har öppnat är det relativt lugnt.

Met Museum ligger på Museum Mile, en gata vid den östra delen av Central Park, och det ligger fler museer på rad. Guggenheim ligger också här och om du planerar att göra en “museum-dag” kan du kombinera de här två museerna. The Met har även en till del: The Met Cloisters. Entrén hit ingår i din biljett till The Met.

Eric tipsar: “Det finns verkligen något för alla på The Met: Antika föremål from Egypten, vapen från den europeiska medeltiden, mode, fotografi, modern konst och förstås även trapporna från TV-serien Gossip Girl. Även om du inte är en “museumtyp” så har The Met något även för dig att uppskatta.”

Metropolitan Museum of Art i New York - American Wing Metropolitan Museum of Art i New York - Medieval Art

Praktisk information

 • Öppettider: 
  • Söndag – tisdag: kl. 10.00 – 17.00
  • Onsdagar stängd
  • Torsdagar – 10.00 – 17.00
  • Fredag – lördag: kl. 10.00 – 21.00
 • Adress: 1000 Fifth Avenue (vid 82nd Street). För att komma hit kan du ta de gröna tunnelbanelinjerna 4, 5 eller 6 eller ta den gula linjen Q till 86 St. Härifrån kan du antingen gå till museet, det tar ca 10-15 minuter, eller ta bussen M86 till Fifth Avenue. Det är gratis att byta från tunnelbana till buss så du behöver inte betala extra för bussturen.
 • Varje besökare måste köpa en biljett. Inträdet “Pay what you wish” är endast avsett för invånare i New York.

Köpa biljetter till Met

Köp era biljetter online så att ni kan komma in snabbare än om ni köper biljetter på plats. Entré till The Met ingår inte i något New York rabattkort.

Boka biljetter till Metropolitan Museum of Art med guidad rundtur här

Förutom Metropolitan Museum of Art finns det många fler toppmuseer i New York att besöka.

Metropolitan Museum of Art i New York - Utställning Metropolitan Museum of Art i New York - Temple of Dendur framsida

Varför är Metropolitan Museum of Art berömt?

Metropolitan Museum of Art är ett av världens största museer, med en viktig samling som spänner över 5000 år av kultur och konst. Läs mer här.

Hur lång tid tar det att gå igenom Metropolitan Museum of Art?

Du kan tillbringa hela dagen på MET och du kommer ändå inte att hinna se allt. För att hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av ditt besök har jag valt ut de mest intressanta gallerierna.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat