Åka jetski i New York

Köp dina biljetter nu
Aka jetski i New York

Att åka jetski i New York är en aktivitet för er som gillar adrenalinkickar och som bokstavligen vill se New York från ett annorlunda perspektiv. Se de stora sevärdheterna från en jet ski, från Frihetsgudinnan till Coney Island och från Staten Island till One World Trade Center. Du åker även på Hudsonfloden, East River och under alla berömda broar som Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge. Du åker med en hastighet på 90 km/tim och du passerar alla sightseeingbåtar med lätthet, garanterat en oförglömlig dag på vattnet.

Boka en tur med jetski i New York här

Contents

Jetskiing över Hudsonfloden

Turen börjar vid Rockaway Beach i Queens. Den här delen av New York har en fin strand med “surfkänsla”. Det tar ca 1,15 timme med tunnelbanelinje A från Manhattan att komma hit. Den sista biten får du byta linje till en ”shuttle subway”. Den är lätt att hitta och uthyrningsstället ligger bara ett par minuters promenadväg från tunnelbanestationen. När du anländer kan du byta kläder, det finns även skåp du kan använda. Det finns även duschar på plats. Du får även en flytväst och du får låna en wetsuit om du vill. Själv valde jag att inte göra det, men om det är kallare än 25 grader ute den dagen du vill åka, sätt på dig en wetsuit. Glöm inte bort solkräm. Innan du kan hoppa upp på din jetski förklarar de för dig vad du ska tänka på och vad du ska undvika på vattnet. Du har inte tillåtelse att köra freestyle men kan däremot köra i höga hastigheter!

Eric tipsar 1: Jetskiis har ett litet utrymme där du kan förvara saker men allting som är där inne kan bli blött. Det är perfekt för en flaska vatten men ta inte med dig en vanlig kamera. Guiden kommer att ha en kamera med sig och tar foton av dig under turen utan extra kostnad. Ta med dig de badkläder du vill använda under jetski turen, och även torra kläder och en handduk att använda efteråt. Du kan ha solglasögon på dig men tänk på att du kan tappa dem i de höga hastigheterna.

Åka jetski i New York - Frihetsgudinnan Åka jetski i New York One World Trade Center

Du åker sedan iväg tillsammans med en guide och kommer att befinna dig på vattnet i fyra timmar. Ni åker runt hela Brooklyn tillbaka till Manhattan, passerar Staten Island på väg till Frihetsgudinnan. Se till att du inte skvätter vatten på den ståtliga damen när du trycker ned gaspedalen mot Hudsonfloden. Du kommer att kunna se New York vackra skyline på ett sätt som inte många har sett den tidigare. Sedan åker du vidare på Hudsonfloden medan din guide tar ett perfekt foto av dig framför One World Trade Center eller under Brooklyn Bridge. Förvänta dig inte en tyst och lugn tur; du åker i en hastighet på 90km/tim! Hur långt du kommer är beroende på gruppen. Själv åkte jag förstås med ljusets hastighet över vattnet men om du vill ta det lite lugnare kan du ta en kortare tur. Under den här turen åkte jag 112 km på min jetski!

Efter ett antal timmar fyllda med fart och spänning på vattnet, åker du tillbaka till Rockaway Beach, trött men helnöjd. Vid ankomst kan du förstås åka tillbaka till Manhattan på en gång men det finns även en strand. Du kan passa på att koppla av en stund på en strandstol och senare äta hos en av restaurangerna!

Eric tipsar 2: Om ni är två som åker, se till att ni delar på en jetski. Ni kommer att befinna er på vattnet under en lång stund och om du är den enda som styr tar det på krafterna. Efter ett tag fick jag till och med kramp i händerna. Om ni är två personer, kan ni byta med varandra och turas om att köra. Dessutom sparar du nästan hälften av pengarna!

Praktisk information

Efter köpet, får du en voucher (kupong) som du kan skriva ut och använda som biljett för turen.

  • Avgångstid: kl. 08:00
  • Avgångsplats: Rockaway Beach, Queens
  • Längd: Du kommer att befinna dig på vattnet i 4 timmar, totalt tar det 4,5-5 timmar
  • Den här turen är säsongsberoende
  • Extra: Det kan vara lite krångligt att hitta den exakta mötesplatsen för turen. Den ligger intill en asiatisk restaurang, leta efter jetskis vid vattnet!

Boka en tur med jetski i New York här

Åka jetski i New York - Livvästar Åka jetski i New York - Jetski

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat