eSIM mobildatapaket för New York

Köp dina biljetter nu
eSIM mobildatapaket för New York

Ett eSIM mobildatapaket för New York är det bästa sättet att få billig mobildata i New York. Internationell roaming i USA är inte billigt, och roamingtjänster som tillhandahålls av din egen operatör kan vara kostsamma. Därför är ett  eSIM för New York är ett bra alternativ om du vill använda mobildata i USA.

eSIM (embedded SIM) är ett inbäddat sim-kort som redan finns i din mobil som ett inbyggt chip. Nästan varje ny enhet har detta, även om du inte vet det (ännu). Du kan installera ett mobildatapaket på ditt eSIM så att du alltid har tillgång till billigt internet under din vistelse i New York.

Köp ditt eSIM datapaket här! Få 10% rabatt med rabattkoden NYMEDIA

Contents

Billig mobildata i New York

När du använder dataroaming under din vistelse i New York kan det bli höga kostnader. Med eSIM kan du ladda ett billigt datapaket på din mobil. Du kommer då att använda ett extra datapaket utöver ditt eget mobilavtal. Du behåller ditt eget telefonnummer och du kan fortsätta använda det, men med eSIM datapaket undviker du roaming i New York. Det ger din telefon endast tillgång till internet i USA.

Du kan välja mellan olika förbetalda datapaket. Du kan till exempel få 1 GB data för $4,50. Jag rekommenderar att du tar 3 GB för $11, vilket är giltigt i 30 dagar. På så sätt är du säker på att du har mer än tillräckligt med mobildata under din vistelse i New York.

Steg-för-steg-instruktioner: Hur aktiverar man ett eSIM?

Eftersom ett eSIM är ganska nytt har jag skrivit steg-för-steg-instruktioner. Det kan tyckas lite knepigt, men det är enkelt att göra!

  1. Innan du köper, kontrollera om din mobil är lämplig för ett e-sim mobildatapaket.
  2. Köp ett datapaket (på engelska: data plan) som passar dina behov, du får en QR-kod.
  3. På en iPhone kan du gå till mobildata via inställningarna. Här ser du knappen “lägg till datapaket”. Detta ger dig tillgång till kameran på din telefon som du kan skanna QR-koden med. Skanna QR-koden med telefonen som du kommer att använda för att komma åt internet i New York. Då kommer datapaketet att installeras på din telefon.
    På en Samsungmobil kan du gå till anslutningar via inställningarna. Via SIM-korthanteraren kan du lägga till ett mobilavtal. Skanna QR-koden med mobilen som du kommer att använda för att komma åt internet i New York. Då kommer datapaketet att installeras på din mobil.
  4. Allt du behöver göra i New York är att aktivera datapaketet via dina inställningar, och sedan är du redo att utforska staden! Operatörens webbplats har ytterligare förklaringar, inklusive videor, om du behöver extra hjälp.
Eric tipsar: “Jag borde ha vetat att det existerade tidigare! För ett lågt pris har du mycket data och det är också lätt att använda. På några minuter installerades dataplanen på min telefon och med ett knapptryck hade jag internet över hela New York! Dataplanen är giltig i hela USA. De flesta väljer datapaketet på 3GB eller 5GB.”

Skillnaden mellan sim och e-sim: Vad är ett e-sim?

eSIM är kort för “embedded SIM” (på svenska “inbäddat sim-kort”) och är ett digitalt sim-kort på din telefon som redan är inbyggt med ett chip. Du kan installera olika mobilavtal och datapaket på e-sim kortet, vilket inte ger dig ett (nytt) telefonnummer. När du aktiverar datapaketet på eSIM kommer ditt fysiska sim-kort också att fungera. Så du kan helt enkelt ta emot samtal eller ringa själv medan du är ansluten till internet.

Det finns också möjlighet att skaffa ett eSIM med ett telefonnummer. Det gör det möjligt att ringa och skicka sms från och till mer än 125 länder utöver dataroaming.

När du köper ett fysiskt sim-kort i New York för att använda internet är det oftast nödvändigt att byta sim-kort. Detta är inte alltid praktiskt. Dessutom måste du ofta registrera dig via ett telefonnummer, vilket kan ta tid och vara frustrerande.
Du kan enkelt hantera eSIM på din mobil. Du kan också skapa en personlig hotspot, så att du kan använda din billiga mobildata i New York även på andra enheter. Inte bara mobiler har e-sim: Det inbyggda chippet finns också bland annat i iPads.

Köp ditt eSIM datapaket här! Få 10% rabatt med rabattkoden NYMEDIA

Vad är eSIM?

eSIM är en förkortning av "embedded sim" eller på svenska "inbäddat simkort" och är ett digitalt sim-kort på din mobil i form av ett chip. Läs mer här.

Hur fungerar eSIM?

eSIM är inbäddat på de flesta smartphones. Läs mer här om hur det fungerar.

Varför är det praktiskt med ett mobildatapaket för ett eSIM kort?

Med ett eSIM, kan du installera ett extra mobildatapaket på din mobil så att du alltid har tillgång till billiga mobildata under din vistelse i New York. Köp ditt datapaket för New York här.

Vad är roaming?

Dataroaming innebär att du använder din mobiltelefon för att komma åt internet när du är ute och reser. I New York måste du betala extra roamingavgifter för att använda ett annat mobilnät än din egen operatörs. Läs här om hur du får billig mobildata utomlands.

Hur undviker man roaming i New York?

Om du behöver använda internet när du besöker New York men inte vill betala roamingavgifter kan du skaffa ett mobildataabonnemang för resor på ditt eSIM-kort. Läs mer här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat