Lägenheter i New York

Det har blivit populärt att bo i en lägenhet under vistelsen i New York. Och visst förstår man det: många vill uppleva staden som New York-bo. Ändå kan jag inte rekommendera att hyra en lägenhet via en ”marketplace website” (marknadsplats på nätet). Det är ofta webbsidor där alla kan sätta in en annons. Det finns kända sidor som till exempel Airbnb.

Hyra lägenheter i New York: varför man ska undvika marknadsplatser på nätet

Faktum är att det är olagligt att hyra en lägenhet i New York under en kortare vistelse såvida inte ägaren bor i samma lägenhet samtidigt. Det är förstås inte vad du vill under din semester. Så om du bokar en lägenhet för dig och din familj, glöm inte bort att det är olagligt. Det är oftast privatpersoner som hyr ut sina lägenheter för en kortare (semester)period på marknadsplatser på nätet.

En annan anledning till att jag inte kan rekommendera att hyra en lägenhet är att jag har hört många klagomål från personer som har blivit lurade. Antingen så finns inte lägenheten eller så ser den annorlunda ut än på bilderna. Båda situationerna kan förstöra din semester och kosta dig en hel del pengar. Enligt min åsikt, om du vill vara på säkra sidan, är det bättre att bo på hotell i New York än i en lägenhet.

Många personer vill hellre hyra en lägenhet i New York än att bo på hotel eftersom de tror att det blir billigare. Sanningen är: i de flesta fall är det inte billigare! Lägenheten kanske verkar vara relativt billig men oftast måste du även betala för städning och en serviceavgift vilket kan höja priset rejält.

Något som du också måste tänka på, framför allt om du reser tillsammans med barn till New York, är säkerhet. Och vad händer om något går sönder eller inte fungerar? Ingen varmvatten eller en trasig dusch kan definitivt förstöra en semester.

Om du fortfarande vill hyra en lägenhet, ta då en titt på mina val här nedan. Dessa lägenheter är 100% garanterade eftersom ägarna har officiella tillstånd för uthyrning. Lägenheterna ägs inte av privatpersoner.

Boka en lägenhet i New York på ett säkert sätt här

WeLive Wall Street Apartments

I Downtown Manhattan hittar man mer moderna lägenheter från WeLive Wall Street. Det här lägenhetshotellet erbjuder lägenheter i olika storlekar, från studios till lägenheter med fyra sovrum. Det är ett prisvärt alternativ i New York för familjer och för grupper med vänner som reser tillsammans.

Boka en WeLive Wall Street lägenhet på Booking.com här
Boka en WeLive Wall Street lägenhet på Hotels.com här 

Lägenheter i New York - WeLive Wall Street Lägenheter i New York - WeLive lägenhet

Radio City Apartments

Radio City Apartments har väldigt bra läge nära Times Square och Radio City Music Hall. Det finns olika lägenhetstyper, från Queen Studio till tvårumslägenhet. Alla lägenheter har ett kökspentry och gratis WiFi.

Boka din Radio City Apartment här

Lägenheter i New York - Radio City Apartments Lägenheter i New York - Radio City Apartments Interior

Broadway Suite NY

Broadway Suite studios passar bra för par eller familjer. I deras studios finns det plats för upp till 6 personer och det finns även lägenheter med två sovrum. De ligger i Midtown, nära till Empire State Building och Madison Square Garden.

Boka er Broadway Suite NY studio här

Broadway Suite NY - Sängar Broadway Suite NY - Kök

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat