Lägenheter i New York

Lägenheter i New York - Sonder

Att bo i lägenheter i New York har blivit alltmer populärt. Och visst förstår man det: Många vill kunna njuta av staden på samma sätt som lokalbefolkningen. Och, om du reser med din familj är det både billigare och bekvämare att bo i en lägenhet än att boka flera hotellrum. Om du bokar din lägenhet via en av de välkända hotellbokningssidorna kommer du att vara säker på att få en lägenhet som är officiellt godkänd för korttidsuthyrning, vilket inte alltid är fallet när du bokar via en webbplats som Airbnb som erbjuder privatägda lägenheter. Här under hittar du en lista på ett antal bra uthyrningslägenheter i New York.

Contents

Sonder Apartments

Sonder Apartments i New York erbjuder lyxiga lägenheter på olika platser i staden. Sonder erbjuder egen incheckning, professionell städning och stora rum med olika faciliteter som snabb WiFi och en bra kaffeapparat.

Sonder at Battery Park

Sonder at Battery Park erbjuder både studios och suites längst ned på Manhattan. Både Wall Street och 9/11 Museum ligger på promenadavstånd.

Boka din Sonder at Battery Park lägenhet här

Eric tipsar: “Om du reser till New York tillsammans med dina barn, är den här lägenheten ett toppenval. Högst upp finns en stor pool med fin utsikt, öppet beroende på säsong. Det finns gott om plats i poolen för det mesta eftersom endast lägenhetsgäster har tillgång till den.”

Lägenheter i New York - Sonder Lägenheter i NYC - Sonder Battery Park

Sonder – One Platt

Lite längre bort, nära East River, hittar du Sonder – One Platt. Alla 183 studios och suites är modernt inredda och byggnaden har en takterass och eget gym.

Boka din Sonder – One Platt lägenhet här

Sonder – The Nash

Sonder – The Nash ligger nära Chrysler Building. Har kan du boka en studio eller en suite med ett separat sovrum. På grund av det centrala läget, är det nära till många berömda sevärdheter.

Boka din Sonder – The Nash lägenhet här

Beekman Tower Apartments

Beekman Tower Apartments erbjuder stora sviter när Tudor City och East River. Den uppseendeväckande byggnaden ligger i ett lugnt område på Manhattan. Du kan välja mellan en studio, lägenhet med ett eller två sovrum under din vistelse i New York. Det finns även en rooftop bar högst upp i byggnaden. Här kan du beställa en god cocktail och avsluta dagen med en härlig utsikt över city.

Boka din Beekman Tower Apartments lägenhet här

Radio City Apartments

Radio City Apartments har väldigt bra läge nära Times Square och Radio City Music Hall. Det finns olika lägenhetstyper, från Queen Studios till tvårumslägenheter. Alla lägenheter har ett kökspentry och gratis WiFi.

Boka din Radio City Apartment här

Lägenheter i New York - Radio City Apartments Lägenheter i New York - Radio City Apartments Interior

Plum Guide i New York

Plum Guide är en webbsida där du kan boka lägenheter. Den här sidan är ett bättre version av AirBnB. Alla lägenheterna har blivit kontrollerade av företaget och de har även tagit alla foton. På så sätt kan du vara säker på bilderna stämmer överens med verkligheten och kan du hitta ett perfekt ställe för din vistelse i New York.

Boka din lägenhet med Plum Guide här

Airbnb regler i NYC

Tyvärr är det olagligt i New York att hyra en privat ägd lägenhet för en kortare tid. På Airbnb och andra plattformar för korttidsuthyrning måste värdarna vara officiellt registrerade hos staden och korttidsuthyrning är endast tillåtet om du bor i samma enhet eller lägenhet som din värd, med högst två betalande gäster åt gången. Det är alltså inte tillåtet att hyra en hel lägenhet eller ett helt hus i mindre än 30 dagar.

Så när du bokar en hel lägenhet via till exempel Airbnb, vet då att det ofta är olagligt. Det finns ingen risk att få böter om du skulle boka en sådan lägenhet men risken är stor att värden blir “caught” och din bokning kommer att avbrytas. Om det skulle hända kort före din resa, kan det bli svårt att fortfarande hitta ett (prisvärt) hotellrum.

Jag har också hört många klagomål om att människor blivit lurade. Lägenheten var inte som bilderna beskrev den eller så fanns den inte alls. Att hyra en lägenhet i New York är inte heller billigare än att boka ett hotellrum. Lägenheten i sig kan verka relativt billig men du måste ofta betala extra avgifter (som en städ- och serviceavgift) som fortfarande kan göra vistelsen ganska dyr. Därför tycker jag att det är bättre att bo på hotell i New York, eller i en lägenhet som är ägs av ett företag och som bokas via en hotellbokningssida som i urvalet här ovan.

Eric tipsar: “Om du letar efter en lägenhet under en längre period är det bra att använda Airbnb. Från 30 dagar och längre är det lagligt att hyra en privatägd lägenhet. Du kan även leta efter boende i New Jersey, där korttidsuthyrning också är lagligt. Även om jag inte rekommenderar att bo på andra sidan Hudson River på grund av den mer resa till sevärdheter på Manhattan. Att boka ett hotell i Long Island City skulle i så fall vara ett bättre alternativ, det är också bättre för plånboken.”

Boka en lägenhet i New York på ett säkert sätt här

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat