National Museum of the American Indian i New York

National Museum of the American Indian i New York

National Museum of American Indian i New York är verkligen värt ett besök och är ett museum som uppskattas av många. National Museum of American Indian är en del av Smithsonian Institution i Washington DC, det största museet och forskningskomplexet i världen, som drivs av den amerikanska regeringen. Det är bland annat det som gör att National Museum of American Indian är så uppskattat av många, Dessutom är det gratis entré.

Contents

Museum of the American Indian & U.S. Custom House

National Museum of the American Indian i New York presenterar intressanta utställningar om de första nationernas konst och kultur. Dessutom är Alexander Hamilton U.S. Custom House, där museet ligger, inte bara en vacker byggnad utan har också en rik historia.Byggnaden är inte bara vacker utan har även en rik historia. Huset är byggt av rester från Fort Amsterdam som holländarna en gång byggde 1625 för att skydda den närliggande hamnen, New Amsterdam.

Det blev även en mötesplats för holländsk och amerikansk byteshandel utav varor så som djurskinn och provianter men även utav kunskap om handelsvägar på havet. Tyvärr var kontakten inte alltid vänlig och även England, till vilken New Amsterdam såldes till 1664, hade problem med indianerna. Det är inte en ren tillfällighet att National Museum of American Indian är placerad i USA Custom House eftersom det var där de en gång de träffades för första gången. Idag ca 4 decennier senare kan du gå i deras fotspår.

Eric tipsar: Under promenadrutten “Downtown Manhattan” i min Eric’s New York-app går du förbi National Museum of the American Indian, vilket gör det till en bra kombination. Du kan också enkelt kombinera museibesöket med en tur till Frihetsgudinnan eftersom avgångsplatsen för båtarna ligger nära.

Infinity of Nations

Den permanenta museiutställningen Infinity of Nations visar historia och konst från olika indiska nationer. Det är ett urval av miljontals objekt som den välbärgade New Yorker George Gustav Heye (1874 – 1957) samlat under sina resor genom Nord-, Syd-och Centralamerika. På första våningen där även entrén ligger finns ingången till själva utställningen.

När du kommer in i museet på Lower Manhattan hittar du ingången till denna utställning i slutet av den ovala hallen.Glöm inte att titta upp innan du går in till utställningen, taket i den ovala salen är vackert dekorerad med målningar från den gamla hamnen. Väl inne i utställningen, kan du se kläder, redskap och konstverk av indianerna. Allt är uppdelat per livsmiljö.

American Indian Museum i NYC - Fasad American Indian Museum i NYC - Infinity of Nations

Omaha Tribe och Apsáalake Tribe

Starta din rundvandring genom museet till exempel i mitten av byggnaden, där kan du läsa mer om Omaha och Apsáalake stammen från mellan västra USA. Det finns bl.a. en liten brudklänning från den rika Inshata-Theumba stammen från Omaha. Du kan också beundra en krigsmantel från Apsáalake stammen som män fick i gåva när de slutfört militärtjänst under sin livstid. Dräkten är gjord av buffelhud och är en av de två dräkter som har bevarats. Du kommer att se att olika Indianstammar har olika stilar och redskap.

Seminole stammen använde mycket röda färger medan Lakota stammen gynnade gult och blått. Jaktvapen är anpassade till olika livsmiljöer. En stam var främst intresserad av träslöjd, en annan helt fokuserad på keramik och sten. är du intresserad av sådan fakta och vad Indianerna använde för material och prylar, ska du bege dig till rummet på högra sidan av det ovala rummet. Du kan även se modern konst från unga konstnärer från olika indianstammar, rekommenderas. En våning ner kan du njuta av dans och musikstycken. Läs här hela programmet på deras webbsida.

Eric tipsar: “Museet visar på ett roligt och lärorikt sätt vidden från ursprung till det moderna Amerika. Det tar ungefär en timme till en och en halv för att gå igenom större delen av museet. Museet är också bra för barn. I biblioteket bredvid ingången de kan spela pedagogiska spel, och på nedervåningen kan de lyssna på indianska berättelser inuti ett stort indiantält.”

Praktisk information

  • Öppettider: dagligen 10:00 – 17:00
  • Adress: One Bowling Green
  • Hur man tar sig dit: Det finns fler anledningar till att besöka museet. Du tar dig lättast dit med tunnelbanan 4 eller 5 till Bowling Green och du kan även ta tunnelbana 1 till South Ferry, du kan inte missa den vackra byggnaden. Museet har två vackra pelare på varsin sida och en spiraltrappa. Museet ligger i USA Custom House och ser ut som ett grekiskt tempel.
  • Ingång: Gratis

Förutom National Museum of the American Indian finns det många fler New York toppmuseer att besöka.

American Indian Museum i NYC - Inuti

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat