International Center of Photography i New York

International Center of Photography i New York

International Center of Photography i New York (ICP) består av ett museum, en skola och ett forskningscentrum som alla tre handlar om samma sak: fotografi som medium. Centret ligger på Lower East Side. Det grundades redan 1974 av Cornell Capa, bror till den berömda fotografen Robert Capa. Nu är det ett världsledande institut inom begreppet fotografi och all dess former.

Biljetter till International Centre of Photography ingår i New York Pass och All-Inclusive Pass.

Contents

The International Center of Photography i New York

ICP har visat arbete från 3000 fotografer och konstnärer under 500 solo-och grupputställningar sedan de öppnade. Det är lätt att tro ICP är ett stort museum om man tittar på siffrorna men så är det inte. Jämfört med andra museum in New York så är det litet. Eller, som somliga skulle säga, pyttelitet. Även om det finns det över 100 000 foton i deras permanenta samling, så visar de oftast bara en eller två mindre utställningar samtidigt.

Samlingen

När museet öppnades så var Carnell Capas avsikt att hålla arvet från Concerned Photography levande, för att ära hans bror Robert och hans kollegor som dog under 1950-talet. Tänk på fotografer som Werner Bischof, Chim (David Seymour) och Dan Weiner. Deras arbete spelar en viktig roll i museets permanenta samling bredvid fotografier av W. Eugene Smith, Henri Cartier-Bresson, James Van Der Zee och Lisette Model, bara för att nämna några få. Även om ICP framför allt är känt för sin samling av dokumentärfotografi från USA och från olika delar av Europa, strävar museet efter att undersöka visuell kultur i sin helhet genom utmanande utställningar. Det leder ofta till överraskande kontraster inom utställningarna där man utmanar traditionella former av fotografi, video och social media konst.

International Center of Photography i New York- Utställning International Center of Photography i New York- Utställning - Public Private Secret utställningen

Inne i museet

Beroende på utställningarna, behöver man mellan 45-60 minuter i själva museet. Det är lätt att kombinera ett besök hit med New Museum som ligger alldeles intill. Eller så passar du på och äter lunch i museets kafé som serverar olika matpajer, sallader och smörgåsar. Det finns även gratis WiFi i kaféet. Bokhandeln drivs av konstnärer och är liten men har ett bra utbud av böcker som passar museets olika utställningar.

Praktisk information

  • Öppettider:
    • Stängt på tisdagar
    • Måndag – söndag: kl. 11.00 – 19.00
    • Torsdag: Öppet till kl. 21.00
  • Adress: 79 Essex Street

Biljetter till International Centre of Photography ingår i New York Pass och All-Inclusive Pass.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat