Botaniska trädgårdar i New York

Köp dina biljetter nu
Botaniska trädgårdar i New York

Det finns flera botaniska trädgårdar i New York, varav New York Botanical Garden i Bronx och Brooklyn Botanic Garden är de två största. New York Botanical Gardens är ett måste för alla besökare i New York med en grön tumme, de är också en oas av lugn i den livliga staden. Förutom dessa två stora trädgårdar finns det också flera överraskande mindre botaniska trädgårdar i NYC, vilket gör att du kan njuta av naturens skönhet i varje stadsdel i New York.

Contents

New York Botanical Garden i The Bronx

New York Botanical Garden är New Yorks största botaniska trädgård. Det är faktiskt en av de största i hela USA. New York Botanical Garden sträcker sig över ett 1km2 stort område och har över 50 separata trädgårdar, och var och en har olika tema och växter. Det varierar från vattenfall och skogsområde till en “Adventure Garden” för barn. Totalt finns det ca 1 miljon olika växtarter här. Om du vill ha lite omväxling från skyskraporna och längtar efter naturupplevelser, åk då hit! Det organiseras också en imponerande orkidéshow från slutet av februari till början av april varje år där man kan beundra de vackra blommorna.

Resväg till New York Botanical Garden

Du kommer till New York Botanical Garden med tunnelbanelinjerna B, D, och 4 till Bedford Park Blvd. Station. Härifrån kan du gå ned till parken, promenaden tar ungefär 15 minuter. Entréavgift ingår i de flesta New York rabattkort.

Köp dina New York Botanical Garden biljetter här

Botaniska trädgårdar i New York - New York Botanical Garden i Bronx Botanical Gardens i New York - New York Botanical Garden Bronx

Brooklyn Botanic Garden

Den näst största botaniska trädgården i New York är Brooklyn Botanic Garden. Trädgården ligger intill Prospect Park i Brooklyn och är känd för sina färgsprakande blommande körsbärsblommor. Brooklyn Botanic Garden består av tolv olika trädgårdar med många speciella platser. Är du där på våren? Se till att besöka Robert W. Wilson Overlook. Här har du en fin utsikt över de rosa blommande körsbärsträden. Om du besöker Brooklyn Botanic Garden med barn, hoppa inte över att besöka Discovery Garden. Inträde till Brooklyn Botanic Garden ingår i Go New York Explorer Pass eller All-Inclusive Pass, till exempel.

Resväg till Brooklyn Botanic Garden

Det finns många tunnelbanelinjer som stannar nära parken. Du kan ta de röda linjerna 2 eller 3 till Eastern Parkway – Brooklyn Museum station, B, Q eller S till Prospect Park station eller de gröna linjerna 4 och 5 till Franklin Avenue station.

Botanical Gardens i New York - Körsbärsblomning Botanical Gardens i New York - Brooklyn Botanic Garden

Queens Botanical Garden

I Queens, nära Citi Field Stadium och bakom parken där den stora metallskulpturen Unisphere står, ligger Queens Botanical Garden. Den här botaniska trädgården är mycket mindre än de två ovan så det är inte en stor attraktion i sig. Det är dock trevligt att göra ett snabbt besök där om du råkar vara i området, särskilt på våren och sommaren. Missa inte att ta promenaden “Fragrance Walk”, eftersom du kommer att vara omgiven av underbart doftande blommor och växter. Inträde till Queens Botanical Garden är gratis mellan november och mars, resten av året kostar det bara några dollar.

Snug Harbor Botanical Garden på Staten Island

Staten Island har också sin egen botaniska trädgård: Snug Harbour Cultural Center & Botanical Garden. Här hittar du åtta olika trädgårdar. Hotspot för denna botaniska trädgård är Allée, en lång allé av utsträckta grenar som ger den perfekta bakgrunden för en selfie. Med New York Pass och New York Sightseeing Day Pass kan du besöka Snug Harbour Botanical Garden utan extra kostnad.

6BC Botanical Garden

En botanisk trädgård hittar man också, lite undangömd, i mitten på Lower Manhattan, på East 6th Street mellan Avenue B och C. Det är mer som en liten trädgård på Manhattan än en botanisk trädgård. 6BC Botanical Garden är dedikerad till att förbättra den biologiska mångfalden, att utbilda folk om växter och träd, försköna grannskapet och erbjuda olika evenemang för omgivningen. Den här trädgården har öppet från april till oktober och inträde är gratis.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat