SPYSCAPE spionmuseum i New York

Köp dina biljetter nu
SPYSCAPE Spy Museum in New York

SPYSCAPE spionmuseum i New York visar dig olika sidor av spioneri. Är intresserad av säkerhetstjänster som FBI och CIA? Tror du att du kan ljuga under en lögndetektortest? Eller vill du upptäcka vad för slags spion du skulle kunna vara? Gå då till det här museet. Upptäck spionvärlden med uppgifter, ovanliga föremål och sanna berättelser! Ett besök till SPYSCAPE ingår i ett New York Sightseeing Flex Pass.

Köp biljetter till SPYSCAPE här

Vad för slags spion är du?

SPYSCAPE ligger i en modern byggnad på över 5600m2. Äventyret börjar redan när du kliver in i den enorma hissen! Här kan du se en film som förbereder dig på de följande uppgifterna. Du kommer att vara väl förberedd och kan sätta igång på en gång.

Museet är uppdelat i sju olika gallerier, varje galleri behandlar olika spionteman som elektronisk krigföring, bedrägeri och underrättelsetjänster. Alla besökare får ett armband: När du scannar det vid varje del, får du detaljerna inför uppgiften. Du kan till exempel pröva dina säkerhetstalanger vid ”Surveillance” genom att se hur snabbt du kan hitta folk via bevakningskameror. Vid ”Deception” ser du ett antal intervjuer och kan bestämma om personen ljuger eller berättar sanningen. När du har gjort alla uppgifterna, analyseras resultaten och får du höra vad för slags spion du är. Är du en person som fångar spioner, en technical ops officerare eller kommer en av de andra profilerna passa dig bättre?

Eric tipsar: SPYSCAPE är en mix mellan en ”upplevelse” och ett museum. Man berättar om spioneri genom tiderna, inklusive aktuella teman som integritet och sociala medier. Besöket steg över mina förväntningar. Gå hit en regnig dag eller om du redan har sett alla andra stora sevärdheter. SPYSCAPE är lite för komplicerat för väldigt unga barn, det passar bättre för barn från 10 år och upp. De behöver också förstå en del  engelska eller göra alla uppgifterna med hjälp av dig. Jag stannade på SPYSCAPE i ungefär en timme, du förlorar inte dyrbar tid här.

SPYSCAPE - Anonymous SPYSCAPE - Övervakning

Praktisk information

  • Öppettider:
    • Måndag till fredag: kl. 10.00 – 21.00
    • Lördag och söndag: kl. 09.00 – 21.00
    • Sista inträde är kl. 19.30
  • Plats: 928 8th Avenue

Köp biljetter till SPYSCAPE här

Förutom SPYSCAPE finns det många fler toppmuseer i New York att besöka.

James Bond på SPYSCAPE

Världens mest berömda internationella spion James Bond finns även nu på SPYSCAPE. Besök den här speciella James Bond utställningen och lär dig allt om det kreativa skapandet bakom filmerna. Ta ett djupdyk i 007:s värld med alla dess props, scensättningar med mera. James berömda bil, en Aston Martin DB5, finns på plats. Allt i utställningen är interaktivt som resten av SPYSCAPE. Du kan till exempel se Q:s laboratorium och även studion av Oscarvinnaren och produktionsdesignerna Sir Ken Adam. Med biljetten får du inträde till både James Bond utställningen och själva SPYSCAPE.

Köp dina biljetter till James Bond på SPYSCAPE här

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat