Äta ute tillsammans med barn i New York

Äta ute tillsammans med barn i New York

Var kan man äta med barn i New York? Det finns många restauranger i New York som är anpassade för barn. Det är mycket vanligt att man bara beställer en förrätt eller ber om en extra tallrik och bestick för att kunna dela måltiden. I synnerhet pizzorna brukar vara tillräckligt stora för att man ska kunna dela dem. Detta är, enligt min mening, den bästa restaurangen i New York för familjer.

Contents

Var man kan äta med barn i New York

Du kan hitta otaliga restauranger i hela staden och det finns några familjerestauranger i New York. De har menyer för barn och även specialstolar om det behövs.

Saker att tänka på

Det finns en del saker som du bör tänka på. Det är inte alltid möjligt att reservera bord i förväg. Det betyder att du kan behöva vänta utanför innan du kan komma in. Det kanske inte är ett sådant stort problem för dig men vill ditt barn fortfarande vara med på en tjusig middag efter att ha stått i kö i en halvtimme eller i en timme?

Restaurangkedjor har ibland stolar utomhus men de mindre restaurangerna har inte det. Det enda tips jag kan ge er så att ni slipper väntetid är att gå in på restaurangen innan klockan 18:00. På så sätt får ni ett bord innan publiken till (Broadway) musikalerna stormar in.

För att förtydliga vilka restauranger som passar bäst med barn, har jag delat in dem i följande kategorier:

Bebisar och småbarn

Som förälder kan jag inte rekommendera att gå till tjusiga restauranger med en liten bebis. Dessa ställen är ofta små och trångt inredda och det finns sällan plats för en barnvagn. Om barnet är tillräckligt gammalt för att sitta i ditt knä, eller om det finns en barnstol tillgängligt – vilket är ovanligt, så brukar man kunna ordna plats. Tänk dock på hur du kommer att känna dig om ditt barn får ett hysteriskt utbrott mitt i restaurangen. Samt faktumet att det nästan aldrig finns en plats att byta blöjorna på.

De större restaurangkedjorna är ett bättre val i det här fallet. Restaurangerna har ofta större lokaler där det finns plats för en barnvagn bredvid bordet och det finns även barnstolar och barnmenyer. Exempel på detta är Friday’s, Dallas BBQ, Applebee’s, Olive Garden och Red Lobster.

Äta ute tillsammans med barn i New York - Applebees Äta ute tillsammans med barn i New York - Red Lobster

Barn i låg-och mellanstadiet (5-11 år)

Barn i de här åldrarna tycker framför allt om att äta ute om det även innebär rolig och speciell underhållning. Hos Dave & Buster’s (42nd Street) finns det en stor game zone som garanterat håller barnen sysselsatta i timmar, och Bubba Gump Shrimp Co (en restaurang med Forrest Gump-tema) vid Times Square, och en upplevelse i sig. Framför allt när barnen redan har sett filmen.

Högstadieelever

Inom den här åldersgruppen blir tonåringarna överlyckliga med bara tanken på hamburgare och pizza och just det finns det mycket av i New York! Toppenställen är till exempel 5 Napkin Burger, John’s pizzeria och Lombardi’s Pizza. Vill ditt barn bara äta pizza men vill du själv ha lite mer variation? Pröva Carmine’s. Det är en italiensk familjerestaurang med massor av skaldjur, fisk, kötträtter och, förstås antipasti. Allt är till för att dela med varandra. På detta sätt kan ditt barn upptäcka nya härliga smaker utan att lämna kvar all mat på tallriken ut i fall hon eller han inte tycker om det.

Äta ute tillsammans med barn i New York - Hamburgare hos Fridays Ata ute med barn i NYC - Pizza hos Johns

Från 16 år och uppåt

Är ditt barn redan vuxen tonåring? Då är det trevligt att gå till en lite finare restaurang. Tänk på att personer under 21 år inte kommer in på barer och liknande i New York. Peak NYC, på våning 101 i 30 Hudson Yards, är en imponerade restaurang med fantastisk utsikt över Manhattan. Restaurangen ligger ovanför Edge Observation Deck så när ni äter en middag på Peak, går det också att besöka Edge. Andra restauranger som jag kan rekommendera är Standard Grill och Robert NYC.

Eric tipsar: “Låt dig inspireras av mina tips ovan men upptäck framför allt själv vad som blir ditt nya favoritställe. Det är härligt att upptäcka små pärlor på egen hand. Det poppar upp tio nya restauranger varje vecka!”

Kanske är du även intresserad av:

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat