Löpning i New York

Löpning i New York

Löpning i New York, till exempel genom Central Park, längs med Hudsonfloden eller över Brooklyn Bridge, kommer att få dig känna dig som en äkta New York-bo. Min löpträning brukar innebära en sprint till dörren för att hämta upp pizzan. Men för er som älskar att träna har jag gjort ett urval av de bästa platserna för löpträning på Manhattan. Visste du om att vissa rutter passerar de största sevärdheterna i city? Det är en perfekt aktivitet om New York Marathon är lite för mycket för dig men om du fortfarande vill löpträna i city.

Contents

Löpning i Central Park

Den mest berömda området för en löpträning är förstås i Central Park. New York-borna själva tränar också i parken. Det finns en asfalterad väg genom hela parken som inkluderar olika banor: för cyklister, gångtrafikanter och motorfordon. Det är även en säker plats för en löpträning. En hel runda genom Central Park är nästan 8 kilometer men du kan även korsa parken på olika ställen. Vill du veta mer om de olika sevärdheterna under din löpträning? Ta då den här joggingturen genom Central Park. Under den här 5 km långa turen kommer guiden berätta om olika berömda platser där ni joggar. Föredrar du en lite längre tur? Då kan den här 6,5 km långa löpturen i Central Park vara något för dig.

Eric tipsar: “Om du planerar att springa i Central park, gå då till parken tidigt på morgonen. Senare på dagen kan det vara ganska fullt. Jag kan inte rekommendera att gå dit på kvällen eftersom säkerheten inte alltid kan garanteras. Glöm inte att ta med ditt MetroCard om du upptäcker halvvägs att du kanske inte orkar springa hela vägen tillbaka!”

Löprunda på Brooklyn Bridge

En annan hotspot du inte ska missa är Brooklyn Bridge. Ta tunnelbanan till Brooklyn och spring över bron tillbaka till Manhattan. Om du har ätit för många hotdogs, kan du också springa till Brooklyn först och sedan tillbaka. Tänk på att stanna lite då och då och njuta av den spektakulära utsikten över Manhattans skyline.

Löpträning på Manhattan

Manhattan erbjuder många bra platser för en löpträning i city. De är kanske lite mindre kända för en större publik men minst lika bra. Du kan även jogga på folktäta områden som runt Times Square. Under en Running Tour over the Crossroads of the World  upptäcker du Times Square, Grand Central Station och Rockefeller Center.

På Lower Manhattan kan du även upptäcka rötterna i New Yorks historia. Det här är ett område där många av immigranterna hamnade vid ankomsten och du hittar minnesmärken vid South Street Seaport och City Hall. Du kan också passera Ground Zero och 9/11 Memorial.

High Line Park i New York är definitivt värd ett besök. Det är också ett perfekt ställe på morgonen för en tidig löprunda. En annan populär plats för löpning i området ärHudson River Park. Det är ett mycket långt parkområde som sträcker sig genom större delen av West Side på Manhattan parallellt med Hudson River. Längs rutten får du 7 kilometer av nästan oavbruten utsikt över floden, glimtar av dussintals bryggor och massor av grönska.

Och om du behöver nya löparkläder eller skor kan du besöka någon av sportbutikerna i New York.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat