NHL ishockey i New York 2024

Att se NHL ishockey i New York är en äkta utekväll både för lokala New York-bor och turister. Staden har två riktigt bra ishockeylag och även New Jersey är med och tävlar i National Hockey League (NHL). Om du vill uppleva ett äkta amerikanskt event under din vistelse i New York ska du absolut gå och se en match! På den här sidan kan du läsa om allt du behöver om ishockey innan du går och ser en ishockeymatch. Säsongen pågår från oktober till april.

3 ishockeylag i New York:

(NHL) National Hockey League: New York Rangers, New Jersey Devils & New York Islanders

Contents

Ishockeylag i New York

New York har två ishockeylag: New York Rangers och New York Islanders. Madison Square Garden är hemmaarena på Manhattan för Rangers medan Islanders spelar i UBS Arena i Elmont. Du kan även gå och se en match med New Jersey Devils. Konkurrensen mellan Islanders-Rangers kallas inofficiellt för “The Battle of New York”.

Eric tipsar: “New Jersey Devils arena ligger längre bort från Manhattan jämfört med de andra två arenorna och det går ingen tunnelbana dit från New York. Det är en av anledningarna till att det är bättre att köpa biljetter till New York Rangers eller att gå till en Islandersmatch istället. Även om biljetter till New York Islanders brukar vara billigare än Rangersbiljetterna så är NY Rangers fortfarande det bästa hockeylaget i New York.”

Klicka här för att se ishockeylag spelschema för 2024

NHL ishockey i New York

Ishockeymatcher i New York

Ishockeysäsongen sätter igång i oktober och fortsätter in i april. Pre-season börjar i september och playoffs spelas i april och maj. Finalerna spelas i juni. Ishockey är en snabb och fysiskt krävande sport med mycket action på isen och en skön stämning från fansen i arenan. Eftersom det är en snabb sport är det bra underhållning för hela familjen.

En match spelas alltid med två lag, varje lag har fem spelare och en målvakt. Varje match består av tre perioder med tjugo minuter. För att få poäng måste en spelare skjuta in pucken i motståndarens mål. Eftersom tiden stoppas när pucken är ur spel, blir en match ofta längre än utsatt tid. En vanlig match kan ta mellan 2-2,5 timmar. Reservspelare sätts ofta in.

Playoffs i New York

Playoffs är matcher som spelas av lagen som leder turneringen i slutet av säsongen. Biljetterna till playoffs är ofta dyrare än andra biljetter under den vanliga säsongen. Ishockeylagen i New York har inte alltid varit lika framgångsrika men de senaste åren, och det gäller för både New York Rangers och New York Islanders, har lagen lyckats ta sig vidare till playoffs. Det lag som vinner playoffs får även Stanley Cup bucklan. Priset delas ut årligen sedan 1893. New York Rangers har vunnit Stanley Cup fyra gånger och det gäller även för Islanders.

Eric tipsar: “Det är alltid kul och även underhållande att se en ishockeymatch eftersom spelet är så pass snabbt, och det händer alltid mycket på isrinken. Stämningen är alltid på topp och maten i arenan smakar alltid bra. Se upp så att du inte köper biljetter till sittplatser längst bak i arenan eftersom det kommer att bli svårt att se pucken! Ta med dig en varm jacka, det är ishockey vi pratar om.”

Var kan man se en NHL-match i New York

Det bästa stället att titta på en NHL-match är naturligtvis på själva arenan. Men om du inte har biljetter till en match kan du också gå till en sportbar och titta på matchen. Till exempel på The Canuck. Denna kanadensiska sportbar är uteslutande inriktad på ishockey och alla matcher visas här. Ännu roligare blir det när ett av New Yorks lag spelar mot ett kanadensiskt lag. Om du har biljetter till matchen kan du också komma hit och ta en drink före eller efter matchen. Det finns många sätt att planera din tur till en Rangers-match för att få en oförglömlig upplevelse.

Ishockeylag spelschema i New York


Vilka hockeyteam finns det i New York?

New York har 3 NHL ishockeylag: New York Rangers, New Jersey Devils och New York Islanders.

Vad kostar NHL biljetter i New York?

Det beror på vilket lag du vill se. Du kan läsa mer om NHL-biljetter i New York här.

Var kan jag se hockey i NYC?

Du kan titta på hockey i det berömda Madison Square Garden och på flera andra arenor i och när New York city. Läs mer på min webbsida.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat