NFL amerikansk fotboll i New York 2024

New York Jets - Match

Att se en NFL amerikansk fotboll match i New York är en äkta amerikansk sportupplevelse. New York Giants och New York Jets spelar från september fram till januari i MetLife Stadium i New Jersey.

Jag rekommenderar alltid att se till att anlända i god tid innan till matchen så att du även kan uppleva “tailgating”, dvs barbecue på bilparkeringen! Vanligtvis spelas amerikansk fotbollsmatcher på söndagar men se hela NFL schemat här ned för exakta speldatum.

Det finns två lag för amerikansk fotboll i New York:

🏈 National Football League (NFL): New York Giants och New York Jets

New York amerikansk fotboll lagen

NFL är den mest populära sportligan i USA. Det finns två lag med amerikansk fotboll i New York: New York Giants (även kallade NY Giants) och New York Jets (även kallade NY Jets). Båda lagen har spelat i samma stadium sedan 1984. Många kallar det för “Giants-Jets Rivalry” när båda lagen tävlar i samma stad för att vinna Super Bowl.

New York Giants var ett av av de de första lagen när National Football League (NFL) bildades. New York Giants har ett stort antal fans och biljetterna till matcherna är alltid slutsålda. Om du kan välja mellan att se dem eller Jets, rekommenderar jag att du går och ser New York Giants. New York Giants biljetterna brukar kosta $100 och upp.

I MetLife Stadium får det plats 82 500 personer. Stadion har även andra evenemang som konserter och internationell FIFA fotboll (europeisk fotboll).

Se 2024 amerikansk fotboll spelschema här

NFL amerikansk fotboll i New York

New York amerikansk fotboll matcher

Målet med en amerikanska fotbollsmatch är att få mer poäng än det motsatta laget. Man får poäng genom att bära bollen från startplatsen till målområdet (“touch down”) eller sparka bollen mellan två pålar och över tvärribban (“field goal”). Spelområdet är ca 110 m (120 yards) långt och ca 49 m (53,3 yards) brett och är indelat i två områden med markerade avstånd varje 9 m (10 yard).

Varje lag har fyra spelsituationer som kallas för “downs”. Under varje “down” måste det anfallande laget ta bollen till målområdet av det motsatta laget (försvararna). Laget måste förflytta med 9 m i slutet av sina “downs” för att kunna fortsätta spela. Om de inte gör det, får det motsatta laget bollen. En touchdown är när fotbollen när det rätta målområdet. Det försvarande laget försöker stoppa anfallet genom att tackla dem – när ett knä eller armbåge nuddar marken, avslutas spelsituationen.

Spelat är indelat i fyra kvartar som tar 15 minuter vardera. Det finns en paus mellan den andra och tredje perioden som kallas “halftime”. En typisk NFL match tar ca 3 timmar.

NFL playoffs och Super Bowl

I slutet av varje säsong, spelar det två sista tävlande lagen mot varandra i ett mästerskap som heter Super Bowl. Den spelas den första söndagen i februari varje år. New York Giants är det bättre laget och har vunnit fyra Super Bowls medan New York Jets har vunnit det endast en gång. New England Patriots och Pittsburgh Steelers har vunnit fler än fem Super Bowls. New England Patriots har vunnit fler än tio Super Bowls och är ett av de allra bästa lagen.

Under 2014 var New Jersey den första “kalla amerikanska staten” som blev värd för Super Bowl i utomhusarenan MetLife Stadium. Super Bowl spelas för det mesta i varmare stater som Florida. New Jersey och New York är kända för att ha snöstorm i februari.

Halftime under en Super Bowl match är nog en av de mest populära delarna av matchen. De shower som visas under pausen är alltid helt fantastisk underhållning och även reklamen som visas kostar företagen miljoner av dollar per 30 sekunder. De allra största popstjärnorna som Michael Jackson, Diana Ross, Beyonce och Lady Gaga har uppträtt. Diskussionerna om vilka och vem som får uppträda under evenemanget har också blivit en stor del av spektaklet, även internationellt.

Amerikansk fotboll spelschema i New York


Hur många NFL fotbollslag finns det i New York?

New York har 2 NFL-lag: New York Giants och New York Jets.

Vad kostar NFL biljetter i New York?

Det beror på vilket lag du vill se spela. Här kan du läsa mer om NFL biljetter i New York.

Spelar Jets och Giants i samma arena?

Ja, Jets och Giants spelar båda i MetLife Stadium i New Jersey.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat