MLS fotboll i New York 2024

MLS fotboll i New York börjar bli mer och mer populärt och det är en kul upplevelse för både New York-bor och turister. För att markera skillnaden mellan Amerikansk fotboll, sporten som vi kallar för fotboll i Sverige heter soccer i USA. Division 1 professionell fotbollsliga i USA och Kanada heter MLS, som står för Major League Soccer. New York är hem för de två MLS-lagen New York City FC och New York Red Bulls. Säsongen pågår från början av mars till slutet av oktober. Nedan hittar du översikten över alla MLS-fotbollsmatcher i New York.

Det finns två fotbollslag i New York:

⚽  Major League Soccer (MLS): New York Red Bulls och New York City FC

Contents

New Yorks fotbollslag

I New York är de två lagen som spelar i MLS, den mest kända fotbollsligan, New York City Football Club (eller kort sagt New York City FC) och New York Red Bulls. Red Bulls spelar inte i New York men på Red Bull Arena i Newark, New Jersey. New York City FC har däremot ingen egen stadion men använder för närvarande Yankee Stadium och Citi Field Stadium.

Efter att New York City FC bildades 2013 startade en rivalitet mellan de två lagen. De spelade mot varandra den första gången under 2015 och fick därefter deras matcher namnet Hudson River Derby. De första åren var Red Bulls det starkare laget men sedan började New York City FC komma ikapp. Att uppleva en fotbollsmatch i New York kostar inte så mycket. New York Red Bulls-biljetter börjar vid $35.

Se 2024 fotbollsschema här

Eric tipsar: Yankee Stadium och Citi Field Stadium, där New York City FC spelar, kan lätt nås med tunnelbana från New York. Red Bull Arena ligger i grannstaten New Jersey och man kan ta PATH-tåget dit.

MLS fotboll i New York

New York fotbollsmatcher

Fotboll, eller soccer som det är känt som i USA, är kanske inte den första sporten man förknippar med New York. Det börjar dock bli mer och mer populärt. Fans är väldigt entusiastiska, och New York City FC har lojala anhängare, trots att de grundades först 2013. Det är en fantastisk stämning på fotbollsarenorna i New York, vilket gör att titta på en match till en kul upplevelse för fotbollsfans i alla åldrar.

Under MLS-ordinarie säsong, som pågår från slutet av mars till mitten av oktober, spelar varje lag 34 matcher. Laget som tjänar flest poäng under ordinarie säsong får Supporters Shield, en utmärkelse som New York Red Bulls har vunnit flera gånger. Säsongens bästa lag kvalificerar sig till MLS Cup-slutspelet och spelar ytterligare matcher i slutet av oktober och november, vilket avslutas med mästerskapsmatchen, MLS Cup. Än så länge har varken NY Red Bulls eller New York City FC vunnit MLS Cup.

Spelschema fotboll in New York

Hur många MLS fotbollslag finns det i New York?

New York har 2 MLS fotbollslag: New York Red Bulls och New York City FC.

Var spelar New York City FC?

Yankee Stadium är för närvarande NYC FC:s hemmaarena. Inför varje match, anpassas basebollsplanen till en fotbollsplan.

Var spelar New York Red Bulls?

New York Red Bulls har en egen hemmaarena: Red Bull Arena. Arenan ligger inte i New York men i New Jersey.

Vad kostar en biljett för en fotbollsmatch i New York?

Det beror på vilket lag du vill se. Du kan läsa mer om MLS biljetter i New York här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat