NBA basket i New York 2024

New York Knicks Tickets Player ready to score

Att se NBA basket i New York är en uppfriskande erfarenhet. Basketsäsongen är mellan oktober till april. Du kan gå och heja på Brooklyn Nets i Brooklyn eller New York Knicks på Manhattan. Stämningen under spelet är fantastisk och även om du inte är en fan av basket kommer du inte att ångra att du köpte biljetterna.

En match pågår 2-2,5 timme beroende om det blir övertid eller inte. Med något att dricka i ena handen och en varmkorv i den andra känner man sig som en äkta New York-bo under en match!

3 basketlag i New York:

🏀 National Basketball Association (NBA) : New York Knicks, Brooklyn Nets
🏀 (WNBA): New York Liberty

Contents

Basketlag från New York

New York är stolt över att ha två stora hemmalag i NBA (National Basketball Association) och New York Knicks (som även officiellt heter New York Knickerbockers) är det mest berömda laget. Hemmaarenan är Madison Square Garden på Manhattan och du delar läktaren tillsammans 20 000 entusiastiska fans samt världsberömda basketstjärnor som hejar på sina medspelare.

Om biljetter till New York Knicks är lite för dyra för din budget, se i kalendern om Brooklyn Nets spelar en match. Barclays Center i Brooklyn är hemmaarenan för Nets och deras biljetter är ofta billigare. Du kanske till och med möter några av deras stora fans, Jay Z och Beyoncé.

New York Knicks och Brooklyn Nets är rivaler, framför allt eftersom de spelar i samma stad. När de spelar mot varandra brukar man kalla matcherna för “Clash of the Boroughs” (boroughs betyder kommun på svenska). Mitt favoritlag är Knicks och en av anledningarna är för att de spelar i Madison Square Garden, mitt i hjärtat av city och varje match är en upplevelse utöver det vanliga.

WNBA i New York

Om du besöker New York när Knicks eller Nets inte har säsong kan du se en WNBA-match. Women’s National Basketball Association har ett basketlag som spelar i New York: New York Liberty. New York Liberty spelar i Barclays Center i Brooklyn. WNBA-säsongen pågår från maj till slutet av september då WNBA-slutspelet spelas.

Klicka här för att se basketmatcher spelschema för 2024

NBA basket i New York

Basketmatcher i New York

En basketmatch har två lag med fem spelare vardera som spelar mot varandra. Varje match inleds med att sjunga nationalsången vilket är en upplevelse i sig. Matchen delas in i fyra 12-minuters perioder. Målet är att få bollen i andra lagets basketkorg medan man förhindrar motståndarna att göra samma sak. Spelarna får dribbla bollen över hela planen, när en spelare har gått över mittenlinjen får de inte spela tillbaka bollen. Om en spelare står stilla med bollen måste hen passa den vidare till en annan spelare eller försöka träffa korgen. Om hen står inom cirkeln och träffar korgen får laget två poäng, utanför cirkeln får laget tre poäng och ett “straffkast” är värt en poäng. Laget som har flest poäng när matchen är slut vinner matchen. Oavgjort räknas inte, i så fall tillkommer övertid.

Det är en kort paus mellan varje spelperiod vilket alltid innehåller underhållning på hög nivå, förvänta dig att se slam dunk tävlingar, barn som spelar basket och uppträdanden av Knicks City Dancers eller Brooklynettes (jo, det är deras riktiga namn).

Biljetter till playoff matcher i New York

Basketsäsongen börjar i oktober och avslutas i april. Playoff matcherna är i den sista delen av turneringen och börjar i april. NBA finalerna spelas i juni. Du kan köpa Knicks och Nets playoffs-biljetter online om något av New York-lagen når en topplacering under säsongen. Playoffs-biljetterna är väldigt populära, var beredd på att de är dyrare än vanliga matchbiljetter.

Eric tipsar: “Biljetter till Brooklyn Nets är ofta billigare och det är lätt att åka ut till arenan i Brooklyn med tunnelbana. Om du vill se en äkta New York basketmatch men vill inte betala för mycket, köp i så fall biljetter till en match med Nets.”

Basketmatcher spelschema i New York

Vilka basketlag finns i New York?

I New York hittar man NBA-basketlagen som New York Knicks och Brooklyn Nets samt WNBA-laget New York Liberty.

Vad kostar en biljett till en basketmatch i New York?

Det beror på vilket lag du vill se spela. Du kan läsa mer om NBA-biljetter i New York här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat