Vegetariska restauranger i New York

Vegetariska restauranger i New York

Det finns många vegetariska restauranger i New York. Om du är vegetarian eller vegan kan det vara skönt att veta att New York är helt klart “veggie-friendly”. Många restauranger har olika vegetariska eller vegan alternativ på menyn eftersom växtbaserade måltider blir mer och mer populära, även bland inbitna köttätare. Även om du inte råkar vara vegetarian, passa på och beställ något utöver din vanliga diet, det är värt det! Eftersom det finns så många ställen, har jag gjort en lista med de bästa vegetariska restaurangerna i New York.

Beatnic

On du längtar efter lite snabbmat och är vegan, gå då till Beatnic. Testa deras Classic Burger (ser ut som kött…nästan) och deras Air-Baked French Fries. Om du känner för att äta något annat, serverar de också olika fikabröd och sallader. Du hittar dem på fler platser i city.

The Butcher’s Daughter

Trots namnet så är The Butcher’s Daughter en helvegetarisk restaurang utan mjölkprodukter. De beskriver sig själva som ett ”grönsaksslakteri” och deras specialtet är färska juicer av olika slag. Varför inte smaka på en ”Goddess of Green”, en grön juice med ”a twist”? Om du föredrar öl har de ett stort urval av olika sorters lokalbryggt öl. Hungrig? Välj ett antar rätter som deras berömda avokado med rostat bröd, olika slags grönsaksrätter med zucchini eller en kryddig kålsallad. Det finns två ställen som ofta är fulla med folk under rusningstider men för det mesta behöver man inte vänta länge på ett bord.

Vegetariska restauranger i New York - Butcher's Daughter terrassen

Ladybird

Ladybird är en veganrestaurang i New York. Det här mysiga stället ligger på Lower East Side och serverar växtbaserade tapas. Även om det står ingredienser som “ricotta” och “cheddar” så är det fortfarande växtbaserad mat. Du kan beställa flera sidorätter att dela med ditt sällskap så att ni får en chans att smaka på allt det goda. Även inbitna köttätare kommer att bli överraskade över den höga kvalitén på maten på Ladybird!

Caravan of Dreams

Caravan of Dreams erbjuder ett brett urval av mat. Köket är en mix från hela världen, Mexico, Italien, Asien, det finns något för alla smaker. Caravan of Dreams hittar du vid Lower East Side och lockar mestadels en yngre publik. På helgerna är det oftast livemusik. Jag kan starkt rekommendera att prova på efterrätterna, helt ljuvliga! Efteråt kan du gå ut för en drink eller för att strosa runt i det trevliga området.

Vegetariska restauranger i New York - Ladybird

sweetgreen

sweetgreen i New York är en kedja av salladsbarer som finns över hela Manhattan. På sweetgreen kan du skapa din egen sallad eller bowl genom att kombinera alla möjliga grönsaker och andra ingredienser, och sammanställa din egen måltid. sweetgreen köper in sina varor från olika lokalodlare med små bondgårdar som odlar hållbart, och att hämta sin middag på sweetgreen är därför också ett miljömedvetet eko-val.

Wild Ginger

Wild Ginger är en Asiatisk vegan restaurang. Kryddorna och smakerna som används i rätterna är fantastiska! Alla huvudrätter serveras med ris, misosoppa eller en sallad. Priserna är helt OK, och den dyraste rätten kostar ca 14 dollar.  Du hittar restaurangen i SoHo men det finns en till i Brooklyn.

Eric tipsar: Det är en trevlig och avslappnad stämning och personalen är hjälpsam. Om du föredrar mindre heta rätter är det inga problem. Det är bara att fråga. Pröva deras Cilantro Tofu och Pineapple Fried Rice.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat