2.1m
Frågor? Email eric@newyork.se
Transfer från Manhattan till Newark flygplats

Transfer från Manhattan till Newark flygplats

Transfer Manhattan till Newark Airport

Transfer från Manhattan till Newark flygplats med taxi kan kosta upp till 100 dollar. Därför kan jag inte rekommendera att ta en taxi till Newark flygplats (EWR) utan ta en shuttlebuss eller privatbil istället. Om du förbokar din transfer till flygplatsen kan du njuta av din sista dag i New York utan stress.

Delad shuttlebuss

Shuttlebussen hämtar upp dig från ditt hotell eller lägenhet och ta dig till Newark flygplats. Observera att de flesta shuttlebussar inte hämtar upp passagerare som bor på 126th Street eller högre. Prisett är endast 20 dollar per person. Det tar minst 1,5 timme att resa till Newark flygplats. Shuttlebussen tar längre tid än med en taxi eftersom de hämtar upp fler passagerare. Efter du har bokat, läs informationen noga på din voucher (kupong) vad du ska göra för att bli hämtad en viss tid och på en viss plats.

Boka din shuttlebuss här
Boka din returresa med delad shuttlebuss transfer här

Privatbil eller limousine

Förutom shuttlebussar, kan du även bli upphämtad av en privatbil eller limousine. En privatbil är en liten limousine för en upp till fyra personer. Om du reser med en grupp till Newark flygplats, är det här ett väldigt bra alternativ för en taxi eller shuttlebuss, och för det mesta ofta billigare. Priserna börjar vid 22 dollar per person till Newark flygplats.

Boka din privatbil eller limousine här

Tåg

Det finns ett tåg som förbinder Penn Station på Manhattan med Newark Airport. För att åka till din terminal behöver du byta tåg till AirTrain. Tillsammans kostar tågresan till Newark och med AirTrain 13 dollar. Biljetterna för endast AirTrain kostar 5,50 dollar. Det här resealternativet är längst ned på min lista av favoriter eftersom du måste byta tåg under resan vilket är opraktiskt om du reser med mycket bagage.

När bör jag åka ut till Newark flygplats?

Det är alltid bra att planera in lite extra tid ut till Newark flygplats, framför allt under rusningstrafik. Du kan förvänta dig nedanstående tider från Manhattan:

  • Taxi till Newark flygplats: 1-1,5 timmar
  • Delad shuttlebuss till Newark flygplats: 1,5 timme
  • Tåg till Newark flygplats: 1 timme (från och med du går på tåget)
  • Limousine/privatbil till Newark flygplats: 45 minuter till 1,5 timme
Eric tipsar: Tidigare tog jag alltid en taxi till Newark flygplats och varje gång tänkte jag när jag kom fram “Varför betalar jag så mycket varje gång?!”. Nu för tiden tar jag aldrig en taxi utan förbokar en shuttle en privatbil istället. Shuttlebussen kostar 20 dollar och hämtar upp dig vid ditt hotell eller lägenhet. Tunnelbanan, tåg och AirTrain kostar sammanlagt 15,75 dollar. Du måste förboka din shuttlebuss eller limousine vilket du kan göra här.

Comments are closed.

Eric's New York Find it for free on the App Store
App store Google play
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


från
till och med
Sökresultat
från
till och med
Sökresultat