Museum of Ice Cream i New York

Köp dina biljetter nu
Museum of Ice Cream i New York

Museum of Ice Cream i New York, MOIC, är en upplevelse som helt ägnas åt den universella kärleken till glass. MOIC är en samling utrymmen som alla har sitt eget tema, där alla dina sinnen stimuleras. Som museet själv säger: ”Ice Cream Museum förvandlar begrepp och drömmar till utrymmen som framkallar fantasi och kreativitet”. Museet är ett riktigt paradis för glassälskare. Du kommer att se glasskonst, lära dig mer om glassens historia och förstås även… äta glass!

Köp dina Museum of Ice Cream i New York biljetter här

Vad är MOIC NYC

Museum of Ice Cream är en plats där du kan ta din senaste Instagram-profilbild medan du njuter av en glass. Det kallas ett museum men framför allt är det en ”upplevelse”. MOIC består av tretton rum där det alltid finns något annat att uppleva, allt i temat glass. I ett rum fördelas glassgrytor, ett annat är fullt av färgade speglar och när du går igenom kommer du att upptäcka alla typer av färgglada hörn, sittplatser, färgade väggar och alla typer av aktiviteter med glass som ett centralt tema. I nästa rum delas mer glass ut och museets sista höjdpunkt är ett bad fullt av färgade strössel. Om all den här glassen ännu inte har gjort att du känner dig tillräckligt som ett barn så finns det hopp: Det finns hela tre våningar att upptäcka! Museum of Ice Cream beskrivs kanske bäst som en lekplats för unga vuxna.

Eric tipsar: Det bästa är att besöka Museum of Ice Cream på morgonen under en veckodag. Det är lite lugnare då och man kan gå genom rummen utan att känna sig stressad. Under vistelsen får du smaka på glass, själv testade jag fem olika sorter.

Museum of Ice Cream i New York - Rosa tunnelbana Museum of Ice Cream i New York - High Tea

Aktiviteter i Museum of Ice Cream

Du besöker främst Museum of Ice Cream för att uppleva de speciella utrymmena, men museet organiserar också regelbundet evenemang och workshops. Du kan till exempel registrera dig för en glasstillverkningsverkstad. Det är också möjligt att besöka tillhörande butik och dricka en glasscocktail i utomhusbaren.

Praktisk information

  • Öppettider:
    • Museet har öppet från onsdag till måndag
    • Stängt på tisdagar
  • Plats: Gatuadressen till Museum of Ice Cream är 558 Broadway i SoHo.

Köp dina Museum of Ice Cream i New York biljetter här

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat