The Morgan Library & Museum i New York

The Morgan Library Museum i New York

The Morgan Library & Museum i New York är en skatt för alla som älskar litteratur, konst eller historia. The Morgan byggdes i början på 1900-talet ursprungligen som ett privat bibliotek åt samlaren, J. Pierpont Morgan. Nu är den imponerande byggnaden på Madison Avenue öppen för besökare, och du kan själv uppleva den enastående samlingen. Bland annat innehåller museet handskriven musik av Bach och Mozart, Gutenbergs bibel och ett signerat dokument av Napoleon.

Köp dina biljetter till The Morgan Library & Museum här

Contents

The Morgan Library & Museum i New York

J. Pierpont Morgan började samla litterära och historiska manuskript, gamla böcker, målningar av kända konstnärer och mycket mer från 1890-talet. Han ville ha en speciell plats att samla sina föremål på, därför byggdes ett bibliotek bredvid hans hem 1902. Efter sin död omvandlade hans son Morgan Library till ett museum så att allmänheten också kunde ta del av samlingen.

Målet var att byggnaden skulle se majestätisk ut men ändå kännas intim, och det fungerade perfekt! Så fort jag klev in i lokalen blev jag imponerad. Det kändes som att jag hade landat i en inspelning av en Harry Potter-film.

Själva biblioteket har fyra olika rum där man kan beskåda flera unika föremål. Sällsynta böcker som det handskrivna manuskriptet “A Christmas Carol” av Charles Dickens, skisser och brev av Vincent Van Gogh, och även en anteckningsbok av Isaac Newton

Eric tipsar: “Jag blev riktigt imponerad under mitt besök hos Morgan Library & Museum. Byggnaden är riktigt vacker och det finns massor att se. Dessutom ligger museet perfekt till i Midtown Manhattan, nära Empire State Building. Det gör att man enkelt kan kombinera dem!”

The Morgan Library Museum i New York - Unik kollektion

Byggnaden som senare expanderades har även ett kafé, restaurang och forskningscenter. Under sommarmånaderna kan du besöka The Morgan Garden, museets trädgård.

Praktisk information

Om inte annat förmedlas kan du ta foton inuti museet. Filmande är inte tillåtet.

  • Plats: 225 Madison Avenue

Köp dina biljetter till The Morgan Library & Museum här

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat