Brooklyn i New York

Brooklyn i New York

Brooklyn i New York omfattar de kända stadsdelar som Williamsburg, DUMBO och Dyker Heights. Denna stadsdel är New Yorks mest befolkade stadsdel. Brooklyn är en riktig “smältdegel” med invånare från alla möjliga kulturer och nationaliteter. Du hittar till exempel ryska, ukrainska, italienska, puertoricanska, judiska och jamaicanska influenser. Om du har tillräckligt med tid under din resa rekommenderar jag att du inkluderar ett besök i denna stadsdel i din planering. Se till att besöka Brooklyn Bridge och Brooklyn Bridge Park. Finns det fortfarande tid kvar? Då är de andra trevliga stadsdelarna i Brooklyn också värda ett besök!

Contents

Brooklyns stadsdelar

Brooklyn är en av New Yorks fem kommuner och är uppdelad i olika stadsdelar. Den stora majoriteten av Brooklyn är bostadsområde men det finns flera stadsdelar som är värda att besöka. Här kan du se en helt annan sida av New York och återhämta dig från det hektiska tempot på Manhattan. För att ta dig till Brooklyn kan du ta tunnelbanan eller NYC Ferry. Om du gillar att utforska i din egen takt kan du välja att hyra en cykel.

DUMBO

DUMBO står för Down Under the Manhattan Bridge Overpass, vilket omedelbart visar var denna del av Brooklyn ligger. DUMBO ligger vid vattnet norr om Brooklyn Bridge Park, “under” Manhattan Bridge. Det är en mycket trevlig del av Brooklyn, där du bland annat kan besöka Empire Stores och Jane’s Carousel. Washington Street ligger också här, där kan du ta det berömda fotot av Empire State Building inramat av Manhattan Bridge.

Williamsburg

Williamsburg i Brooklyn är ett hippt område där stämningen präglas av en blandning av gamla, slitna byggnader och moderna nybyggen. På gatorna hittar du främst autentiska restauranger, butiker og kafeér. När du går genom Williamsburg kommer du också regelbundet att stöta på vacker graffitikonst. Williamsburg är också känt för sina bryggerier, så dem som älskar lokalt bryggd öl och en bit mat med “the locals” bör definitivt gå hit.

Brooklyn i New York Park Brooklyn i New York - Gata

Brooklyn Heights

Brooklyn Heights är den plats där du avslutar en promenad eller cykeltur över Brooklyn Bridge från Manhattan till Brooklyn. Precis vid vattnet ligger Brooklyn Bridge Park, parken med den kanske vackraste utsikten över Manhattans skyline. Här kan du njuta av en promenad eller picknick, efteråt är det värt att promenera genom resten av stadsdelen. I Brooklyn Heights hittar du fina gator med de berömda brownstonehusen. Är det dags att få något att äta? Då rekommenderar jag en god vedugnspizza på Grimaldi’s.

Dyker Heights och Bay Ridge

Du besöker Dyker Heights och Bay Ridge av en enda anledning: De överdådiga juldekorationerna som trollas fram här från slutet av november. Dyker Heights Christmas Lights Tour tar dig till de vackrast dekorerade platserna i området. Hela gator är nedsänkta i tusentals lampor och dekorationer, så julstämning är garanterad!

Brooklyn i New York - Dyker Heights Brooklyn i New York - Coney Island

Coney Island

På södra sidan av Brooklyn ligger Coney Island, en halvö som är ett populärt ställe, särskilt under sommarmånaderna. Du kan resa hit på egen hand med tunnelbanan, men det kommer att ta ett tag. Det är enklare och roligare att boka New York Pizza Tour. Smaka på en mängd olika legendariska New York-pizzor längs vägen och avsluta turen på Coney Island. Här kan du njuta av semesterstämningen, kolla in Luna Park och prova Nathan’s Famous Hot Dogs.

Greenpoint

Greenpoint är ett annat hippt område i Brooklyn som ligger intill Williamsburg och East River. Området är känt för sina barer och kaféer, sin vintageshopping och sin vackra utsikt över Manhattan vid vattnet. Ta en promenad genom de livliga gatorna där du hittar både före detta industribyggnader och lyxiga höghus. Medan du njuter av den unika atmosfären kan du ta en kaffe eller smutta på en öl på ett lokalt bryggeri.

Bushwick

Bushwick är lite mer eklektiskt och edgy än andra stadsdelar i Brooklyn. Det har snabbt blivit en hotspot för alternativ konst och kultur tack vare inflyttningen av konstnärer och musiker. Bushwick är ett industriellt område fyllt med lagerlokaler som har omvandlats till kaféer, restauranger, butiker och klubbar. Lagerbyggnaderna fungerar också som utomhusgallerier för gatukonst, och de flesta är målade med ljusa färger. Området är lätt att nå med tunnelbana och är ett populärt resmål för gatukonstfans.

Sunset Park

Sunset Park är den plats där du kan uppleva den autentiska spansktalande stämningen i Brooklyn. Det är ett trevligt område att promenera runt i under dagen och uppleva något helt annat än Manhattan. Ta tunnelbanan D, N eller R till 36th Street och gå genom 5th Avenue. Detta är också ett bra ställe att äta lunch på eftersom det finns många trevliga små restauranger. Smaka på peruansk mat på en av de typiska kycklingrestaurangerna eller för några läckra chorizotacos gå till Tacos Matamoros. Besök Sunset Park (parken med samma namn som kvarteret), sätt dig på gräset och njut av den vackra utsikten över Manhattan (du kan till och med se Frihetsgudinnan).

Crown Heights

Även om stadsdelen Crown Heights inte särskilt intressant i sig själv så gäller det absolut inte för de många sevärdheter som finns här. Brooklyn Museum och Brooklyn Botanic Garden ligger i utkanten av den här stadsdelen, och lite längre bort hittar du även Brooklyn Children’s Museum.

Brooklyn Museum är det näst största museet i New York och innehåller en samling på en och en halv miljon konstverk. Några av de konstnärer vars verk finns på museet är Cézanne, Monet, Degas, Renoir, Rembrandt, Chicago, Abramović, Sherman, Leibovitz, Yoko Ono, Guerilla Girls.

Brooklyn Botanic Garden består egentligen av många mindre trädgårdar. Cherry Esplanade är till exempel mycket berömd för sina 200 körsbärsträd. Japanese Hill and Pond Garden har en koidamm, ett japanskt tempel, en shintoistisk helgedom och bonsais. I Cranford Rose Garden kan du se nästan 1 400 rosenarter. På Yellow Magnolia Café kan du koppla av och njuta av ekologisk mat.

Med barn kan det vara en rolig aktivitet att gå till Brooklyn Children’s Museum. Det är som en stor inomhuslekplats full av aktiviteter som är utformade för de små. Det finns sensorisk lek för småbarn med vatten, sand, ljud, låtsasmarknader, pizzerior och jättelego. Det finns utställningar om djur och ibland är det till och med möjligt att klappa en orm.

Eric tipsar: “Det finns mycket att se och göra i Brooklyn och du kan lätt tillbringa några dagar här om du verkligen vill lära känna området. Många av Brooklyns sevärdheter kan besökas med New York Pass, vilket gör det ganska prisvärt att utforska även Brooklyn.”

Brooklyn i New York - Museum Brooklyn i New York - Brooklyn Botanic Garden

Sportmatcher i Brooklyn

Brooklyn, liksom de andra kommunerna i New York, har ett antal framgångsrika idrottslag. Den moderna stadion Barclays Center är lätt att nå med tunnelbanan och är hemmaarena för basketlagen Brooklyn Nets och New York Liberty, New Yorks herr-och damlag. Professionella brottningsmatcher från WWE hålls också regelbundet här. Dessutom äger konserter och andra evenemang rum i stadion varje vecka.

Brooklyn i New York - Barclays Center Brooklyn i New York - Sport

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat