Brooklyn New York

Brooklyn i New York

Brooklyn är New Yorks mest tätbefolkade kommun med över 2,6 miljon invånare. Namnet Brooklyn kommer från staden Breukelen i Nederländerna. Förutom Nederländerna har Brooklyn inflytande av personer från Ryssland, Ukraina, Italien, Puerto Rico, chassidiska judar, jamaicaner och väldigt många andra länder och kulturer.

Vad man ska göra i Brooklyn

Brooklyn ger intrycket av att vara mycket lugnare än Manhattan eftersom det är mindre trafik och turister men det innebär inte att det är tråkigt i Brooklyn. Det finns mycket att göra: spendera en härlig dag i Brooklyn Bridge Park, på sommaren besöka attraktionerna på Coney Island, under vintertid se de fantastiska juldekorationerna i Dyker Heights, se när Brooklyn Nets spelar i Barclays Center, shoppa i de lustiga affärerna i Williamsburg och förstås, gå tillbaka till Manhattan över Brooklyn Bridge och njuta av den fantastiska utsikten.

Guidade rundturer i Brooklyn

Om du inte känner för att upptäcka Brooklyn på egen hand så finns det många guidade rundturer att välja mellan. Äventyrslusten? Hyr då en cykel för att upptäcka Brooklyn. Du kan ta en guidad promenad genom Brooklyn om du vill se så mycket som möjligt, guiden kommer at ta er till berömda sevärdheter och stadsdelar som Brooklyn Heights och DUMBO. Om du också vill att det ingår mat, rekommenderar jag att du bokar Brooklyn Pizza Tour. Du lär dig mer om Brooklyn, Coney Island och smakar på olika härliga New York pizzor. För en salig upplevelse ska du inte missa Brooklyn Gospel Tour. Du passerar fina tegelhus i Brooklyn Heights, beundrar utsikten över Manhattan och avslutar turen med en live gospel performance framförd av Grammyvinnarkören hos Brooklyn Tabernacle.

Om du planerar att besöka Brooklyn utan en guide, ta då en titt på andra aktiviteter som du inte bör missa:

Brooklyn i New York Park Brooklyn in New York - Gata

Brooklyn Museum

Brooklyn Museum är det näst största museet i New York och har en samling på över 1.5 miljon konstverk. Museets samling innehåller konst från flera olika kontinenter som Nordamerika, Europa, Egypten, Afrika, Mellanöstern, och Stillahavsöarna. Museet öppnade även i 2007 Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art. Man kan hitta konst från berömda konstnärer som Cézanne, Monet, Degas, Manet, Renoir, Kandinsky och Rembrandt. Om du vill äta något innan eller efter ditt besök till museet, gå då till Barboncino vid 781 Franklin Avenue, deras fantastiska pizzor är ett måste och på helgerna serverar de en stor brunch.

Köp dina biljetter till Brooklyn Museum här

Praktisk information

 • Gratis entré med ett New York Pass
 • Öppettider:
  • ons-sön kl. 11-18
  • tor kl. 11-22,
  • första lördagen i månaden kl. 11-23 (med undantag för januari och september)
  • stängt på måndagar och tisdagar
Erics tipsar: Det finns mycket att se och göra i Brooklyn, du kan enkelt tillbringa några dagar här om du vill lära känna området. Många sevärdheter i Brooklyn kan besökas med New York Pass, vilket också gör det billigare att besöka Brooklyn.

Brooklyn Botanic Garden

Brooklyn Botanic Garden är en vacker och magisk plats där du kan undvika asfaltsdjungeln under ett antal timmar. Parken grundades år 1910 och det finns flera olika trädgårdar innanför inhägnaden. Körsbärsträdgården är väldigt berömd med sina över 200 körsbärsträd och det är en stor event när blomningen sätter igång. Japanese Hill and Pond Garden var den första japanska trädgården som anlades i en amerikansk park. Den har en liten fiskdamm, ett japanskt tempel, shinto shrine och olika bonsaiträd. I Cranford Rose Garden hittar du över 1400 olika sorters rosor. Children’s Garden är en lärorik upplevelse för barn i alla åldrar där de även kan plantera sina egna växter. Fragrance Garden är en trädgård för synskadade personer där de kan uppleva växter med andra sinnen: genom att röra, gnugga eller lukta. Hos Yellow Magnolia Cafe kan du koppla av en stund och äta ekologisk mat.

Praktisk information

Brooklyn i New York - Dyker Heights Brooklyn i New York - Coney Island

Brooklyn Children’s Museum

Om du reser tillsammans med barn kan det vara kul att besöka Brooklyn Children’s Museum. Det är som en stor inomhusbana fylld med olika aktiviteter för små barn. Det finns vattenlek, sandlådor och olika ljud, minimarknader och lekstugor i form av pizzerior, stora legobitar, utställningar om olika djur och ibland kan man till och med få klappa en orm. Det blir snabbt fullt så var beredd på mycket folk! Barnen får leka fritt och föräldrarna kan koppla av en liten stund.

Praktisk information

 • Gratis entré med ett New York Pass
 • Öppettider:
  • tis, ons, fre kl. 10-17
  • tor kl. 10-18
  • lör, sön kl. 10-19
  • stängt på måndagar

New York Transit Museum

Om du vill veta mer om New Yorks tunnelbana och dess historia ska du besöka New York Transit Museum. Det ligger i en äkta tunnelbanestation där du kan beundra antika tunnelbanevagnar och se hur de förändrats under åren lopp. Utställningen har bilder, film och interaktiva installationer om tunnelbanelinjerna. Det finns även en souvenirbutik där du kan köpa saker att ta med dig hem. Shake Shack ligger endast ett par gator längre bort så efter ett besök vid museet kan du äta en av New Yorks bästa hamburgare.

Praktisk information

 • Gratis entré med ett New York Pass
 • Öppettider:
  • tis-fre kl. 10-16
  • lör-sön kl. 11-17
  • stängt på måndagar och under högtider

Brooklyn i New York - MuseumBrooklyn i New York - Brooklyn Botanic Garden

Sunset Park

Sunset park är en plats i Brooklyn där du känner av den latin-amerikanska kulturen. Det är ett trevligt ställe att besöka under dagtid och uppleva något helt annat än Manhattan. Du kan ta tunnelbanelinjerna D, N, eller R till 36th Street och gå genom Fifth Avenue. Det är ett bra ställe att ha lunch på och det finns många fina små restauranger här. Pröva på mat från Peru hos Super Pollo eller gå till Tacos Matamoros för härligt chorizo tacos. Gå till Sunset Park (parken har samma namn som stadsdelen), slå dig ned på gräsmattan och njut av en fantastisk utsikt över Manhattan (du kan även se Frihetsgudinnan). Om du stannar lite till, kan du se när solen går ned. Solnedgången härifrån anses vara den finaste i New York. Om du är intresserad, kan du även besöka den vackra och fridsamma Green Wood kyrkogården i närheten.

Brooklyn i New York - Barclays Center Brooklyn in New York - Sport

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat