Gatukonst rundtur i New York

Köp dina biljetter nu
Gatukonst i New York

En gatukonst rundtur i New York är det perfekta sättet att se graffitikonstnärernas konstverk på New Yorks många väggar. Se till exempel verk av Banksy och Eduardo Kobra. Särskilt Bushwick i Brooklyn och Lower East Side på Manhattan är kända för sina många väggmålningar. När du åker på en graffititur i New York med en guide kommer du att se och lära dig mer än du skulle göra på egen hand.

Boka Brooklyn Street Art Tour här

Boka Manhattan Street Art Tour här

Gatukonst rundtur i Brooklyn

Brooklyn är gatukonstens pulserande hjärta i New York. På 1970-talet sprayades graffiti på de underjordiska tunnelbanorna som stod i Brooklyns bangårdar. De rullande konstverken utvecklades från slumpmässiga färgklotter till målningar med unika stilar. Trots detta ville New York City Transit Authority inte att deras vagnar skulle användas och började avvärja artisterna. Som ett resultat blev industriväggar i Brooklyn deras nya målardukar.

Särskilt Bushwick-distriktet är känt för sina många väggmålningar. Bushwick Collective är ett projekt där både kända och mindre kända artister deltar varje år. De får en vägg som de mest extraordinära konstverken är gjorda på. Williamsburg och Greenpoint är också stadsdelar fulla av kreativitet och detta återspeglas på gatorna. Ett roligt sätt att lära sig mer om gatukonst i Brooklyn är genom att boka en turné.

Boka Brooklyn Street Art Walking Tour här

Gatukonst i New York - Brooklyn Williamsburg Gatukonst i New York - Williamsburg

Gatukonst rundtur på Manhattan

Du kan också beundra gatukonst på väggarna i byggnaderna på Manhattan. Ofta skapas stora väggmålningar, som innehåller ett underliggande budskap. En välkänd plats i staden är Houston Bowery Wall. Denna väggbit i Lower East Side målades av Keith Haring 1982. Under årens lopp följde många andra konstnärer honom, inklusive Banksy och Shepard Fairey. Med några månaders mellanrum målas väggen av en annan konstnär, så det är möjligt att väggmålningen du ville se är borta.

I hörnet av West 79th Street och Broadway kan du hitta ett konstverk av Banksy. “Hammer Boy” är en enkel siluett av ett barn som håller i en hammare, och det ser ut som om han håller i en hammare för att testa sin styrka i en nöjespark. Passa på att gå förbi när du utforskar Upper West Side. För att upptäcka mer gatukonst på Manhattan, kan du boka en rundtur med en lokal guide:

Boka Street Art Tour på Lower East Side här

Gatukonst i New York - Manhattan NYC Gatukonst i New York - Manhattan

Eric tipsar: “Är du ett stort fan av gatukonst? Då bör du definitivt bo på citizenM Bowery, i närheten av Lower East Side. I hotellet hittar man också Museum of Street Art, en hyllning till legendariska 5 Pointz, ett tidigare landmärke för gatukonst. Museet ligger i hotellets trappa och sträcker sig över hela 20 våningar, där konstverk av många graffitikonstnärer visas. Jag rekommenderar att du tar hissen till översta våningen och sedan går hela trappan ned till bottenvåningen.”

Olika sorters gatukonst

Det finns tre olika typer av gatukonst: graffiti, väggmålningar och gatukonst. Graffiti görs ofta på natten och består av ord, taggar och klotter av varierande kvalitet. Ett verk baserat på en bild eller ett foto kallas för street art. Gatukonst och väggmålningar skapas under dagen. En väggmålning är en målning som tar upp en hel vägg. Inom gatukonst, är oftast endast en liten del av väggen täckt.

Det är inte bara konstnärer som har upptäckt gatukonst, utan även företag, och det syns i hela staden. Fler och fler varumärken annonserar genom en stor väggmålning eller gatukonst i hela staden. Dessa är ofta väldigt kreativa och perfekta för ett kul foto.

Vad kostar en biljett för en guidad rundtur till gatukonst i New York?

Guidad rundtur gatukonst finns att köpas från 281 kr.

Vilket är det bästa sättet att se Street Art i New York?

Det bästa sättet att se gatukonst på i New York är att boka en guidad rundtur. Läs mer här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat